Проект, присвячений Соломії Крушельницькій, презентували у Києві

Проект, присвячений Соломії Крушельницькій, презентували у Києві
Відкриття виставки, присвяченої видатній українській співачці Соломії Крушельницькій, відбулося 18 грудня у столиці.

«Атмосфера Крушельницької» зібрала всі ініціативи, які відбувалися протягом місяця: історичний проект з унікальними фотографіями, які раніше ніколи не експонувалися, роботи фіналістів конкурсу ілюстрацій на кращий костюм для сучасної Соломії, музичний проект, у рамках якого відомі українські виконавці створили ремікси і переспіви Крушельницької, конкурс молодих талантів «Крушельницька 2.0», а також зірковий проект, для якого Джамала, Юлія Саніна, Каша Сальцова та Анастасія Приходько приміряли сценічні образи співачки.

 

«Ми вважаємо, що досягли своєї мети, ― говорить організатор проекту Наталія Кравець. ― На виставці «Атмосфера Крушельницької» цікаво проводити час.

Можна слухати музику як молодих оперних співачок, так і сучасних виконавців, можна почитати раритетні книжки про Соломію Крушельницьку, можна роздивитися її прекрасні світлини, можна порівняти образи Соломії і чотирьох співачок, які приміряли її сценічні костюми.

Ця виставка підходить для будь-якого віку, вона безкоштовна для відвідування, тож ми чекаємо в «Атмосфері» абсолютно усіх людей. Усіх, хто хоче дізнатися більше про талановиту українку, яка надзвичайно багато зробила для нашої пісні, усіх, хто вірить в українські таланти, усіх, хто вірить в Україну».


 

Протягом церемонії були нагороджені переможці конкурсів проекту «Атмосфера Крушельницької».

Продюсер Ukrainian Fashion Week Ірина Данилевська та дизайнер Олексій Залевський відзначили лауреатів конкурсу ескізів Олену Лондон і Марію Крутоголову. А ім’я переможниці конкурсу оперного співу «Крушельницька 2.0» оголосила проректор Національної музичної академії України ім. Чайковського Леся Олійник.

Звання «нової Крушельницької» і запис пісні у професійній студії звукозапису отримала 21-річна студентка Дар’я Миколенко.

 

Відкриття виставки відвідали Джамала, гурт «The HARDKISS», Олег «Фагот» Михайлюта і проект Five Eyes (IIIII), Сашко Положинський, Каша Сальцова. Подія завершилася концертом гурту «Крихітка», які виконали наживо пісню «Цвітка» — улюблений романс Соломії Крушельницької.

«Зазіхати на репертуар легенди оперного мистецтва, — справжній ризик для артиста, тому я трохи вагалась, погоджуючись на участь в «Атмосфері Крушельницької», адже у мене скромніший діапазон і зовсім не оперна манера співу, — розповідає Каша Сальцова. — Але згодом я прочитала, що Соломія любила виконувати романс «Веснівка» («Цвітка дрібная») на слова Маркіяна Шашкевича і музику Віктора Матюка. Ця пісня про маленьку квітку, яка просить весну дати їй сили пригорнути до себе увесь світ, припала мені до душі». 

Виставка «Атмосфера Крушельницької» триватиме до 1 лютого 2015 року. По її завершенні усі головні убори, виготовлені для зіркової фотосесії, будуть передані у львівський Музично-меморіальний музей Соломії Крушельницької.  

 

«Ми дуже вдячні за такий красивий подарунок, —  говорить Галина Тихобаєва, директор Музично-меморіального музею Соломії Крушельницької. — Ми передавали на зйомку «Атмосфери Крушельницької» точні реконструкції її сценічних костюмів, а от головних уборів в нашій експозиції не було. Тепер образи Соломії Крушельницької будуть повні».

Предыдущий пост
22 декабря - 29-й/1-й/2-й лунный день: планируй светлое будущее и делай первый шаг к мечте
22 декабря - 29-й/1-й/2-й лунный день: планируй светлое будущее и делай первый шаг к мечте
Следующий пост
Новый год 2015: Как подготовиться к празднику без стресса
Новый год 2015: Как подготовиться к празднику без стресса

Новости партнёров

Fresh

Астрология

Что, согласно нумерологии, готовит для нас апрель 2024 года

На что следует обратить внимание в апреле, чтобы войти, а вернее ворваться на волне успеха?
Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.