4 звички, які псують поставу школяра

постава школяра
P
Правильна постава — запорука здоров’я дитини. Але в сучасному стилі життя її все важче підтримувати.

Малорухомий спосіб життя, носіння важких речей: на жаль, це далеко не всі чинники, які негативно впливають на здоров’я. Є низка повсякденних звичок, які можуть призвести до проблем з поставою. Разом з експертами бренду Kite  ми розберемо найпоширеніші помилки батьків та дітей, на які варто звернути особливу увагу.

Ігнорувати, як дитина сидить за столом

Зверніть увагу на позу дитини, коли вона робить вдома уроки. Лікті мають бути на поверхні стола, а зігнуті коліна — утворювати прямий кут. Найголовніше: спина має бути розслабленою. Не змушуйте дитину спиратися на спинку стільця. Це стара догма, яка призводить до постійного напруження м'язів спини — а це лише втомлюватиме дитину, а не допоможе тримати правильну поставу.

постава школяра

Носити в школу заважкий рюкзак

Часом, підіймаючи рюкзак школяра, складається враження, що замість зошитів та книжок у ньому справжнісінька цегла. І це не дивно: щодня у дитини від 4 до 7 уроків, а ще стільки усього потрібно взяти з собою: і пляшечку з водою, і ланч з соковитим яблуком, і змінне взуття на фізкультуру. Але батькам варто пам’ятати: вага повного шкільного рюкзака не має перевищувати 10% від ваги дитини. Якщо ранець буде важчим, він буде перевантажувати спину, викликати відчуття дискомфорту та втоми, а як наслідок – негативно впливати на поставу.

постава школяра

Носити сумку на одне плече

Сумки – не альтернатива шкільному рюкзаку. Вони зовсім не підходять для того, щоб носити важкі підручники. Регулярне навантаження на одне плече призводить до асиметрії і викривлення хребта, а також – до головного болю. Якщо ви хочете, щоб у вашої дитини була здорова спина, вибирайте рюкзак на двох лямках. Не забувайте про нагрудний ремінь, це допоможе рівномірно розподілити навантаження.

постава школяра

Нехтувати фізичною активністю

Сидячий малорухливий спосіб життя має негативний вплив на загальний стан здоров’я, а тим паче – на поставу. М’язовий корсет спини потребує регулярного зміцнення. Додайте більше руху у ваш розпорядок дня, але обов’язково тренуйтеся самі та тренуйте дитину лише з професійним тренером, щоб заняття спортом приносило користь.

постава школяра

Здоров'я вашої дитини — у ваших руках, а рюкзаки Kite допомагають його вберегти. І це не просто слова: моделі бренду для школи схвалені Інститутом ортопедії і травматології АМН України та німецьким Інститутом здоров'я і ергономіки IGR.

дети

Кожна модель Kite має такі переваги:

  • ортопедична спинка: з м’якими дихаючими подушечками, які повторюють природні вигини хребта;
  • анатомічні S-подібні лямки – зручні та м’які: завдяки правильній формі, комфортно лягають на плечі;
  • нагрудний ремінь, який фіксує рюкзак у зручному для дитини положенні та допомагає розподілити вагу рівномірно.

Всі рюкзаки проходять європейський контроль якості та мають сучасний дизайн. Тому, не відкладайте здоров'я дитини на завтра — вибирайте рюкзаки Kite сьогодні і будьте спокійні за поставу вашого школяра.

Предыдущий пост
Как уменьшить объем рук?
Как похудеть в руках: правила питания, подходящие упражнения и массаж
Следующий пост
Как перейти на ЗОЖ и не отказывать себе в удовольствиях: 3 лайфака
Как перейти на ЗОЖ и не отказывать себе в удовольствиях: 3 лайфхака

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.