Тільки без нервів! Як емоції впливають на наше тіло та здоров'я

Тільки без нервів
P
Хвилюючись, заздрячи, ображаючись, скупившись... що ми отримуємо натомість? Багато західних та вітчизняних психотерапевтів переконані: ми занадто недооцінюємо вплив емоцій на організм.

Адже душевні розлади нерідко викликають порушення роботи органів і систем та стають причиною появи багатьох захворювань. Ми вирішили дослідити емоції сучасної людини. Ті, до яких прагнуть і які найбільш часто відчуває наше оточення і ми самі.

Тривога - реакція на інфострес

Ми живемо в божевільному інформаційному потоці. Щодня отримуємо таку кількість новин, які сто років тому люди збирали чи не пів року. При цьому чимала її частина - негативна. Часом, психіка людини не в змозі все це обробити та знайти «протиотруту». Виникає почуття тривоги, яке у деяких людей переростає в безсоння, в почуття фізичного дискомфорту і панічні атаки.

Внутрішній аналіз допоможе вийти з глухого кута. Коли ми усвідомлюємо проблему, ми можемо перевести боротьбу з нею в конструктивне русло.

у девушки стресс

Спустошеність як виворіт успіху

Зробити кар'єру, стати найкращою мамою і дружиною, стежити за фігурою, вивчати іноземні мови та бути суперзіркою... Ми витрачаємо стільки сил на досягнення цілей, що в якийсь момент відчуваємо повне внутрішнє вигоряння. Бажання пропадає, стає байдуже.

Однак бажання відповідати ідеалу не всім під силу. До того ж гонитва за успішністю часто не тільки позбавляє нас вміння жити глибоко, але і являється причиною появи багатьох захворювань: почуття нескінченної втоми, порушення сну, головні болі і т.д.

Боротися зі спустошеністю не потрібно. Це, навпаки, призведе до того, що ти будеш відчувати ще більшу тугу та апатію. Тверезо оцінюй своє життя. Зрозумій, що головне, а що другорядне. Май на увазі, що іноді за спустошеністю стоять конкретні переживання. І люди бояться або не вміють з ними стикатися. На їх придушення йде багато часу та енергії.

Якщо стрес - норма життя

Як часто ми залишаємося допізна в офісі, ігноруємо перерви, щосуботи доробляємо звіти вдома, переконуючи себе, що «якщо не я, то хто?». Стресові ситуації найчастіше виникають саме на роботі. Багато свідомо відмовляються від сну, відпочинку у вихідні дні або відпустки, щоб укластися в термін.

Постійна напруга викликає залежність: людина вже не уявляє свого життя в спокійному режимі. Без метушні та поспіху стає... нецікаво жити.

У стані напруги наш організм повністю мобілізується. Відбувається підвищення рівня глюкози, розширюються зіниці, гальмується процес травлення, посилюється потовиділення, виникає відчуття жару. М'язи гранично напружені для того, щоб відбити удар або втекти.

Надмірні зусилля, коли доводиться багато, але безрезультатно працювати, можуть привести до появи найпоширеніших нездужань.

Головний біль напруги. Він може тривати годинами, днями, тижнями, тому що м'язи в області спини та потиличної частини постійно напружені.

у девушки болит голова

Мігрень найчастіше виникає в ситуації, коли робляться інтенсивні зусилля, проводиться якась програма або потрібно досягнення поставленої мети (або навіть декількох), виконання певних вимог. Характерні для цього виразу: «Я повинна це зробити», «Я зобов'язана встигнути до терміну».

Вегето-судинна дистонія стає проявом тривожного розладу. Якщо стрес виявляється хронічним, тривожність змінюється депресією. Вона, у свою чергу, підриває захисні функції імунної системи.

Вчимося розслаблятися

Щоб зняти втому і напругу, скористайся наступними порадами.

Частіше посміхайся собі та своєму оточенню. Коли особа розтягується в усмішці, в мозок надходить відповідний сигнал, і ми відчуваємо радість.

Заведи традицію раз на місяць зустрічатися з цікавими тобі людьми, щоб просто спілкуватися, ділитися емоціями та досвідом. Чим більше зустрічей в реальному житті, тим менше бажань в мережі.

Якщо починає турбувати головний біль - не потрібно при цьому махати рукою і затискаючи зуби чекати, коли він сам пройде. Під час головного болю йде величезне навантаження на судини, а тимчасовий біль може перерости в хронічну, якщо її постійно терпіти.


Зазвичай, головний біль виникає як би нізвідки та в самий незручний момент. Тому важливо, щоб під рукою завжди було швидкий анальгетичний засіб, який допоможе моментально повернутися в ресурсний стан. Один з таких - ІМЕТ®.

Дієва речовина ІМЕТ® - ібупрофен, яка максимально безпечно й ефективно може допомогти впоратися з головним болем. Завдяки спеціальній тонкій оболочці та гідрофільної матриці, пігулка швидко розчиняється, тому даний лікарський засіб швидше від інших препаратів усуває біль і жар. Швидке купірування болю - це саме те, що потрібно для досягнення цілей.

имет

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням обов'язково прочитати інструкцію та проконсультуватись з лікарем. Зберігати в місцях недоступних для дітей. РП МОЗ України №UA /4029/01/01.


Прийми ванну з додаванням 3-5 крапель ялицевої олії. Воно допомагає розслабити м'язи та зняти напругу. Ялицеве масло вважається екологічно чистим продуктом, оскільки ялиця росте тільки в умовах кришталево чистого повітря.

Щоденне вживай горіхи, родзинки та сир. Вони тонізують нервову систему, знімають перевтому, зміцнюють серцевий м'яз. Також введи в раціон фрукти і ягоди, кисломолочні продукти. На час відмовся від м'яса, замінивши його яйцями, відвареної рибою і печінкою.

Будь здоровою, спокійною та успішною!

Предыдущий пост
Правила красивого тела
ТОП-4 секрета идеальной фигуры без диет от украинской модели Виктории Маремухи
Следующий пост
Бросить курить
Все в твоих руках! Методы, которые действительно помогут бросить курить и не сорваться

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.