Як повернути фігуру після пологів ‑ досвід мам

масочка худеет
Пологи ‑ це завжди перебудова жіночого організму і мало хто з молодих матусь не набирає зайвої ваги. Ми спитали тих, кому вдалося її скинути, як вони це зробили і ділимося їх історіями з тобою.

Що робити, коли вага не йде? Якщо доктор заборонив спорт? Якщо немає часу займатися, тому що весь час займає дитина? Читай історії наших читачок, які надихають. 

/storage/shares/uploads/files/26229993_1411704382289027_5112933006945660472_n.jpg
Наталія Шандрук

За вагітність набрала 14 кг — була 64 при зрості 1,64. Після пологів трішки схудла — рівно на вагу дитини 3,200. Плюс безсонні ночі, жорстка дієта, бо в дитини були сильні коліки. Літом їла багато овочів, але мало фруктів (щоб не було алергії). Харчувалась нерегулярно. Чесно кажучи, як попало, бо у доньки то зуби лізли, то живіт болів, то жарко, то холодно.

Сон аналогічно. До цього додалися відсутність бабусь-помічниць і чоловік, якого ніколи не бачу вдома. Тож за 8 місяців я скинула 14 кг. Але за осінь і зиму знову добралась до позначки 70. Спортом не займалась, бо не було часу. Та і не хотілося, якщо чесно. 

/storage/shares/uploads/files/shutterstock_426749143%281%29.jpg

З цієї весни перепробувала декілька дієт. Так як дитина у мене ще і досі грудна, то вони були не жорсткі. Я відкинула монодієти, бо із врахуванням, що дитина і так витягує з мене все, що може, то можна залишитись лисою і без нігтів.

Скачала собі програмку підрахунку калорій, але не допомогло, бо часто їла вночі з напівзакритими очима. Які там підрахунки.

Потім скачала програмку із вправами. Нічого так, мені пішла. Правда не завжди виходило робити кожен день, але допомагає тримати хоч якийсь тонус. Через тиждень таких вправ нічого, правда, не видно, але десь глибоко в животі відчуваєш прес. 

В ТЕМУ: 

Несподівано, але мені допомогло правило не їсти після 18:00. Це було не важко, бо мала у 20:00 уже спала (тільки зі мною), тож я лягала рано, їсти просто не було можливості. А ще пробувала дієту 5:2, але без фанатизму (2 дні на тиждень харчуватися лише на 500 ккал). Теж нормально. 

/storage/shares/uploads/files/shutterstock_603106244.jpg

Але реально я схудла за місяць на 5 кг, коли вимушено жила у свекрухи. Вона противниця білого хліба, м'яса, цукру і усякого такого. Я, звичайно, потроху їла смаколики з магазину через дорогу, але одноманітна і некалорійна їжа зробила своє, тож я зараз 64 кг, струнка, як годуючий груддю, кіпарис. 

Рекомендую: поживіть у родичів чоловіка або там, де несмачно готують. 

/storage/shares/uploads/files/36810593_1083862515095302_3882439187617546240_n.jpg
Ганна Моргун

За всю вагітність набрала 15кг (це норма набору ваги для мене), вага пішла сама одразу після пологів, але треба було підтягнутися. 

1 місяць харчувалась більш дієтично, бо боялась що в малого буде животик боліти але потім їла все як завжди, могла дозволити і піццу, єдине, що досі не вживаю в раціон — газовані напої.

Спортом лікар дозволила займатися не раніше ніж через 2 місяці після пологів, бо все мало відновитись і мені робили епізотомію.

Я почала бігати через місяць після пологів, але почало зникати молоко, тому припинила.

Проконсультувалась з лікарем на цю тему і вона сказала, що як перед вагітністю ти активно не займаєшся спортом і під час теж, то починати робити фізичні навантаження можна не раніше ніж через 6 місяців після пологів.

Зараз я ходжу на stretching 4 дні на тиждень по 1,5 години. 

Можу порадити не наїдати зайві кілограми під час вагітності. 

/storage/shares/uploads/files/38469606_2220604678162580_3480284941378387968_n.jpg
Юлія Мороз

Набрала 18 кг бо багато їла під час вагітності, в день пологів скинула 10 кг, але це стандартно. Після цього вага була 75 кг.

Перші 5 кг скинула обмеженням в харчуванні, пила Energy Diet, але не раджу — надто дороге задоволення і мало вітамінів, цілком можна замінити салатами і білковою їжею. Ну і набряклість після пологів проходить сама собою, за рахунок цього вага теж зменшується трохи.

Далі пішла в зал — протягом 3 місяців бігала на доріжці майже кожен день. Вага зменшилася з 70 до 67 кг (не так багато), але зовні цілком помітно — на 2 розміри.

/storage/shares/uploads/files/shutterstock_604196579%20%281%29.jpg

Потім ще 3 місяці інтенсивних тренувань силових плюс кардіо, тричі в тиждень, пішло ще 9 кг — за три місяці.

Що можу порадити мамам, що набрали вагу:

  1. Не впадайте у відчай і докладайте конкретні і постійні дії для конкретної мети — вода камінь точить. Не можна ходити в зал. обмежувати харчування і не худнути. 
  2.  Вага спочатку йде швидко (перші кілька кг — це рідина). потім застій буває навіть на 2-3 місяці, але тут не можна опускати руки. 
  3. Далі вага знову почне йти, коли жиру в організмі стане істотно менше, обмін речовин покращитися, а м'язи почнуть рости.
  4. Після того як пішли перші кілограми (за рахунок харчування), треба підключати кардіо (ідеально — біг), а коли пішло ще пару кілограм — підключати силові тренування. 
  5. Важливо при цьому дотримуватися формулу: спорт одночасно з контролем харчування, пити воду, сон 8 годин на добу (можна ще масажі антицелюлітні і перевірити щитовидну залозу).

/storage/shares/uploads/files/40161399_292310071363913_2996904076068782080_n.jpg
Євгенія Таранова

Набрала за час пологів, лікар навіть сварилася, що багато набираю. Я намагалася дотримуватися дієти, але вага вперто росла. Не можу сказати точно, чому. 

Після пологів відразу скинула багато, зраділа. Донька була спокійна, я постійно з нею ходила, кілометрові прогулянки по парку з коляскою, жила на той момент одна (чоловік працював в іншій країні), а потім стало пропадати молоко і я у відчайдушній спробі його зберегти почала прислухатися до всіх порад поспіль, у тому числі почала їсти сметану з цукром і булками. Помутніння розуму, інакше я це пояснити не можу зараз.

/storage/shares/uploads/files/shutterstock_769634728.jpg

В результаті дуже швидко перетворилася в кустодієвську купчиху.

Найнебезпечніше в цьому процесі, як я зараз розумію, це те, що ти не помічаєш, як набираєш вагу. Тобі в принципі не до своєї зовнішності, головне — дитина, тому просто в гардеробі з'являються безрозмірні речі.

А потім ми з донькою переїхали до чоловіка, і я помітила, хоч він усіма силами намагався це приховати, його шок про мою нову зовнішність і взагалі загальну занедбаність. 

Незабаром сталося велике сімейне свято, я подивилася фото і жахнулась. Тоді ж і почала худнути. Склала комплекс вправ (на тренажеру грошей просто не було), сіла на дієту і постійно ходила пішки.

В ТЕМУ: 

Йшла вага дуже довго і складно, зі зривами і депресією навіть. Мені здавалося, я тепер буду такою завжди, не хотілося взагалі кудись вибиратися, самооцінка впала дуже сильно. Але в результаті все вдалося подолати. Регулярні заняття вдома і харчування — і я знову важу 52 кг.

Сподіваємося, історії дівчат надихнули тебе на те, що все під силу. Щасти!

Предыдущий пост
сердце
5 простых вещей, которые защитят твое сердце и сосуды от недугов
Следующий пост
родинки
Что нужно знать о родинках, чтобы не подвергать свою жизнь риску

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.