Французская весна 2015 в Киеве: программа мероприятий

Французская весна 2015 в Киеве: программа мероприятий
Унікальне вулично дійство "Я - мрія" від французької компанії Spectaculaires, Allumeurs d’images відбудеться 4 квітня о 20.30 та 21.30. Світловий перфоменс відкриє улюблений фестиваль багатьох киян "Французька весна 2015" у Києві.

Відкриття фестивалю "Французьска весна 2015" обіцяє бути видовищним! Унікальна вистава, створена спеціально для показу на фасаді Національного заповідника «Софія Київська», буде показана тільки двічі суботнього вечора 4-го квітня за сприяння Київської міської держадміністрації. Світловий перформанс «Я – мрія» розповість про свободу та її прояви і за допомогою світла вибудує надію на майбутнє.


«Я – Мрія» створена для нас, українців. Митці компанії Spectaculaires приїжджали до України минулої осені, зустрічались з українськими митцями, громадськими діячами, ходили містом, перейнялися енергетикою та недавніми історичними подіями, що відбулись в Україні. По тому був написаний сценарій та прописана до сантиметра масштабна світлова проекція-історія, яка не тільки показує найновітніші технології та здобутки французьких фахівців з меппінгу, але і дарує красу, радість та надію на мир для всіх глядачів, що прийдуть на Софійську площу 4-го квітня. Символічним є і «екран», на який проектуватимуть образи французькі митці – купольний ансамбль Національного заповідника «Софія Київська», шедевру православної архутектури, однієї з найвідоміших історичних пам’яток України, частини світової спадщини ЮНЕСКО.

Протягом 20 хвилин, витончена архітектура Софійського собору заграє мозаїчними картинками, від символів нетривкої ефемерної свободи до перемоги свободи через проголошення численних «я є». Серед численних облич свободи, ми виокремили свободу преси, більш романтичну свободу вираження, або людську свободу, починаючи зі славнозвісного “В мене є мрія” Мартіна Лютера Кінга. Потім ми звернемось до теми «Я – Майдан», як крик і спів, вшанування пам’яті жертв і врешті, до «Я мрія» аби завершити подорож надією на свободу!

Про компанію Spectaculaires, Allumeurs d’images
Починаючи з 1987 року, Spectaculaires позиціонує себе як активна та інноваційна компанія в галузі розробки світлових проекцій та візуально-звукових перформенсів, створення високоякісних монументальних образів на фасадах будівель та архітектурних пам’яток. Вони поєднують технологічні знання, універсальний артистизм з молодими талантами, щоб  зуміти осмислити і реалізувати унікальні моменти життя, в яких поєднуються культурна спадщина з архітектурою.

Подяка #Babylon’13 та Максиму Дондюку за творчий внесок у створення дійства!

Усі події французької весни у Києві у нашій афіші


 

Предыдущий пост
Пасха 2015: как украсить дом  к празднику (фото)
Пасха 2015: как украсить дом к празднику (фото)
Следующий пост
Хронический стресс: что делать?
Хронический стресс: что делать?

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.