Ресторан удома: легкі та вишукані страви для всієї сім’ї

Ресторан удома
Після такого тривалого карантину і сидіння вдома всі вже встигли засумувати за походами у кафе та ресторани. Там і атмосфера, і обслуговування, і смачні страви на будь-який смак.

Але доки такої можливості немає, маркет-молл «Даринок» підготував для вас підбірку рецептів вишуканих та корисних страв, які можна приготувати в домашніх умовах.

Пропонуємо зануритись у атмосферу італійського ресторану та створити повноцінний сет з трьох страв.

Суп «Мінестроне»

Складові:

  • 100 г коріння селери;
  • 100 г цибулі;
  • 100 г моркви;
  • 100 г кабачків;
  • 100 г баклажанів;
  • стебло селери;
  • лавровий листок;
  • кілька горошин духмяного перцю;
  • зубчик часнику;
  • сіль (за смаком);
  • 2 л води;
  • 5 г оливкова олія.

Суп «Мінестроне»

Для початку потрібно зробити овочевий бульйон. Для цього селеру, моркву і цибулю наріжте великими шматками і трохи обсмажте на пательні без олії, доки овочі не почнуть карамелізуватися.

У каструлю з водою покладіть обсмажені овочі та лавровий листочок. Додайте духмяний перець, сіль і зубчик часнику, попередньо розбивши його долонею. Туди ж покладіть великий шматок стебла селери. Варіть бульйон 20 хвилин.

Моркву, кабачок, баклажан почистіть і наріжте дрібними, однаковими кубиками. Додайте овочі до супу і варіть ще 10 хвилин. В кінці дістаньте з супу великі шматки селери, моркви і цибулі. Це все, ваш італійський мінестроне готовий. До нього можна додати свіжу зелень.

Паста з польпетте

Складові:

  • 1 кг яловичого фаршу;
  • 100 г панірувальних сухарів;
  • пів склянки молока;
  • 2 курячих яйця;
  • петрушка;
  • 2-3 головки часнику;
  • оливкова олія;
  • сіль;
  • перець.

Для соусу:

  • 1 кг помідорів;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 цибулина;
  • 1 болгарський червоний перець;
  • 100 г томатної пасти;
  • базилік;
  • сіль;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. винного оцту.

Паста з польпетте

Для приготування польпетте розігрійте духовку до 175 градусів. Панірувальні сухарі викладіть у велику миску, залийте молоком і залиште на 10 хвилин. Далі додайте яловичий фарш, збиті яйця, трохи посоліть, поперчіть і замісіть фарш руками. Зліпіть невеликі кульки і викладіть їх на деко, випікайте близько 20 хвилин.

Для соусу розрізаємо помідори на декілька частин і кладемо у каструлю з водою, ставимо на вогонь і варимо 10 хвилин з моменту закипання. Зварені томати перетираємо через сито й отримуємо однорідну томатну масу.

Часник, цибулю та перець нарізаємо маленькими кубиками і відправляємо у велику пательню з олією. Тушкуємо масу декілька хвилин і додаємо 100 грамів томатної пасти. Перемішуємо і готуємо ще 3-4 хвилинки.

Після цього в сковорідку відправляємо нашу помідорну масу. Перемішуємо всі інгредієнти і готуємо їх на маленькому вогні впродовж 30 хвилин.

Потім в масу додаємо всі спеції і варимо її ще 10 хвилин. За бажанням усі інгредієнти збиваємо блендером до однорідності. Польпетте перекладіть у сковорідку до соусу і тушкуйте хвилин 10-15.

Тим часом відваріть пасту до стану al dente, злийте воду. Викладіть на велику тарілку, акуратно великою ложкою викладіть соус і польпетте на пасту. Прикрасьте петрушкою, за смаком і бажанням можете посипати тертим сиром пармезан.

Панакота

Складові:

  • 200 мл вершків (20 % жирності);
  • 400 мл натурального йогурту;
  • 120 г цукру;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 4 листи желатину;
  • 10 г цедри апельсину (чверті апельсину).

Панакота

Листовий желатин замочіть в холодній воді. Ви можете використовувати й звичайний желатин, але щоб у вас завжди виходив чудовий результат – використовуйте листовий.

У невелику каструлю налийте вершки, додайте цукор, подрібнену цедру апельсину і добре перемішайте вінчиком. Поставте вершки на маленький вогонь і доведіть практично до кипіння.

Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути, додайте розбухлий у воді листовий желатин та перемішайте.

Додайте натуральний йогурт і добре перемішайте. Розлийте суміш по формах і поставте в холодильник на 4 години. Подавайте в формочках або діставши з них, попередньо поставивши в гарячу воду на 1 хвилину. Додайте фрукти, полийте солодким джемом за смаком та прикрасьте листочком м’яти.

Усі запропоновані рецепти можна з легкістю приготувати в домашніх умовах, а всі складові придбати у супермаркеті «Сільпо», який знаходиться у маркет-моллі «Даринок». На період карантину «Сільпо» працює у штатному режимі щодня з 9:00 до 21:00 з дотриманням усіх заходів безпеки для своїх відвідувачів.

Понравилось?
Очень Не очень
Предыдущий пост
Вкусная Пасха с Dr.Oetker
Вкусная Пасха с Dr.Oetker: редакция «Единственная» готовит пасхальные блюда
Следующий пост
Латте и капучино
Кофейни на карантине: как приготовить любимые латте и капучино дома

Новости партнёров


Загрузка...

Fresh

Астрология

Кармический гороскоп на 28 октября 2020: как правильно провести этот день

Кармический гороскоп на 28 октября 2020 – узнай рекомендации кармолога, как привлечь к себе финансы и семейное благополучие.
Читать
Showbiz

«Кохання на виживання 4»: лучший шаман Икитоса «лечил» участницу реалити насекомыми

Какое самое суровое испытание можно придумать для медиков? Тяжелый пациент? Нет! Лечение перуанскими народными методами, которые далеки от доказательной медицины.
Читать
Foodstyle

Полезно ли употреблять квашенные продукты и какова их норма для человека: ответ диетолога

В Украине в разгаре сезон квашеной капусты. Говорят, что ежедневное употребление квашеной капусты благоприятно влияет на мужское долголетие, а еще сохраняет силу до глубокой старости.
Читать
Showbiz

Гурт БЕZ ОБМЕЖЕНЬ провів Секретний концерт для жителів Львова в центрі міста

БЕZ ОБМЕЖЕНЬ – відомі українські рок-романтики, які завоювали багато сердець своєю щирістю та вмінням відверто ділитись своїми почуттями. Кожен виступ гурту – це шалений потік енергії та емоцій.
Читать