Міжнародний проект Мистецький вечір "Ференц Легар"

Міжнародний проект Мистецький вечір "Ференц Легар"
До 145-річчя від дня народження композитора! Міжнародний проект від Національної оперети України та Будапештського театру оперети і мюзиклу проходить за підтримки Посольства Угорщини в Україні. Подію присвячено видатному майстру віденської оперети, геніальному угорському композитору Ференцу Легару.

У п'ять років Ф. Легар знав ноти і блискуче імпровізував на фортепіано, у дванадцять – вступив до Празької консерваторії, потім протягом 10 років був на службі в австро-угорській армії, ставши одним з найпопулярніших капельмейстерів військових оркестрів.

Світове визнання і слава приходять до композитора з оперетою «Весела вдова» (1905 р.) – твором, який завдяки своїй самобутності, свіжості і пишності оркестрової партитури відкрив нову епоху в історії віденської оперети. За перші 50 років сценічного життя цієї оперети число показів у всьому світі досягло 60 тисяч. Ференц Легар говорив: «З «Веселої вдовою» я знайшов свій стиль, до якого прагнув у попередніх творах. Напрямок, який взяла сучасна оперета, залежить від напрямку часу, публіки, від усіх суспільних відносин... Автором музичних комедій я не міг би бути ніколи. Моя мета – облагородити оперету. Глядач повинен переживати...

Ференц Легар залишив нащадкам велику творчу спадщину: понад двадцять оперет, оперу «Кукушка», поему для голосу з оркестром, два концерти для скрипки з оркестром, сонати для скрипки і фортепіано, марші і танці для духового оркестру, музику до кінофільмів.

У програмі мистецького вечора «Ференц Легар» – масштабний концерт за участю трупи Національної оперети, а також провідних артистів Будапештського театру оперети і мюзиклу (Аніти Лукач, Сільві Сенді, Жолта Вадаса, Давіда Сабо).  На сцені театру будуть виконані яскраві номери з найвідоміших оперет: «Весела вдова», «Граф Люксембург», «Царевич», «Циганська любов»… Разом з вами ми будемо відкривати нову, невідому в Україні музику: вперше прозвучать дуети та арії з «Фраскіти» та «Країни посмішок», арія Октавіо з «Джудітти», пісня Анни-Елізи з «Паганіні», вальс «Золото і срібло».

Окрім чарівної музики, у насиченій приємними несподіванками програмі мистецького вечора на глядачів чекає екскурс сторінками цікавих та важливих подій з життя Ф. Легара, святкова атмосфера, дружнє коло шанувальників видатного композитора та чимало сюрпризів.

Предыдущий пост
Ирина Понаровская: как выглядит одна из самых стильных певиц спустя время
Ирина Понаровская: как выглядит одна из самых стильных певиц спустя время
Следующий пост
Анжелика Варум выступила в поддержку Звягинцева и его фильма "Левиафан"
Анжелика Варум выступила в поддержку Звягинцева и его фильма "Левиафан"

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.