Справжня українська паляниця

Справжня українська паляниця
Кулінарний ентузіаст і ведучий програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Григорій Герман у соціальних мережах розповів, як приготувати ідеальну українську паляницю.
Тип кухни
Украинская
Ингредиенты
5
порции
Отмечайте необходимые продукты тому, кто пойдет за покупками!

Для українців паляниця – ще й смак дитинства. Хлібчик, який часто випікали бабусі в печі або на пательні. Робиться він досить просто і з мінімуму інгредієнтів.

Як приготувати справжню українську паляницю

  1. Насамперед слід зробити опару. Для цього треба змішати 315 г борошна, дріжджі та 200 г води. Ретельно замісити і залишити на 3-4 години. Далі додати до вистояного тіста залишки теплої води, борошна і сіль. Замішувати тісто протягом 10 хвилин. Викласти готове тісто в миску і накрити рушником. Залишити відстоюватись ще на 1,5 години. Тісто має піднятись удвічі.
  2. Сформувати з тіста велику кулю та накрити плівкою – відставити ще на 20 хвилин. Після чого воно скоріш за все прилипне до поверхні стола – не слід його відривати, краще прокрутити за годинниковою стрілкою, щоб поверхня натягнулася та піднялася.
  3. Поставити на дно печі глибоке деко та прогріти його до 190°С. В деко вилити склянку окропу та поставити тісто пектися. Випікати протягом 20 хвилин, після чого відкрити дверцята духовки, щоб випустити зайву пару і пекти паляницю ще 30 хвилин до рум'яної скоринки. Готовий хліб викласти на решітку і дати охолонути.

Смачного!

Предыдущий пост
Как приготовить хлеб
Как приготовить хлеб дома без яиц и дрожжей?
Следующий пост
Картопляний лаваш нашвидкуруч
Картопляний лаваш нашвидкуруч

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.