Залишайся у ритмі сучасного життя: нові здорові звички - для тебе і для планети

Нові здорові звички
P
Від кожного з нас залежить більше, ніж часом здається. Впроваджуй прості, але дуже корисні звички - заради самої себе і нашої планети. Як показує досвід, зробити це зовсім не складно, якщо взяти за правило певний перелік дій.

Про те, що наша екологія знаходиться в жалюгідному стані, знають всі. Кліматичні зміни, забруднення атмосфери та води, використання у виробництві шкідливих речовин... Впадати в крайності в даній ситуації не завжди є ідеальним виходом з ситуації, проте, якщо кожен буде дотримуватися кількох простих порад, її можна хоч трошки та й поліпшити.

Отже, поїхали.

Життя в стилі ЕКО

Одноразовий посуд та поліетиленові пакети сильніше за все забруднюють планету. З часу початку виробництва пластика в США в 50-х роках минулого століття, але ще жоден целофановий пакет не розклався природним чином. І щоб це сталося, потрібно понад 100 років! Потрапляючи у Світовий океан, пластик призводить до загибелі тварин, а згораючи на звалищах, продукує викиди отруйних речовин в повітря. 

Забруднення повітря впливає на наше здоров'я, на наше фізичний і емоційний стан і на наш зовнішній вигляд. Сухість, зморшки, почервоніння та пігментація - все це може бути результатом недбалого способу життя.

Як захистити свій організм - зберегти молодість та здоров'я? Ось декілька корисних звичок.

«Дякую, пакет не потрібен!» - таким буде твоя відповідь на касі супермаркету, якщо при тобі завжди буде полотняна господарська сумка. Ще один модний ретро-привіт - дірчасті авоськи - ті самі, з якими ходили в магазин наші бабусі. А сьогодні з такими ходять всі it-girls!

Все своє ношу з собою. Бери багаторазовий стаканчик (є складні) і проси налити кави to go саме в нього. А питну воду переливай в пляшку з кулера.

девушка за ноутбуком

Go Vegan

Сьогодні відмовлятися від м'яса стало досить популярно. Багато голлівудських і українських зірок зізнаються, що перестали вживати продукти тваринного походження. Чому? Вегетаріанство здатне очистити та омолодити організм!

Ми з дитинства привчені боятися жиру. Адже саме він є причиною ожиріння і серцево-судинних захворювань. Але мова в такому випадку майже завжди йде про тваринний жир та холестерин. Рослинний жир набагато менш шкідливий, він допомагає нігтям бути міцними, шкірі гладкою, а волоссю - блискучим. Рослинна їжа багата антиоксидантами, які виводять вільні радикали, що впливають на передчасне старіння і виникнення небезпечних захворювань.

Стався до себе і свого здоров'я з любов'ю, обираючи корисну їжу та збираючи позитивні емоції та гарний настрій!

Піклуйся про себе

Дбайливе ставлення до свого тіла - головна складова здорового способу життя. Адже б'юті-процедури допомагають довго зберігати якісний рівень життя. Влітку особливо потребують турботи наші ніжки. Саме в цю пору року тяжкість в ногах виникає навіть при незначному фізичному навантаженні. Набряки викликає спека, яка погіршує мікроциркуляцію крові.

Щоб позбутися від неприємних відчуттів, важливо вжити відповідних заходів, які допоможуть залишатися в ритмі сучасного життя: зробити розслабляючий масаж, потримати стопи в прохолодній ванночці з ароматичними маслами або натуральними травами, нанести спрей або гель з охолоджуючим ефектом.

Але чи всі засоби для втомлених ніг однаково прийнятні для твого організму? Зараз світова тенденція в лікуванні різноманітних захворювань направлена до безпечних, природних та знайомих організму людини сполук. Такі засоби не дезорієнтують організм, а нативно допомагають йому залишатись здоровим та активним.

До одних із таких компонентів можна віднести гепарин, який в нормальних умовах присутній в організмі людини. У найбільших кількостях він міститься в печінці та легенях, менше - в скелетних м'язах, селезінці, м'язі серця.

Гепарин перешкоджає надмірному згущенню крові та запобігає утворення тромбів. Але інколи внутрішнього гепарину буває недостатньо. Наприклад, при розвитку варикозної хвороби.


Як це працює: при розвитку варикозної хвороби, в результаті погіршення функції клапанів, кров починає рухатись по венах утворюючи турбулентний кровотік, що, у свою чергу, розтягує та травмує судинну стінку. Травмована судинна стінка сприяє утворенню в цьому місці тромбу. Для того щоб полегшити рух крові у венах, зняти надмірне навантаження з клапанів та запобігти утворенню тромбів, на допомогу приходить гепарин.

Гепарин у складі Ліотон® 1000 діє виключно місцево, саме там де він найбільш потрібен – в підшкірній клітковині на поверхневі вени. Засіб полегшує біль, набряки та важкість у ногах. Гелева форма препарату дарує комфорт твоїм ногам та надає приємне відчуття прохолоди.

Безрецептурний лікарьский засіб Ліотон® Р.П. UA/10905/01/01. Перед застосуванням обов’язково ознайомтесь з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем.1 г гелю містить 1000 МО гепарину. Показання. Лікування захворювань поверхневих вен, таких як варикозне розширення вен, ускладнень тощо. Протипоказання. Підвищена чутливість до будь-якого компоненту препарату тощо. Зберігати в місцях, недоступних для дітей. Побічні ефекти. Почервоніння, свербіж та інше. Виробник А.МЕНАРІНІ Мануфактурінг, Логістікс енд Сервісес С.р.Л. Представництво “Берлін-Хемі/А. Менаріні Україна Гмбх”.Адреса: м. Київ, вул. Березняківська 29. Тел.: (044) 494 33 88.


Усвідомлене споживання

Модна індустрія займає третє місце у світі по забрудненню навколишнього середовища. Особливо шкідливі в цьому плані дешеві віскозні тканини - в процесі їх виготовлення виділяються токсини, які недобросовісні виробники просто зливають в річки та озера (мова йде перш за все про Африку, Індонезії та Китаї). Через це вода стає чорною, гинуть тварини та рослини. Це позначається і на нашому здоров'ї. Головне, що може зробити кожна з нас, - це не заохочувати перевиробництво.

Краще менше, та краще. Перш ніж купити енну кофточку на мегарозпродажі по СУПЕРЗНИЖЦІ, запитай себе: ця нова річ точно тобі потрібна? Скільки аналогічних кофтинок вже є у тебе в шафі і як часто ти їх одягаєш?

Мінімалізм не тільки економить кошти - звільняючи життєвий простір від мотлоху, ми якимось чарівним чином починаємо мислити ширше. І розуміємо, що насправді для щастя потрібно зовсім небагато.

«Зелений» транспорт

Вихлопні гази автомобілів - реальна проблема, особливо в мегаполісах. Існує кілька варіантів їздити з комфортом і при цьому не шкодити навколишньому атмосфері та своєму здоров'ю!

Якщо ти водиш авто, завжди відмовляйся від пари кілометрів за кермом на користь прогулянки. Пересідай в електромобіль, який завдає меншої шкоди екології, в результаті, підвищує якість нашого здоров'я.

У деяких містах навіть є еко-таксі. Воно трохи дорожче звичайного. Але їхати на електрокарі - незабутнє задоволення!

Велосипед, самокат, гіроскутер - безумовно, найбільш екологічні варіанти. На щастя, в останні роки наша країна поступово стає більш комфортною для велосипедистів. З'являються велодоріжки, безкоштовні стоянки. А багато свідомі роботодавці обладнають велостоянки та душові кабіни в офісі, щоб співробітники могли освіжитися після дороги.

Навіть їзда на велосипеді в помірному темпі спалює близько 500 ккал на годину! Завдяки подібній звичці ти завжди будеш у чудовій формі!

Предыдущий пост
Разгрузочные дни
Что такое разгрузочный день и как провести его правильно: советы врача-гастроэнтеролога
Следующий пост
Чем утолить жажду в жару
4 напитка, которые действительно утоляют жажду в жару

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.
Астрология

Китайский гороскоп на апрель 2024 года: что ждет каждого из нас

Апрель 2024 года будет сложным месяцем! Он ознаменован коридором затмений, в который мы уже вошли, и мы все будем почти весь месяц развиваться и жить под влиянием Ретроградного Меркурия!
Астрология

Таро прогноз на апрель 2024 года: что ждет вашего знака Зодиака

Важливі моменти в житті кожного з нас, які не варто забувати.
Шоубиз

У Києві відбувся допремʼєрний показ художнього фільму «Лишайся онлайн»: як це було

Премʼєра стрічки «Лишайся онлайн» на великих екранах відбудеться 28 березня в усіх кінотеатрах країни