Активна, красива і здорова: як втримати ритм сучасного життя?

Активна, красива і здорова
Ми всі вже потрошки оговтуємось від наслідків пандемії, та повертаємось до звичного ритму життя. Однак, сучасний світ вимагає максимальної проактивності, мультизадачності та вміння встигати все й одразу.

Високі підбори, активна життєва позиція, професіонал на роботі та любляча мама та дружина вдома. В цьому калейдоскопі дуже важливо залишатись активною, красивою і здоровою. Але під вечір наші ноги можуть страждати від втоми, болю та набряку.

Можливо ти вже замислювалась над питанням: «Чому у деяких жінок і в 50 років ноги без єдиної видимої вени, а в інших вже до 30 ноги покритті судинними зірочками?» На жаль це можуть бути  перші прояви захворювань поверхневих вен.

Причини можуть бути різними: пасивний спосіб життя, порушення гормонального фону, вагітність та пологи. Але основним визначальним фактором здоров'я судинної системи (і вен в тому числі) є спадковість. Подивися на ноги своєї мами або старшої сестри – чи видно на них вени? Якщо так, то існує ймовірність появи такої ж проблеми й у тебе. На щастя, у спадок передається не саме захворювання, а тільки схильність до неї. Підкоригувавши свій спосіб життя, ти зможеш запобігти розвитку хвороби.

Увага на ноги

Якщо вени ніг здорові, кров по ним тече вгору - до серця і легенів. Щоб забезпечити рух венозної, не збагаченої киснем крові від низу до верху, тобто проти сили гравітації, вени оснащені спеціальними клапанами. Вони відкриваються у напрямку кровотоку і закриваються, щоб не пустити кров назад.

варикоз

Але якщо клапани працюють недостатньо добре і не закриваються до кінця, кров все-таки стікає по венах назад. Не маючи можливості вмістити цю «зайву» кров, вени розтягуються і починають горбками виступати під шкірою. Це і є варикозне розширення вен. Ноги набрякають, ти можеш відчувати біль, печіння і важкість у ногах.

варикоз

Як втримати ритм

Найнебезпечніше час для вен - літо: у спеку венозна мережа розширена, що створює додаткове навантаження на стінки вен. Тому в цю пору року будь особливо уважна до своїх ніжок!

Хороші новини в тому, що на ранніх етапах можливо легко зарадити розвитку варикозу. Якщо у тебе є схильність до цієї хвороби, щовечора після насиченого робочого дня роби вправу «велосипед», а також лежи по 10-15 хвилин, піднявши ноги. Приймай ванну або душ, використовуючи воду не вище 38-40 градусів або візьми кубик льоду та неквапливими рухами, переважно знизу вверх, зроби поглажуючий масаж. Введи у свій раціон продукти з високим вмістом магнію: кеш’ю, мигдаль, фісташки, арахіс і фундук, гречку, пшоно і висівки.

Також не втратити ритм сучасного життя через втомлені ноги, тобі можуть допомогти нашкірні гелі з високим вмісту гепарину, який діє декількома шляхами: здатний послабити подразнення та біль, мінімізує появу набряків із запалених вен, а також сприяє запобіганню згортання крові, тим самим покращуючи кровообіг.



До числа найкращих гелів можна віднести Ліотон® 1000, що вже понад 20 років користується довірою серед українців. Завдяки оптимальній концентрації гепарину засіб сприяє полегшенню симптомів захворювань поверхневих вен: полегшує біль, знімає набряки та важкість у ногах.

Гелева форма Ліотон® 1000 дарує комфорт твоїм ногам та надає приємне відчуття прохолоди. Засіб легко всмоктується та не залишає плям на одязі.

Безрецептурний лікарьский засіб Ліотон® Р.П. UA/10905/01/01. Перед застосуванням обов’язково ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем.1 г гелю містить 1000 МО гепарину. Показання. Лікування захворювань поверхневих вен, таких як варикозне розширення вен, ускладнень тощо. Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компоненту препарату тощо. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Побічні ефекти. Почервоніння, свербіж та інше. Виробник А.МЕНАРІНІ Мануфактурінг, Логістікс енд Сервісес С.р.Л. Представництво “Берлін-Хемі/А. Менаріні Україна Гмбх”.Адреса: м. Київ, вул. Березняківська 29. Тел.: (044) 494 33 88.

Тримай ритм життя з Ліотон!

Предыдущий пост
Правила відвідування басейну
Правила відвідування басейну: як вберегти своє здоров’я
Следующий пост
Польза йоги
5 причин, почему стоит начать занятия йогой уже сегодня

Новости партнёров

Fresh

Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.