Між офісом та домівкою: що робити, якщо голова йде обертом?

Між офісом та домівкою
P
Одне з поширеніших запитань сучасної жінки - як все встигати? Дізнайся ефективні способи, які допоможуть поєднати кар'єру і побут.

Все виходить з-під контролю! Ні на що не вистачає часу. Гроші летять в невідомому напрямку. На роботу знову нічого надіти. Хаос оселився і вдома, і в офісі. Голова йде обертом... Як бути?! А що якщо почати з самого простого?

Всьому свій час

Як часто ми намагаємося зробити все і відразу?! На роботі одночасно хапаємося і за цей звіт, і за ось ту таблицю, і за відкладені з учорашнього дня листи. Вдома однією рукою смажимо котлети, іншою прасуємо сину теніску в садочок, а очима швидко пробігаємо доньчине завдання з математики. Хочемо, звичайно, як краще - швидше все зробити та відпочити. А виходить... у звітах помилки, котлети - вуглинки, на тенісці - слід від праски. Треба все переробляти, сил не вистачає, нерви на межі, голова йде обертом...

А все тому, що забуваємо: виконувати відразу декількох завдань під силу комп'ютерам, але не людям. Коли ми намагаємося одночасно впоратися з декількома справами, наш організм втрачає багато енергії. Ми швидко втомлюємося і починаємо робити помилки. Загалом, нічого хорошого в бажанні встигнути все і зараз - немає. Набагато ефективніше зосередитися на чомусь одному, довести справу до розуму і тільки потім переходити до наступного пункту програми.

девушка с ноутбуком

Не важливо, що трапилося: значення має те, як ти реагуєш на те, що відбувається

Кожен день ми робимо крок вперед або назад. Чомусь радіємо, а від чогось засмучуємося. Хтось уміє бачити в тому, що відбувається плюси: «Ну і що такого страшного сталося? Я жива-здорова, у мене є сили рухатися далі, вже завтра все буде по-іншому ». І у них дійсно все швидко стає по-іншому - вирішуються проблеми, супроводжує удача, жити легко і радісно. А є люди, які навіть у великих успіхах бачать всього лише збіг - рідкісне, а тому навіть лякає.

Постарайся змінити ставлення до всього, що відбувається у твоєму житті: радій досягненням, не занижуючи їх значущість, а промахи сприймай просто як уроки. Ти повинна запам'ятати головне: самі по собі події не мають ніякого значення - ні плюса, ні мінуса, - ярлики на них навішуємо ми. Це ми придумуємо, що ось це - добре, а ось це - трагедія.

Не встановлюй безглуздих термінів

Наше життя схоже на нескінченний щоденник, на кожній сторінці якого дедлайни, дедлайни, дедлайни. Це страшне слово скоро знатимуть навіть дворічні карапузи. Причому в більшості випадків установка термінів абсолютно безглузда: користі не приносить, тільки обмежує і тримає в постійній напрузі.

Перестань призначати терміни для всього, що ти робиш! Особливо якщо не знаєш, скільки точно часу займе вирішення завдання. Жити зовсім без термінів, звичайно, не вийде. Але вони повинні бути реальними та встановлюватися тоді, коли це дійсно необхідно. Перш ніж називати дедлайн, прорахуй, скільки часу тобі потрібно, щоб виконати роботу якісно. Адже зробити швидко, але як-небудь - все одно що не зробити.

девушка

Тримай вдома запас найнеобхіднішого

Воно зазвичай закінчується в самий не слушний момент: порошок - коли потрібно терміново випрати; зубна паста - коли закриті всі магазини, а ти запізнюєшся на зустріч; молоко - коли дитині треба зварити кашу. Список можна продовжувати до нескінченності (згадуючи по ходу свої не найприємніші емоції).

А можна прямо зараз написати на папері перелік того, чого завжди має бути в домі. В цьому випадку спрацьовує горезвісне: більше - краще. Купи, наприклад, відразу дві упаковки прокладок. І як тільки одну з них дістанеш, відразу поповни запаси. У список найнеобхідніших речей потрапляють також туалетний папір, сірники, дезодорант, колготки.

Будь готова до надзвичайних ситуацій

Ми не закликаємо тебе постійно думати про те, що ось-ось щось станеться і треба поповнити запаси їжі. Але дещо зробити все-таки варто. Це життя. А в житті буває всяке. І чим спокійніше і зібраніше ти будеш при зустрічі з цим «всяким», тим менше буде втрат.

У будинку, наприклад, завжди повинні бути свічки та аптечка з непростроченими ліками. У сумочці - пластир, прокладки, найнеобхідніші ліки (жарознижувальні препарати та засоби від розладу травлення чи головного болю). Купи все це прямо сьогодні. Навіть якщо нічого з перерахованого не знадобиться, спокій вартий зусиль і витрат.

За підрахунками ВООЗ, мігрень знаходиться на шостому місці серед причин непрацездатності. Пам'ятай, що вихід є! Сучасні анальгетичні засоби дають можливість перемогти біль і зустрічати дратівливі ситуації з посмішкою на обличчі.


Віддавай перевагу перевіреним часом засобам. Наприклад, одним з популярних препаратів від головного болю заслужено вже багато років вважається «Імет».

Ефективна речовина «Імет» - ібупрофен, максимально безпечно та ефективно може допомогти впоратися з головним болем. Для модниць перевагою буде розмір упакування, яка без проблем поміститься в ділову сумку або рюкзак.

Головний біль може виникнути раптово, але він не страшний, якщо в сумочці є «Імет». Адже голова у жінки не повинна боліти, а паморочитися від успіху.

Імет

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням обов'язково прочитати інструкцію та проконсультуватись з лікарем. Зберігати в місцях недоступних для дітей. РП МОЗ України №UA /4029/01/01.

Предыдущий пост
Как проводить самоосмотр груди
Как правильно проводить самообследование груди: рекомендации гинеколога Людмилы Шупенюк
Следующий пост
Разгрузочные дни
Разгрузочные дни: как без изнурительных голодовок приблизиться к фигуре мечты

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.