Shine Bright: 7 простих порад, що допоможуть шкірі сяяти

кожа
P
Сяяння – ознака здорової шкіри. Коли вона зволожена й гладенька, то здатна відбивати світло, й здається, що обличчя світиться.

Проте брак сну, стреси, вікові зміни й навіть неправильна їжа можуть позбавити нас модного glow effect. Допоможи тьмяній і втомленій шкірі повернути свіжість і сяйво за допомогою наших порад!

Добре очищуй

Головне правило, без якого не працюють усі інші, – ретельно очищуй обличчя, видаляючи увесь пил та жир, які забивають пори й роблять шкіру матовою. Вмивайся гелем чи пінкою зранку та ввечері, можеш додавати до ритуалу щіточки чи спонжі з конжаку, які не лише добре очищують, а й масажують. 

Регулярно відлущуй

Один з кращих способів «засвітити» шкіру – відлущування. Під час ексфоліації видаляється верхній шар шкіри з мертвих клітин, тому її поверхня стає гладенькою, відбиваючи світло.

Двічі-тричі на тиждень роби більш глибоке очищення за допомогою фізичної ексфоліації. Це може бути м’який скраб чи скатка для обличчя. І раз на тиждень (залежно від чутливості шкіри) роби хімічну ексфоліацію скрабами чи пілінгами: яблучною, виноградною, лимонною або гліколевою кислотою. Для чутливої та сухої шкіри, коли застосовуєш кислоти, добре діють молочна кислота, зволожувальний крем і крем з SPF.

девушка смотрит в зеркало

Максимально зволожуй

Нестача вологи робить колір обличчя тьмяним й увиразнює зморшки, тому не забувай про якісне зволоження вранці та ввечері. Лосьйони та креми для обличчя зазвичай зволожують краще, ніж олії, сироватки й інші формули. Отже, надай перевагу емульсії (суміш олійних і водних компонентів), які утримують воду у верхніх шарах шкіри.

Для швидкого поповнення вологи використовуй зволожувальні маски, особливо добре у цьому разі працюють тканинні. Не думай, якщо тканинна маска має просочувач, то під неї не можна нічого намащувати. Кореянки роблять саме так: наносять улюблену сироватку (як самостійний гравець вона зазвичай недостатньо зволожує), а зверху накладають маску.

Слідкуй за харчуванням

Якщо об’їдатися фастфудом і солодощами, складно мати шкіру, що сяє, – вироби з борошна й цукор руйнують колаген. Обмеж також у раціоні сіль, кофеїн і молочні продукти, збільш кількість білка й надай перевагу складним вуглеводам, які повільніше засвоюються.

Корисно буде додати до меню виноград, ягоди, горіхи, особливо грецькі й пекан. Горіхи багаті на поліфенол – ці антиоксиданти допомагають захистити шкіру від ультрафіолетового ушкодження, яке спричиняє гіперпігментацію.

Якщо ти не можеш відмовитися від кави, доведеться частіше зволожувати шкіру, бо кофеїн провокує зневоднення. Пий більше води і додай до догляду засоби з керамідами, які допомагають утримувати вологу.

Обирай засоби, що освітлюють шкіру

Коли купуєш косметику, звертай увагу на продукти, що містять інгредієнти, які освітлюють шкіру. Передусім, вітамін С – цей антиоксидант висвітлює шкіру завдяки блокуванню ферменту, що виробляє пігмент. У боротьбі за сяяння стане у пригоді ніацинамід (вітамін В3) – він уповільнює вироблення пігменту й знебарвлює плями. Резорцин й альфа-арбутин також непогано розщеплюють пігмент, та будь готовою до того, що ефект проявиться через 1–3 місяці – ці засоби не діють миттєво.

девушка умывается

Знижуй рівень кортизолу

Стрес також робить шкіру тьмяною. Та ми не вмовлятимемо тебе перестати нервувати, а порадимо вибирати креми з антиоксидантами. Тобі потрібні вітаміни А, С, Е, мікроелементи цинк і селен, а також протизапальні продукти – зелений чай, розмарин, ромашка, пантенол. Щоб знизити рівень гормону стресу, кортизолу, їж більше клітковини (злаки, фрукти), пий трав’яні чаї та не забувай про спорт.

Використовуй glow-засоби

Коли хочеш, щоб шкіра засяяла тут і зараз, тобі знадобиться лосьйон з ефектом мерехтіння. Нові гібридні засоби для догляду та макіяжу glotions поєднують властивості зволожувального й світловідбивального засобу.

Зазвичай у їхньому складі є такі зволожувачі, як гліцерин чи гіалуронова кислота, а також дрібнодисперсні мінерали, наприклад слюда, що відбивають світло. Для досягнення потрібного ефекту нанеси шар лосьйону перед макіяжем, а для підсилення сяяння – ще один після ВВ-крему.

Звернися до косметолога

Якщо шкіра не сяє через неоднорідний колір обличчя, порадься з косметологом. Можливо, тобі порекомендують професійне очищення шкіри, мікродермабразію, лазерне шліфування, а також активні хімічні пілінги.


Додай до раціону біотин

Один з важливих вітамінів, що допомагає шкірі залишатися свіжою, молодою та здоровою, – це біотин. Якість шкіри безпосередньо залежить від колагену, і саме біотин стимулює його синтез в організмі. Також він запускає процеси природного відновлення тканин, покращує якість шкіри, волосся й нігтів. Вибираючи вітамін, звертай увагу на якість. Лікарський препарат «НатуБІОТИН», розроблений компанією Alpen Pharma AG у Швейцарії, містить високоочищений біотин. Лише одна пігулка на день протягом 3 місяців – й у шкіри з’явиться новий «колагеновий стимул», що подарує їй свіжість і змусить сяяти. У складі вітаміну нема барвників і консервантів, він не спричиняє підвищення апетиту, поєднується з будь-якими лікарськими засобами й практично не має протипоказань.

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням уважно ознайомитися з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем. Зберігати в недоступному для дітей місці. НатуБІОТИН: РП UA /1596/01/01 від 13.05.2017; Ексклюзивний дистриб'ютор: ПрАТ "Натурфарм", вул. Лісна, 30-А, м. Київ, Пуща-Водиця, 04075; телефон: (044) 401-81-03.

Предыдущий пост
косметика
Пристрасна колекція «CHALLENGE» від Patricia Ledo: наважся бути яскравою!
Следующий пост
Перманентный макияж
Перманентный макияж бровей: все, что нужно знать о процедуре

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.