Вечір для двох: смачна романтика на День святого Валентина з «Афлетин»

Вечір для двох
День, коли шанують кохання, не може пройти буденно. Нумо святкувати його нестандартно. Візьмемо до уваги традиції святкування Дня святого Валентина в різних країнах, а також влаштуємо романтичний вечір.

Закохані, які тільки познайомилися, і ті, хто вже давно у стосунках, з особливим трепетом чекають 14 лютого. Адже так хочеться отримати підтвердження, що твої почуття взаємні, що вони значущі та що друга половина цінує тебе найбільше у світі.

Так, люди говорять про кохання щодня. Але на День святого Валентина так хочеться висловити своє почуття якось нетривіально. І ми не могли оминути цю тему стороною, адже й самі не проти перенестись у чарівну атмосферу почуттів та чуттєвості.

влюбленные

І так, для початку пропонуємо закоханим вирушити у невелику подорож. У кожній країні крім квітів та таємних послань існують й інші, не менш цікаві традиції. А як же інакше? Кохання треба відзначати красиво!

  • Порада від «АФЛЕТИН»: У День святого Валентина важливо дати відчути коханій людині, що без неї твоє життя було б іншим. Адже зізнайтесь, з часом ви все рідше кажете про почуття, вважаючи їх чимось зрозумілим.

Пролісок у подарунок

У Данії живе одна з найромантичніших націй – 14 лютого місцеві жителі посилають один одному засушені білі квіти та живі проліски на знак ніжної прихильності.

З ранку чоловік кидає валентинку в ящик коханої, сподіваючись, що обраниця зрозуміє, від кого лист. Ця традиція – із продовженням: якщо дівчина здогадалася, хто її таємний Валентин, на Великдень вона дарує йому шоколадне яйце.

Вогонь та камінь

Щоб довести щирість своїх почуттів, закохані ісландці мають висікти з каменю вогонь. У День святого Валентина місцеві дівчата вішають на шию своїм хлопцям головешки, а ті у відповідь – прив'язані до тасьмок камінчики. Потім закохані намагаються разом висікти заповітні іскри, ударяючи каменем об камінь.

огонь

Солодкий Валентин

Японці знають: лише шоколад може описати силу кохання. У 30-ті роки велика компанія з виготовлення шоколаду наважилася на оригінальний хід – запропонувала висловити свої почуття за допомогою шоколаду. Традиція настільки прижилася, що досі 14 лютого японці асоціюють із горами солодощів.

Свято святого Валентина в Японії дуже люблять чоловіки, адже подарунки цього дня отримують саме вони! Щоправда, хлопці у боргу не залишаються і 14 березня дарують дівчатам... теж шоколад! Тільки білий, адже 14 березня у Японії – Білий день.

Ще одна особливість святкування – найгучніше освідчення в коханні. На площі споруджується поміст, на який підіймаються всі, хто хоче розповісти про свої почуття. Перемагає володар найгучнішого голосу.

Романтичний вечір

Валентинів день закохані проводять удвох за вечерею при свічках. Неважливо, чи буде свято проходити вдома чи в ресторані, головне – це компанія один одного. І жодних галасливих вечірок!

А може, й справді, що шлях до серця чоловіка лежить через шлунок? Давайте перевіримо: порадуємо коханих (і себе) стравами з продуктів-афродизіаків. Вони не лише дуже смачні, а й корисні. Недарма дієтологи радять у День святого Валентина приготувати легку вечерю саме з них.

  • Їсти із задоволенням з «АФЛЕТИН»

Часом ми ладні з’їсти трохи більше, ніж нам необхідно. Особливо, якщо хтось готував саме для нас. А потім страждаємо від метеоризму, відчуття важкості у животі та навіть його збільшення. Добре б знати, чим собі зарадити. Завдяки розробкам фармацевтичної компанії АТ «Київський вітамінний завод» на ринку України чудово зарекомендував себе лікарський препарат «АФЛЕТИН», який швидко та ефективно усуває дискомфорт. Показання до призначення препарату включають симптоматичне лікування метеоризму будь-якого походження. Засіб має широкий спектр застосування, його зручно використовувати, але головна перевага – висока ефективність і безпека. Його можна приймати незалежно від прийому їжі симптоматично, або курсом.

Кальмари у білому вині

Кальмари, як і багато морепродуктів, є сильним афродизіаком. На щастя, готувати їх швидко та просто.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • Кальмари – 800 г;
  • Лимон – 1 шт;
  • Помідори – 2 шт;
  • Оливки – 10-12 шт;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • Біле вино (сухе) – 0,5 склянки;
  • Оливкова олія;
  • Сіль, перець та спеції – за смаком.

Кальмари у білому вині

Спосіб приготування:

Зняти тонку шкірку з тушок кальмарів, натерти їх сіллю та залишити на 15 хвилин.

Нарізати тушки кільцями та обсмажити на оливковій олії протягом 2-3 хвилин. Потім додати вино, прогріти на максимальному вогні 1 хвилину. Зняти сковороду із вогню.

Помідор бланшувати, зняти з нього шкірку і нарізати дрібними кубиками. Протушкувати на невеликій кількості оливкової олії протягом 5 хвилин. Додати нашатковану зелень петрушки та подрібнити часник. Протушкувати хвилину.

До обсмажених кальмарів додати тушковану томатну суміш, заправити соком половини лимона, посолити і поперчити за смаком. Протушкувати ще 3-5 хвилин. Вимкнути і залишити під кришкою на деякий час.

Подавати страву варто з оливками та часточками лимона.

Романтичний коктейль з апельсином

Такий ароматний та яскравий коктейль – чудова альтернатива еліксиру кохання у День святого Валентина.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • Вода – 500 мл;
  • Цукор –180 г;
  • Апельсин – 1-2 шт.;
  • Свіже листя розмарину - 4 ст.л.;
  • Джин – за смаком;
  • Тонік – за смаком;
  • Лід – за смаком;
  • Коктейльні вишні.

Романтичний коктейль з апельсином

Спосіб приготування:

Змішати воду, цукор та розмарин у маленькій каструлі на середньому вогні. Довести до кипіння і томити на повільному вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Постійно помішувати сироп. Зняти з вогню та дати настоятися 10 хвилин. Процідити сироп та повністю остудити.

Вичавити сік з апельсина – на 1 порцію доводиться 3 ст.л. соку.

Змішати сік апельсина та розмариновий сироп з льодом у шейкері, додати 20 мл. джину.

Перелити коктейль у високий келих, наповнений подрібненим льодом. Зверху долити трохи тоніка і прикрасити вишнею та свіжими листочками розмарину.

  • Порада від «АФЛЕТИН»: До приготування страв слід приступати після їжі. Так не виникає спокуси щось спробувати, та й почуття голоду не посилюватиметься.

Телятина з салатом з авокадо та манго

Інгредієнти (на 2 особи):

  • Смажена телятина – 250 г;
  • Авокадо – 1 шт;
  • Манго – 1 шт;
  • Рукола - 100 г;
  • Листя салату - 100 г;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Помідор  1 шт;
  • Рослинна олія;
  • Лимон – 1/2 шт;
  • Сіль та перець - за смаком.

Телятина з салатом з авокадо та манго

Спосіб приготування:

Манго та авокадо почисти та видали кісточки.

Авокадо та помідор нарізати скибочками, манго – кубиками, цибулю – тонкими кільцями. Змішати з руколою, листям салату і заправити сумішшю з рослинної олії, солі, перцю та лимонного соку.

Розклади салат по тарілках. Зверху поклади по кілька шматочків смаженої телятини.

  • Застереження від «АФЛЕТИН»: Переїдання – найчастіший супутник любого свята. Воно загрожує не тільки відчуттям неприємної тяжкості та дискомфорту в шлунку, а й загострення панкреатиту, холециститу тощо. Спробуйте контролювати власні апетити, не намагайтесь скуштувати все, що стоїть на столі, насолоджуйтесь їжею потроху. Ну, а якщо все ж таки не втрималися, терміново усувайте наслідки, керуючись дбайливим ставлення до свого організму.

Мус з авокадо

Щільно вечеряти 14 лютого не хочеться, але поживна та «важка» страва - це різні речі. Мус з авокадо додасть сил і відмінно підійде для романтичної вечері.

Інгредієнти (на 2 особи):

  • Авокадо – 1 шт;
  • Яйце - 1 шт;
  • Лимон – 1 шт;
  • Цибуля - 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Каперси – 40 г;
  • Зелень петрушки та кропу - 1 пучок;
  • Сметана – 1 ст. л.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Мус з авокадо

Спосіб приготування:

Очистити цибулю, нарізати довільно та змішати із зеленню петрушки та кропу в блендері.

М'яке авокадо очистити, видалити кісточку. М'якуш плода нарізати довільно.

Додати до цибулі та зелені м'якуш авокадо, сметану, зварене яйце (половину жовтка залишити для декору) та сік лимона. Приправити все сіллю та перцем. Збити блендером.

Моркву почистити та подрібнити за допомогою терки для корейської моркви. Заправити лимонним соком, сіллю та перцем.

Викласти на блюдо пасту з авокадо, прикрасивши розкришеним жовтком. Поруч із мусом викласти моркву і прикрасити каперсами.

  • Порада від «АФЛЕТИН»: Не варто готувати на 14 лютого складні десерти, краще віддати перевагу чомусь легшому і в плані приготування, і в плані калорій. Полуниця та банани – потужні афродизіаки, тому можна приготувати легкий десерт із цих продуктів.

Полунично-банановий сорбет

Інгредієнти (на 2 особи):

  • Полуниця – 250 г;
  • Банани – 250 г;
  • Апельсиновий сік – 60 мл;
  • Цукор – 100 г або за смаком.

Полунично-банановий сорбет

Спосіб приготування:

У сотейник влити апельсиновий сік і додати цукор. Довести до кипіння та варити ще 1-2 хвилини на повільному вогні. Остудити апельсиновий сироп.

У блендер кинути нарізані полуницю та банани, додати апельсиновий сироп і збити до пюреподібного стану.

Полунично-бананове пюре перекласти у контейнер і відправити в морозильну камеру на 5-6 годин. При цьому щогодини сорбет потрібно помішувати, щоб вийшла дрібна крижана крихта. Або після застигання збити блендером, але не більше 30 секунд, щоб маса не розтанула.

 

Предыдущий пост
Гречаний тост
Гречаний тост із квашеними томатами черрі, огірком та кількою
Следующий пост
девушка ест картошку
Как есть картошку и не поправляться: ТОП-5 простых способов

Новости партнёров

Fresh

Showbiz

День Вишиванки: зірки та телеведучі розповіли про особливе значення народного українського оберегу

Вишиванка має величезне значення для кожного українця не лише як елемент святкового, народного вбрання, а й як складова українського культурного надбання.
Showbiz

Чекай мене: Макс Барських оголосив благодійний тур Німеччиною

Частина коштів, зібрана з цих концертів, буде перерахована на потреби ЗСУ.
Showbiz

Олександр Педан зізнався, чому зайнявся соціальними проектами: «Я був на роздоріжжі»

Український телеведучий та громадський діяч Олександр Педан розповів, що його мотивує.
Lifestyle

Надішли підтримку поштою: Укрпошта доставить листи та малюнки сучасним героям

Нині 348 тисяч військовослужбовців, 136 тисяч лікарів та 74 тисяч співробітників ДСНС захищають Україну, рятують життя під обстрілами, гасять пожежі та розбирають завали після бомбардування міст.