«Чем старше ты становишься, тем меньше надо есть»: Валентина Хамайко о цене за фигуру

«Чем старше ты становишься, тем меньше надо есть», - Валентина Хамайко о спорте для мам
Валентина Хамайко – ведущая, актриса, модель и мама троих детей, по-настоящему воплощает в себе идеальный образ женщины 21-го века.

Она успевает делать карьеру, не забывая о семье, а также следить за собой. «Единственная» пообщалась с Валентиной и узнала, какими секретами воспитания она пользуется.

Ведь, согласись, быть мамой троих детей и, при этом, не забывать о себе – задача непростая.

О том, как быть мамой троих детей

Хочу сказати, що мамою трьох дітей у якійсь мірі бути легше, ніж мамою однієї. Тому що одну дитину зазвичай розважаєш, постійно перебуваєш з нею, робиш трагедію з перших сліз та падінь.

/storage/shares/uploads/files/unnamed%20%281%29%2810%29.jpg

З трьома дітками: впала – обтруси колінка та йди далі. І такий підхід в системі виховання в принципі працює набагато ефективніше, ніж ти ходиш за нею та піднімаєш після кожного її падіння.

В ТЕМУ: 

Насправді, у повсякденному житті просто змінюється об’єм каструль – це по-перше. А по-друге, ти маєш повне право сказати «поки мама готує, винеси, будь ласка, сміття», або «Михайло, дістань картоплю з холодильнику, її потрібно почистити». І знаєте, у 5 років він добре з цим справляється.

Звісно, не звичайним ножем, а спеціальним, для чищення овочів.

Об идеальной форме

Чим старше ти стаєш, тим менше їсти потрібно – це факт. Стараюся, щоб усе було в гармонії. Наприклад, зараз достатньо багато часу займає моя книга рецептів «Солодка Неділя» і я зловила себе на думці, що зробила паузу в спорті – про що дуже шкодую.

/storage/shares/uploads/files/IMG_5913.jpg

Тому наразі намагаюся, щоб у мене в житті все було, як смузі: коли всього багато, все замішане і має приємний результат. Потрібно обов’язково виділяти час для себе: на спорт та на свій розумовий розвиток. Якщо цього не буде, то щось буде страждати.

У деяких моментах я змушую себе це робити, правда. Тому що, як у мами трьох дітей, часу на спорт іноді не вистачає. Ще потрібно не забувати про сон.

/storage/shares/uploads/files/unnamed%20%282%29%285%29.jpg

Ось ці три складові мають бути обов’язково. Не вистачає часу побігати – вечірня прогулянка з дітьми, не вистачає часу на прогулянку – покачали прес.

О воспитании

Коли у тебе троє дітей, ти маєш повне право сказати «Діти, усі накриваємо на стіл» і вони всі йдуть накривати на стіл, бо у них немає варіантів: не накриєш на стіл – немає вечері.

/storage/shares/uploads/files/_D__9873%281%29.jpg

Звичайно, усі діти вимагають уваги і тут основне завдання моє, як мами, знайти момент і приділити індивідуальну увагу кожному – адже вона їм дуже необхідна. Інакше вони просто розпочинають вередувати.

Я часто забираю когось зі школи, або Соломія зі мною їде на ефір, а Мирославу я везу на тренування чи гімнастику. З нею у нас є обов’язковий ритуал – заїхати та купити якесь печиво або десь випити смачний сік.

В ТЕМУ: 

Тобто з кожною дитиною у Вас має бути якесь маленьке таїнство, щоб вона відчувала те, що ви з нею наодинці.

О рациональном использовании времени

Ти можеш їхати з ними в школу зранку і включити мультики на айпеді. І всі при справі, і всі мовчать, однак, як на мене, це не ефективно, тому що псується зір.

/storage/shares/uploads/files/unnamed%20%283%29%284%29.jpg

Треба, щоб і мультиків було трошки і на поговорити був час, щоб діти навчилися себе не перебивати. У нас є одна година на дорогу і цей час ми використовуємо як виховний процес та для розмов: враховуємо плани на день, обговорюємо тренування.

Я намагаюся все планувати разом з ними, враховуючи графіки, якось десь мотивувати на гуртках та на спорті, розповідаю за ким, коли і куди заїду. Дітям дуже важливо знати, який у них розпорядок дня. І все це у нас відбувається в дорозі, і це все - спілкування з ними.

О приготовлении еды и совместном ритуале

Я вважаю, що вдома мама повинна обов’язково готувати, долучаючи до цього процесу власних дітей. Наприклад, своїх я постійно прошу вимити овочі для супу, почистити картоплю, пропоную щось покришити разом.

/storage/shares/uploads/files/385751655.jpeg

І зараз препрошувати їх вже не потрібно: тільки дай команду і вони готові вибудуватися та щось робити. Михайло дуже хоче різати сам. Незважаючи на те, що він ще дуже малий, я йому це дозволяю, адже досвід теоретично не розкажеш – він тільки набувається.

В ТЕМУ: 

Доки не пораниш декілька разів палець – не навчишся кришити картоплю. Тому я їх попереджаю і ми свідомо до цього підходимо.

/storage/shares/uploads/files/14597568183121496.jpeg

Звичайно на кухні залишається дуже брудно, тому що готує четверо людей у трьох з яких щось падає з рук. А ще паралельно обов’язково з’їдається пів капустини і лише половина потрапляє в суп. Але вони щасливі. Є страви, які вони люблять готувати і цей процес має бути спільним.

В ТЕМУ: 

А ще разом з малечею з Вищої Школи Media & Production ми разом пекли млинці в студії «Сніданку з 1+1» і тоді я вкотре впевнилася, що для діток це не тільки новий досвід, а ще й момент творчого прояву. Переконана у цьому.

/storage/shares/uploads/files/unnamed%20%284%29%283%29.jpg

Читай продолжение интеревью с Валентиной в наших следующих статьях.

Фото: пресс-служба 1+1

Предыдущий пост
фитнес
4 утренних упражнения, чтобы проснуться
Следующий пост
Диета Магги: как похудеть на 30 килограммов за месяц
Диета Магги: как похудеть на 30 килограммов за месяц

Новости партнёров

Fresh

Астрология

Что, согласно нумерологии, готовит для нас апрель 2024 года

На что следует обратить внимание в апреле, чтобы войти, а вернее ворваться на волне успеха?
Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.