Как правильно приседать девушкам: говорят тренеры

Как правильно приседать девушкам: говорят тренеры
Что нужно знать про правильные приседания и почему они нам нужны?

Приседания — это популярное и очень эффективное упражнение, которое выполняют (или стараются) выполнять все девушки. Однако, так ли оно полезно и необходимо, как нам кажется?

Для того, чтобы не ходить вокруг да около, мы спросили у двух прекрасных тренеров обо всем, что нужно и можно знать про приседания.

Ну что, поехали? 

Алина Опанасюк, персональный тренер  сети фитнес клубов Атлетико. 

/storage/shares/uploads/files/61856075_2420036948016865_8952708038288998400_n.jpg
Приседания - одно из важнейших упражнений в построении красивого спортивного тела.

Как и во многих других вопросах в фитнесе, на тему приседаний так же сложно прийти к однозначному ответу.

Это базовое упражнение, которое необходимо выполнять, чтобы стимулировать ЦНС и гормональный фон, научиться чувствовать свое тело и управлять им.

Однако, одними приседаниями достаточно сложно накачать ягодичные мышцы.

Функция большой ягодичной мышцы — разгибание бедра. Поэтому, помимо приседаний, важно включать в свой тренировочный протокол и другие упражнения- такие, как: ягодичный мостик, тяга на прямых ногах, отведения, выпады. 

Ягодичный мостик отлично подходит, т.к. ягодичные мышцы максимально работают в пиковом сокращении.

Выпады с небольшим наклоном вперед позволяют хорошо прочувствовать и растянуть мышцу.

Хотелось бы отметить, что для достижения своей цели- будь то похудение или набор мышц, максимальный результат просто невозможен, если не соблюдается правильный режим питания. 

Iрина Цибик, викладач Smart Fitness Academy, дипломований персональний тренер фітнес клубу «Формула краси».

/storage/shares/uploads/files/61745425_2182892125161265_7181164299342053376_n.jpg
Присідання – одна із базових вправ, яка спрямована на розвиток м'язів нижньої частини тіла - сідниць та ніг. Цю вправу потрібно розглядати відповідно до тих цілей, яких ви хочете досягти. 

Спортивний варіант вправи передбачає роботу з великими вагами та опускання сідницями майже до самої підлоги. У такому випадку, колінні суглоби та поясничний лордоз використовуються як катапульта для підняття ваги, що суттєво їх травмує та може спровокувати грижі та протрузії в хребта. 

В оздоровчому фітнесі ключовим завданням присідань є розвиток м'язів та формування гарних форм бедер та сідниць зберігаючи максимально здорові коліна та хребет.

Крім цього, форма сідниць у кожної людини своя і залежить від генетики, але при правильному підході бажані зміни будуть. 

Для успішних тренувань та позитивного прогресу не варто займатися «самолікуванням». Дуже важливу роль відіграє правильно складена програма, яка враховує всі індивідуальні потреби та особливості людини. 

Оскільки присідання досить складна та виснажлива вправа, людину потрібно спочатку підготувати. 

/storage/shares/uploads/files/Depositphotos_202517096_s-2019.jpg

Якщо у людини слабкі м'язи тазового дна, які не можуть утримувати корпус у вертикальному положенні, надмірне навантаження припадає на поясничні м'язи та поясничний відділ хребта, що може призвести до протрузій, а згодом і до гриж. 

Недостатня мобільність кульшового суглобу, який включає в роботу сідничний м'яз при розгинанні бедра призводить до виконання вправи через поясницю та чотириголовий м'яз стегна, що дуже перенавантажує коліно. 

Також велику роль у виконанні вправи відіграє гомілкова кістка та ікроножні м'язи, що дозволяють утримувати сталість пози. 

Тому, в першу чергу, перш ніж «прописувати» присідання потрібно враховувати загальний фізичний стан людини. Тільки так, ми зможемо досягнути якісної роботи м'язів у всіх фазах виконання вправи та проконтролювати роботу суглобів. 

Красиві, підтягнуті сідниці це не просто модно, а і здорово. Сідниця виконує дуже важливу функцію при ходьбі та служить міцною опорою для здорової спини зберігаючи її у вертикальному положенні. 

/storage/shares/uploads/files/Depositphotos_153034286_s-2019.jpg

Ви можете подумати: «О, Боже! Та навіщо нам ці присідання! Та ми в житті їх не зробимо правильно!», але не варто їх боятися. Ні присідань, ні великої ваги. Для жінок ця вправа маєдуже багато приємних бонусів

  • підтягнуті м'язи сідниць та ніг
  • покращення роботи внутрішніх органів
  • уповільнюються процеси старіння
  • утворюється нова капілярна сітка, що дозволяє покращити роботу кровоносних судин в області тазу
  • пришвидшується обмін речовин
  • шкіра стає більш еластичною
  • покращується постава.

Дорогі жінки, не бійтеся присідань із вагами. Тут головне знайти грамотного тренера! 

Предыдущий пост
похуд
4 способа худеть летом с удовольствием и без диет
Следующий пост
Как похудеть на 11 кг за две недели: идеальная диета
Как похудеть на 11 кг за две недели: идеальная диета

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.