Яким спортом можна займатися під час вагітності

беременность
Щоб зберегти форму і тримати тіло в тонусі, потрібно займатися спортом. І вагітність ‑ не перешкода. Хоча є деякі застереження.

Чи можна займатися спортом під час вагітності? Потрібно! Немає конкретного виду спорту, який був би рекомендований вагітним, кожна повинна вибрати той, який підходить її фізіології і організму. І ось на які критерії потрібно звернути увагу.

Травматичність

Під час вагітності краще виключити всякий травматичний спорт, навіть якщо ти займалася їм успішно до вагітності. Це єдиноборства, бокс, баскетбол, лижі, ковзани, сноуборд, верхова їзда, парашутний спорт, ролики.

Встигнеш повернутися до них після пологів, не варто наражати себе на небезпеку і ризику під час вагітності.

/storage/shares/uploads/files/shutterstock_265896671.jpg

Високе навантаження

Варто також виключити спорт, де існує високе навантаження, інтенсивні стрибки і затримки дихання. Це можуть бути силові тренування, дайвінг, хатха-йога, TRX, степ-аеробіка.

В ТЕМУ: 

Силові вправи можна виконувати, але з легкими гантелями, вага яких не перевищує 3 кілограми.

Досвід у спорті

Щоб вибрати спорт під час вагітності, важливо орієнтуватися на свою фізичну підготовку. Якщо ти досить спортивна, то можеш дозволити собі навантаження, що не виведуть з ладу серце і дихання: біг, танці, велосипед, силові вправи. 

Якщо ти тільки-тільки починаєш займатися спортом, краще обмежитися йогою без дихальних практик, плаванням і аквааеробікою.

/storage/shares/uploads/files/shutterstock_602774843.jpg
В ТЕМУ: 

Здоров'я

Перед тим, як вибрати спорт, краще порадитися з гінекологом, який веде вагітність. Тільки він може знати, які є обмеження по навантаженнях є особисто у тебе і застерегти тебе від них, порекомендував альтернативний вид спорту.

Предыдущий пост
процедуры
Как похудеть на несколько размеров с помощью косметических процедур
Следующий пост
Как пить алкоголь и не потолстеть: 5 хитростей, которые тебе помогут
Как пить алкоголь и не толстеть: 5 хитростей, которые тебе помогут

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.