Біль в ногах після тренування в залі: як полегшити стан

Біль в ногах після тренування в залі: як полегшити стан
P
Біль в ногах - звичайна справа після тренувань. Але як же зняти або зменшити біль? Розповідаємо про ефективні методи.

Біль в ногах може миттєво відбити бажання займатися спортом, однак, без фізичних навантажень неможливо досягти красивої та стрункої фігури.

Причини болю в ногах після тренувань

Найчастіше біль в ногах виникає через 2-3 тренування у людей, які до цього взагалі не займалися спортом або з якихось причин робили тривалу перерву. Наприклад, через карантин. Кріпатура також з'являється після виконання нових вправ, які включають в роботу до цього неактивні групи м'язів.

Інша причина болю полягає в невідповідності навантажень фізичній формі людини. Вважається, що організм у великих кількостях виробляє молочну кислоту і токсини, які, накопичуючись в м'язах, викликають больові відчуття. Існують і інші причини болю в ногах - пошкодження сполучних тканин.

девушка приседает

Що допомагає при болях в ногах

Що ж робити, щоб біль минув якомога швидше і не заважав подальшим заняттям, а також в повсякденному житті та роботі? Ці 5 простих та перевірених способів дозволять зменшити біль в ногах після занять спортом.

  • Зроби масаж

У разі постійних інтенсивних тренувань необхідно регулярно робити масажі. Завдяки їм спадає напруга в м'язах. Ти можеш записатися до фахівця або зробити масаж сама. В Інтернеті ти можеш знайти безліч відеоуроків.

  • Зроби паузу

Болі в ногах пройдуть, якщо ти візьмеш 1-2 дні відпочинку між походами до зали. Не обов'язково лежати на дивані та чекати, коли біль пройде, просто прогуляйся, зроби легку пробіжку або нескладні кардіо вправи. Більш того, ти можеш прийняти ванну з англійською сіллю.

  • Насичуй організм вітамінами та спи

Щоб м'язи краще відновлювалися після фізичних навантажень, споживай достатню кількість вуглеводів та білків: перші постачають амінокислоти, які потрібні для швидкого загоєння мікророзривів, а другі забезпечують м'язи глікогеном.

девушка ест

Також вживай не менше двох літрів чистої води на добу. Вона сприяє виведенню з організму токсинів та виключає зневоднення, що призводить до втоми м'язів. Крім цього, старайся спати не менше 8 годин на добу. Здоровий повноцінний сон допоможе тобі відновити сили та підготуватися до нових тренувань.

  • Приймай контрастний душ

Значно полегшити біль після тренувань допоможе контрастний душ. Чередування впливу холодом та теплом (температура води не повинна перевищувати 40 °С) допоможе, по-перше, зменшити запалення, а по-друге - прискорить циркуляцію крові. Зроби близько 5 сесій контрастного душу.

  • Домашня аптечка

Інколи можна перестаратися та відчувати біль у натружених ногах після відвідування спортзалу. Також венозні зірочки та набряк можуть стати супутниками перетренерованих ніжок. В таких умовах краще обрати найкращий препарат, що зможе ефективно покращити стан.

В такому випадку потрійна дія ефективніше за однобокий підхід до лікування. В той час як більшість препаратів, що рекомендовані для стомлених ніг, мают досить однобічну дію. Наприклад, препарати на основі троксирутину можуть запропонувати тільки стабілізацію судинної стінки, що ніяк не впливає на полегшення відчуття втоми та болю у ногах, також такий препарат не може зменшити набряк у ногах.



На противагу однобічно діючих препаратів є Ліотон® 1000, що чинить комплексний ефект і тому може стати необхідним компонентом домашньої аптечки. Він має потрійну антитромботичну, протизапальну та протинабрякову дію. Це є дуже доречною перевагою, адже така дія дозволяє не тільки зняти симптоми що турбують тебе тут і зараз, наприклад, важкість у ногах, біль, набряк, а при регулярному використанні запобігти подальшому розвитку та збільшення інтенсивності цих неприємних симптомів та профілактувати розвиток варикозної хвороби і її ускладнень.

Безрецептурний лікарьский засіб Ліотон® Р.П. UA/10905/01/01. Перед застосуванням обов’язково ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем.1 г гелю містить 1000 МО гепарину. Показання. Лікування захворювань поверхневих вен, таких як варикозне розширення вен, ускладнень тощо. Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компоненту препарату тощо. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Побічні ефекти. Почервоніння, свербіж та інше. Виробник А.МЕНАРІНІ Мануфактурінг, Логістікс енд Сервісес С.р.Л. Представництво “Берлін-Хемі/А. Менаріні Україна Гмбх”.Адреса: м. Київ, вул. Березняківська 29. Тел.: (044) 494 33 88.


Головне правило успішних тренувань полягає в гармонії - не перестарайся, інакше ти ризикуєш отримати травму.

Здоров'я - ніжкам!

Предыдущий пост
аллергия на пух
Тополь в городе: иммунолог развенчала мифы про аллергию на пух
Следующий пост
Как безопасно и правильно загорать
Как безопасно и правильно загорать: рекомендации врача-дерматолога и онкохирурга

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.