Ресторан удома: легкі та вишукані страви для всієї сім’ї

Ресторан удома
Після такого тривалого карантину і сидіння вдома всі вже встигли засумувати за походами у кафе та ресторани. Там і атмосфера, і обслуговування, і смачні страви на будь-який смак.

Але доки такої можливості немає, маркет-молл «Даринок» підготував для вас підбірку рецептів вишуканих та корисних страв, які можна приготувати в домашніх умовах.

Пропонуємо зануритись у атмосферу італійського ресторану та створити повноцінний сет з трьох страв.

Суп «Мінестроне»

Складові:

  • 100 г коріння селери;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г кабачків;
  • 100 г баклажанів;
  • стебло селери;
  • лавровий листок;
  • кілька горошин духмяного перцю;
  • зубчик часнику;
  • сіль (за смаком);
  • 2 л води;
  • 5 г оливкова олія.

Суп «Мінестроне»

Для початку потрібно зробити овочевий бульйон. Для цього селеру, моркву і цибулю наріжте великими шматками і трохи обсмажте на пательні без олії, доки овочі не почнуть карамелізуватися.

У каструлю з водою покладіть обсмажені овочі та лавровий листочок. Додайте духмяний перець, сіль і зубчик часнику, попередньо розбивши його долонею. Туди ж покладіть великий шматок стебла селери. Варіть бульйон 20 хвилин.

Моркву, кабачок, баклажан почистіть і наріжте дрібними, однаковими кубиками. Додайте овочі до супу і варіть ще 10 хвилин. В кінці дістаньте з супу великі шматки селери, моркви і цибулі. Це все, ваш італійський мінестроне готовий. До нього можна додати свіжу зелень.

Паста з польпетте

Складові:

  • 1 кг яловичого фаршу;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • пів склянки молока;
  • 2 курячих яйця;
  • петрушка;
  • 2-3 головки часнику;
  • оливкова олія;
  • сіль;
  • перець.

Для соусу:

  • 1 кг помідорів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський червоний перець;
  • 100 г томатної пасти;
  • базилік;
  • сіль;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. винного оцту.

Паста з польпетте

Для приготування польпетте розігрійте духовку до 175 градусів. Панірувальні сухарі викладіть у велику миску, залийте молоком і залиште на 10 хвилин. Далі додайте яловичий фарш, збиті яйця, трохи посоліть, поперчіть і замісіть фарш руками. Зліпіть невеликі кульки і викладіть їх на деко, випікайте близько 20 хвилин.

Для соусу розрізаємо помідори на декілька частин і кладемо у каструлю з водою, ставимо на вогонь і варимо 10 хвилин з моменту закипання. Зварені томати перетираємо через сито й отримуємо однорідну томатну масу.

Часник, цибулю та перець нарізаємо маленькими кубиками і відправляємо у велику пательню з олією. Тушкуємо масу декілька хвилин і додаємо 100 грамів томатної пасти. Перемішуємо і готуємо ще 3-4 хвилинки.

Після цього в сковорідку відправляємо нашу помідорну масу. Перемішуємо всі інгредієнти і готуємо їх на маленькому вогні впродовж 30 хвилин.

Потім в масу додаємо всі спеції і варимо її ще 10 хвилин. За бажанням усі інгредієнти збиваємо блендером до однорідності. Польпетте перекладіть у сковорідку до соусу і тушкуйте хвилин 10-15.

Тим часом відваріть пасту до стану al dente, злийте воду. Викладіть на велику тарілку, акуратно великою ложкою викладіть соус і польпетте на пасту. Прикрасьте петрушкою, за смаком і бажанням можете посипати тертим сиром пармезан.

Панакота

Складові:

  • 200 мл вершків (20 % жирності);
  • 400 мл натурального йогурту;
  • 120 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 4 листи желатину;
  • 10 г цедри апельсину (чверті апельсину).

Панакота

Листовий желатин замочіть в холодній воді. Ви можете використовувати й звичайний желатин, але щоб у вас завжди виходив чудовий результат – використовуйте листовий.

У невелику каструлю налийте вершки, додайте цукор, подрібнену цедру апельсину і добре перемішайте вінчиком. Поставте вершки на маленький вогонь і доведіть практично до кипіння.

Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути, додайте розбухлий у воді листовий желатин та перемішайте.

Додайте натуральний йогурт і добре перемішайте. Розлийте суміш по формах і поставте в холодильник на 4 години. Подавайте в формочках або діставши з них, попередньо поставивши в гарячу воду на 1 хвилину. Додайте фрукти, полийте солодким джемом за смаком та прикрасьте листочком м’яти.

Усі запропоновані рецепти можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, а всі складові придбати у супермаркеті «Сільпо», який знаходиться у маркет-моллі «Даринок». На період карантину «Сільпо» працює у штатному режимі щодня з 9:00 до 21:00 з дотриманням усіх заходів безпеки для своїх відвідувачів.

Предыдущий пост
Вкусная Пасха с Dr.Oetker
Вкусная Пасха с Dr.Oetker: редакция «Единственная» готовит пасхальные блюда
Следующий пост
Латте и капучино
Кофейни на карантине: как приготовить любимые латте и капучино дома

Новости партнёров

Fresh

Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.