Як провести карантин з користю для зовнішності: правильне харчування, гідробаланс, психологія

Как ухаживать за собой во время карантина
У звичайному ритмі життя ми часто не встигаємо правильно харчуватися, займатися спортом і звертати увагу на внутрішній психологічний стан.

Усі ці речі потрібні, щоб підтримувати наше тіло, особливо в стресових умовах сьогодення. Вільний час, що з’явився, можна присвятити своєму режиму, раціону тощо. Ми розписали п’ять порад, які допоможуть вам у цьому.

Правильне харчування

Щодня наш організм дозволяє жити у швидкому ритмі - робота, дедлайни, сім’я, курси, хобі тощо. Зараз, у період карантину, він переживає стрес і стривоженість. Вам може здаватися, що улюблений чізбургер, суші або вино порадують організм, тому що балувати себе - це насолода. Проте найкраще допомога у відновленні після стресу - здорове харчування. Воно не означає категоричні дієти, виключно кефір та яблука. Це може бути різноманітне меню здорових і поживних страв, які насичують організм і дають йому енергію.

Почніть з малого - відмовтеся від перекусів і розмежуйте прийоми їжі. Вирішіть, коли зручно снідати, обідати та вечеряти. Ваша тарілка повинна включати в себе кашу, білок, овочі, зелень.

У перервах пийте більше природної води та їжте фрукти. Вода потрібна тілу для його відновлення від стресу, тому не забувайте пити її щоранку. Фрукти очищають і мінералізують кров, мають мікроелементи, необхідні нашим кліткам. Фрукти можна їсти зранку, якщо у вас немає проблем з шлунково-кишковим трактом.

девушка ест салат

Солодкі перекуси краще замінити горіхами, насінням, сухофруктами або імбирним чаєм з лимоном. Половину раціону мають складати овочі. Вони можуть бути свіжі, заморожені, тушені або зроблені на пару. В овочах є клітковина, корисна для організму - вона насичує його поживними мінералами, прискорює метаболізм.

Зменшіть кількість кави до 1-2 разів на тиждень. У звичайному режимі ми п’ємо її частіше, щоб залишатися бадьорими під час роботи. Коли ми працюємо над своїм режимом, можемо обійтися без великої кількості кофеїну.

Гідробаланс

Для повноцінного функціонування нашому організму важливий гідробаланс. Це рівновага між надходженням та виведенням води з організму. Порушення гідробалансу призводить до своїх наслідків - погане самопочуття, уповільнений метаболізм, зайва вага, суха шкіра, зморшки і целюліт.

Карантин - гарна можливість виробити корисні звички. Привчіть себе пити щоранку одну або дві склянки води. Ще до сніданку вона запустить обмін речовин. Важливо не перестаратися, тому що надмірна кількість може призвести до набряків.

У кожної людини своя норма води залежно від віку, статі, ваги і зросту. Проте кожному потрібно випивати не менше 1.5 л природної води в день. Для більш точного розрахунку є формула. Для неї чоловікам потрібно помножити свою вагу на 35, а жінкам - на 31. Отримане число означатиме кількість мілілітрів денної норми води.

девушка пьет воду

Дбайте про себе зовні та зсередини. За годину до обіду або вечері випивайте склянку чистої природної води. Так ми запускаємо метаболізм і «менше» з’їдаємо, тому що вода допомагає розпізнати, чи не плутає організм почуття голоду і спраги. Для різноманітності додайте у склянку лимон або імбир.

Місце для спорту

Заняття спортом - важлива частина графіку на карантині. Це не означає, що ви повинні з ранку до вечору виконувати кардіо-тренування, робити сто віджимань і наполегливо присідати.

Через самоізоляцію знижується рівень фізичної активності - ми мало рухаємося і виходимо з дому лише в магазин. Щоб стабілізувати стан нашого організму, потрібно виконувати тренування вдома. Для цього достатньо від десяти до п'ятнадцяти хвилин щодня. Можна робити ранкову зарядку, інтервальні тренування, розтяжку чи займатися йогою. Головне - відчувати насолоду від того, що робиш.

Якщо ви не знаєте, з чого почати, можна зайти на фітнес-канали тренерів. Наприклад, Тетяни Федорищевої TGYM. Там детально пояснено комплекси вправ для різних цілей.

Під час занять спортом не забувайте про гідробаланс. Пийте воду за дві години до тренування, а також протягом усього фізичного навантаження і після нього. Вода додає енергії і сповільнює втому. Під час тренувань компенсує втрату рідини, забезпечує терморегуляцію і тримає м’язи в тонусі.

Догляд за шкірою

У період карантину можна присвятити догляду за собою більше часу. Зовнішній і внутрішній вигляд - джерело любові до себе.

Почати можна з базового догляду - очищення, тонізація та зволоження шкіри. Для цього підійдуть мінеральна вода або гель, а також тонік.

При виборі тоніку звертайте увагу на свій тип шкіри, і майте на увазі, що зараз важливим є саме зволоження. Для основного догляду використовуйте креми, а для інтенсивного догляду можете робити різні маски для обличчя. Користуйтеся скрабами, але краще використовувати їх для місць, де хочется відшелушити шкіру - лікті, коліна.

Пийте більше води - пам’ятайте про гідробаланс. Чиста природна вода покращить стан шкіри - допоможе їй стати більш м’якою та пружною.

Не забувайте про зону навколо очей та шию - вони сохнуть і старіють першими. Підберіть крем або сироватку і будьте обачні зі складом. Якщо ви не хочете нічого коригувати, а прагнете стандартного догляду - крему буде достатньо.

девушка умывается

Сьогодні також виникають суперечки щодо нестачі вітаміну D. Ми рідко виходимо на вулицю і, відповідно, не знаходимося на сонці в такій тривалості, як зазвичай.

Запам’ятайте, що 15 хвилин перебування на сонці вистачає для добової дози вітаміну D. Якщо у вас раптом є симптоми його нестачі, краще приймати вітамін D у капсулах. Так він працює краще, ніж засмагання з ранку до вечору - крім старіння шкіри, воно нічого не дасть.

Психологічний стан

Важливо дбати про свій внутрішній стан. Через самоізоляцію ми можемо відчувати дискомфорт, тривогу, страх. Ми не бачимося з близькими людьми, не можемо гуляти містом весною, змушені спілкуватися з друзями та родиною через відеочати. Усе це стає причиною стресу.

Перш за все, щоб не піддаватися паніці, потрібно прийняти умови, у яких всі опинилися. Ми не здатні вплинути на те, що відбувається, проте можемо контролювати свої реакції.

Важливо дати час на адаптацію - звикнути до обставин, що сталися, і розслабитись. Дозвольте собі займатися тим, що подобається. Якщо ви працюєте дистанційно, то після завершення робочого дня відпочивайте і перемикайтесь на інші заняття.

девушка пьет кофе

Дайте собі можливість займатися творчістю - малювати, готувати, складати пазли. Робіть те, що приносить задоволення - приємні відчуття та емоції допомагають тілу в боротьбі зі стресом. Пийте більше води - вона також сприяє природному відновленню. Відпочивайте від соцмереж і новинних ресурсів, проводьте більше часу з близькими людьми - онлайн або офлайн.

Головне - дбати про себе, відпочивати і зберігати спокій. Коли карантин закінчиться, нам потрібно бути в ресурсі.

Думайте про цінності, які стануть важливими після завершення карантину. На думку історика Ноя Харарі, філософа Андрія Бауемейстера, епідеміолога Стівена Тейлора та інших, ми почнемо більше цінувати фізичну присутність один одного, живе спілкування та дружбу. Ми зосередимо спільні зусилля на альтруїзмі і безкорисливій допомозі суспільству.

Предыдущий пост
как очистить воздух в квартире
Дыши глубже: как без лишних затрат очистить воздух в квартире
Следующий пост
настои
Только спокойствие: 7 натуральных средств для уменьшения тревожности

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.