Зупинити алергію: чому тест ALEX² - перший крок до ефективного лікування

Зупинити алергію
!
Згідно з даними ВООЗ, близько 40% населення земної кулі страждає від тих чи інших проявів алергії. І число таких людей зростає в геометричній прогресії. За деякими прогнозами, через 30-40 років на землі не залишиться жодної людини, хоча б раз в житті не зіткнувся з проявами алергії.

Коли в організм потрапляє алерген (речовина, здатна викликати імунну відповідь особливого типу), всередині починається справжня паніка. Клітини імунної системи (Т і В-лімфоцити, макрофаги, що виробляють медіатори алергічного запалення або гістаміни) масово спрямовуються на боротьбу з «чужаком». Зовні це може виявлятися різними реакціями: від сльозотечі, закладеного носа і свербежу до астматичних нападів і відчуття жару в усьому тілі.

Сам по собі алерген не представляє ніякої небезпеки - до тих пір, поки не потрапляє в організм, чутливий саме до нього. Однак для лікування від алергії зовсім недостатньо виявлення алергену і виключення контакту з ним. Річ у тому, що речовини-алергени здатні накопичуватися в організмі, провокуючи виникнення патологічних реакцій на нові та нові фактори.

девушка аллергия

До чого може привести нелікована алергія? Якщо організм чутливий до багатьох груп алергенів, може виникнути полівалентна реакція, коли патологічну відповідь викликає буквально все: домашній пил і шерсть тварин, квітучі рослини та побутова хімія, цвілеві гриби, ліки та продукти харчування.

При лікуванні алергії необхідно починати з визначення причин, що її викликають. Комплексне алергологічне обстеження починається з бесіди з лікарем-алергологом. Спеціаліст розпитує про скарги, про початок захворювання, особливості його розвитку, про умови, в яких алергічна реакція виражена максимально, про наявність подібних захворюваннях у родичів, умовах побуту і роботи та т.п. Після цього лікар призначає певні методи діагностики, яких існує декілька типів - це шкірні проби, патч-тести, аналіз крови, провокаційні тести.

В чому особливості тестів на алергени

Шкірні проби, патч-тести проводиться для того, щоб визначити, які алергени можуть мати значення у розвитку симптомів у конкретної людини. Це абсолютно безболісні методи. Різниця між ними незначна. Шкірні проби, як правило, проводять на шкірі передпліччя, яку попередньо обробляють спиртовим розчином. Далі, на чисту шкіру наносять краплі алергенів.

У разі патч-тестів спину пацієнта знежирюють і прикріплюють заздалегідь приготовлені пластирі з речовинами та роблять позначки. Через декілька діб лікар переглядає шкіру пацієнта на наявність незвичайних змін. Після цього проводять першу оцінку, оглядають почервоніння і зміни по комірках. На шостий день після установки патч-тесту проводять контрольну оцінку і роблять висновок.

І якщо ці два способи безпечні, то провокаційні тести проводяться в алергологічних стаціонарах за суворими показаннями. При проведенні тесту в ніс, під язик або безпосередньо в бронхи вводиться невелика кількість алергену, а через деякий час оцінюється реакція. Таке дослідження може викликати у хворого сильну алергічну реакцію, тому має проводитися в присутності лікаря, який може надати негайну медичну допомогу.

аллергия

До того ж ці способи діагностики алергії мають ряд недоліків та обмежень. Починаючи він віку пацієнта і закінчуючи якістю препаратів для тестів та прийомом пацієнтом лікарських препаратів.

Але технології не стоять на місці. Всіх цих недоліків позбавлений сучасний високотехнологічний молекулярний діагностичний тест нового покоління ALEX². Він має декілька переваг, про які ми докладніше розповідаємо нижче.

По-перше, на відміну від шкірних тестів, ALEX² тест проводиться in vitro, тобто, в пробірці. А якщо точніше - єдиний контакт з людиною відбувається на етапі забору венозної крові.

По-друге, ALEX² - багатокомпонентний тест, який дозволяє одночасно визначити рівень антитіл до алергенних молекул і екстрактів алергенів в крові, і отримати практично повну картину сенсибілізації кожного пацієнта.

По-третє, якщо шкірні проби не проводять в період загострення алергії, то аналіз на алергени ALEX² можна проводити під час цвітіння і в гострий період захворювання.

По-четверте, на результат аналізу не впливає вживання антигістамінних препаратів, гормональних препаратів, антілейкотріенових препаратів, топічних стероїдів і інших лікарських засобів.

Але саме найважливіше те, що тест ALEX² надає повну картину сенсибілізації пацієнта, включаючи аналіз на загальний IgE, що значно спрощує діагностику алергії.

Для компонентної діагностики є 117 екстрактів алергенів і 178 алергенних молекул. Вони містять в собі білкові молекули з групи білків переносників ліпідів LTP і PR-10 з обмеженою перехресної реактивності, а також абсолютно нові маркери, як рослинного, так і тваринного походження.

Які алергени виявляє ALEX²-тест:

  • Харчові продукти;
  • Отрута комах;
  • Кліщі та таргани;
  • Пилок квітів;
  • Епідерміс і шерсть;
  • Пліснява та дріжджі.

ALEX²-тест потрібен усім, хто підозрює у себе алергію чи має наступні симптоми:

  • Свербіж очей, сльозотеча, набряклість очей, почервоніння очей;
  • Слизові виділення з носу, свербіж, закладеність носу, чхання;
  • Висипи на шкірі, свербіж, набряк шкіри, почервоніння шкіри;
  • Свистячі хрипи, кашель, відчуття здавленості в грудній клітці, задишка, задуха;
  • Непритомність, слабкість, різке зниження артеріального тиску;
  • Нудота, блювота, здуття живота, діарея.

Тест ALEX² дає можливість правильно і точно інтерпретувати результати аналізу у пацієнтів з сенсибілізацією до CCD- перехресно-реактивної карбогідратний детермінанті і підвищує специфічність методу. Це особливо важливо для максимальної ефективності специфічної імунотерапії (СІТ) та підбору ліків.

аллергия

Але, незважаючи на точність і повноту аналізу на алергени тесту ALEX², не варто займатися самолікуванням. Своєчасне звернення до компетентного алерголога - перший і найвірніший шлях до ефективного лікування, а також профілактики алергії та попередження розвитку можливих ускладнень.

Предыдущий пост
Напитки для женщин
5 коктейлей для мгновенного снятия стресса и усталости
Следующий пост
Комфортное похудение
Комфортное похудение: как кушать, при этом худеть и быть счастливой

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Они рассказывали самое болезненное, а потом начинали веселый квиз»: как искали 100 украинцев для квиз-шоу «Поле»

Украинская кастинг-группа имела меньше двух месяцев на отбор 100 украинцев из всех желающих сняться в проекте «Поле».
Шоубиз

Правда ли, что умер король Великобритании Чарльз III?

Информацию о смерти короля Чарльза III опровергли.
Психология

Упражнение для заземления от психолога: 9 минут, чтобы снять стресс

Уже больше двух лет украинцы живут в постоянном стрессе, влияющем на качество нашей жизни.
Астрология

Китайский гороскоп на неделю с 18 по 24 марта 2024 года: что ждет ваш знак Зодиака

Откройте для себя тайны будущего с нашим подробным ежедневным китайским гороскопом для недели с 18 по 24 марта 2024 года.