Країна Мрій розпочалася з рекорду – розпису найбільшого у світі українського рушника

Країна Мрій розпочалася з рекорду – розпису найбільшого у світі українського рушника
Грандіозний перфоменс відбувся у Києві, на території Інституту декоративно-прикладного мистецтва імені Михайла Бойчука.

Площа полотна - близько 800 квадратних метрів: 15 завширшки і майже 50 завдовжки. Студенти-художники розробили ескіз і нанесли його на білу тканину разом з Олегом Скрипкою-ідейним натхненником фестивалю“Країна мрій” та ініціатором унікального етнічного флешмобу.

На полотні відтворили Дерево Життя. Малюнок наносили жовтою, синьою та червоною фарбами, із використанням різних мистецьких технік.

 

 

“Ми зобразили на рушнику дерево життя як символ прагнення до розвитку, до  чистого і безхмарного неба,  до сонця” – ділиться враженнями Олег Скрипка. - Наш рушник – символ української єдності і цілісності. В'язь візерунків, покладених на полотно, складає єдину безперервну мозаїку українського буття. У рушнику проступає споконвічний код української нації. Він єднає, робить сильнішими, дає відчуття рідної землі і міцності нашого роду”- зауважив Скрипка.

 

 

Рушник піднімуть у небо на повітряних кулях наприкінці червня на фестивалі "Країна мрій", що відбудеться цьогоріч 20-21 червня у Музеї національної архітектури та побуту  у Пирогові. Фіксуватимуть це експерти з національного реєстру рекордів. Як тільки розписане полотно здійметься над землею-рекорд буде зафіксовано. Це буде найбільший у світі рушник, піднятий у небо!

 

Предыдущий пост
Узнай человека по его селфи в Сети: 5 интересных фактов!
Узнай человека по его селфи в Сети: 5 интересных фактов!
Следующий пост
О чем расскажут твои фотографии в Сети
О чем расскажут твои фотографии в Сети

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.