Хочу собаку! Історія багатодітної мами Катерини Кузнєцової та її домашнього улюбленця Ману

Катерина Кузнєцова
P
У сучасному суспільстві ставлення до домашніх тварин в одному будинку з дітьми дуже неоднозначно. Одні впевнені, що тварини небезпечні для дітей, інші - що вихованці можуть цілюще вплинути на дитину.

В рамках спецпроекту «4-х лапі блогери – Ворміл Фіто це перемога!» ми розповімо, чим же можуть бути небезпечні домашні улюбленці та чи варто молодим батькам заводити тварин. І почнемо ми з історії багатодітної мами Катерини Кузнєцової, яка зараз виховує трьох синів - Ваню, Остапа та Даню.

Катерина Кузнєцова

Разом з синами Катя часто гуляла в парку. Уважно спостерігала за господарями, які вигулювали своїх собак. Постійно затримувала погляд на цуценятах. І це не дивно, адже вони були кумедними та грайливими, відразу привертали до себе увагу.

Катя мріяла завести собаку ще зі школи. Але здійснити свою дитячу мрію вона змогла лише після того, як сама стала мамою. Дивовижно, але замість наворочених гаджетів старші сини весь час просили її подарувати їм цуценя.

Катерина Кузнєцова

Катя думала, що їхні розмови не серйозні, але діти продовжували стояти на своєму: «Собаку... хочу собаку. Я буду все робити: гуляти, мити, прибирати, годувати...», «А коли мені буде 7 років, купимо собаку? А може коли 8? А в 18 купимо?».

Спочатку Катя не наважувалася. Багато знайомих лякали її труднощами. Але невже маленьке цуценя в змозі злякати маму трьох дітей? Авжеж ні! До того ж це крута можливість не тільки порадувати малечу, але й здійснити свою дитячу мрію.

Пізніше, ретельно все обдумавши, на сімейній раді було вирішено – прийшов час завести домашнього улюбленця! Ось так, декілька місяців тому, у квартирі Каті оселився він - фокстер'єр на прізвисько Ману. І якщо ви думаєте, що обіцянки з боку Вані та Остапа були порожніми, то ви помиляєтесь.

Катерина Кузнєцова

Зараз хлопці годують, прибирають і миють підлогу після собаки. Міцно тримають, щоб хтось з братів вийшов на балкон, а Ману, тим часом, не увірвалася на заборонену територію і не з'їла, наприклад, качку, яка маринується на балконі... і терплять «шалені ігрища» собаки з посмішкою та розумінням.

Одним словом, зараз хлопці світяться щастям. Це любов, яка стала ще ширше, ще глибше. Так, клопоту у Каті, звичайно, стало не менше, але радості додалося точно!

Я міцно дорожу тими людьми, які говорили та говорять мені: «Роби те, що ти хочеш! Ти зможеш! У тебе вийде!», «Немає правильного рішення, є ТВОЄ!». Тому, якщо дуже хочеться «здійснити» комусь його мрію – «здійсни» спочатку свою.

Катерина Кузнєцова

Однак для того, щоб від спільного проживання та тісного контакту з собакою була тільки користь, Каті довелося докласти деяких зусиль. Одне з головних – захистити синів від зараження гельмінтами.

Так-так, про профілактику глистів навіть в мамських чатах намагаються мовчати. А дарма! Своїм дітям варто купувати не тільки кращі продукти та тепло одягати, але й дбати про їхнє здоров'я.

Катя - мама відповідальна, тому в питанні профілактики глистів не стала застосовувати бабусині методи, а зупинила свій вибір на препараті Ворміл Фіто. Це дієтична добавка на основі рослин, до складу якої входить багато компонентів: куркума, кмин, фенхель, волоський горіх та інші.

Компоненти препарату не тільки мають противоглистову властивість, а й покращують роботу шлунково-кишкового тракту, відновлюють слизову кишечника, знижують інтоксикацію від глистів, підвищують апетит, що для мам теж дуже важливо.

Ворміл Фіто - це детокс для організму для діток, які особливо живуть з домашніми вихованцями, ходять в сад, та й просто люблять активно гратися в пісочниці.

Варто пам’ятати, що існують гельмінти, які однаково небезпечні як для людей, так і для тварин, і статистика таких гельмінтозних захворювань невпинно зростає. Навіть найдомашні та найулюбленіші тварини можуть стати мішенню для паразитів. Тому не варто забувати, що «Ми відповідаємо за тих, кого приручили».

Попадання яєць глистів в наш організм практично неминуче. Ми риємо землю, граємо з палицями, ловимо комах і дрібних тварин. Часом плаваємо в водоймах, спілкуємося з іншими тваринами.

Але вірогідність зараження гельмінтами можна знизити. Щоб наш організм був стійким до глистів, потрібно стежити за станом нашого шлунково-кишкового тракту, імунної системи, метаболізмом та мікрофлорою кишківника.

Нашим господарям варто не годувати нас сторонню їжу, не дозволяти їсти вуличну траву, не пити з калюж та торкатися екскрементів під час прогулянок. Миття лап та живота після відвідування вулиці - це наша улюблена забава, котра також допомагає запобігти зараженню глистами.

© Ману

Предыдущий пост
Ученые назвали еще одну вескую причину отказаться от сидячего образа жизни
Ученые назвали еще одну вескую причину отказаться от сидячего образа жизни
Следующий пост
ягоды
Ученые назвали 5 продуктов, которые могут снизить риск возникновения рака

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Они рассказывали самое болезненное, а потом начинали веселый квиз»: как искали 100 украинцев для квиз-шоу «Поле»

Украинская кастинг-группа имела меньше двух месяцев на отбор 100 украинцев из всех желающих сняться в проекте «Поле».
Шоубиз

Правда ли, что умер король Великобритании Чарльз III?

Информацию о смерти короля Чарльза III опровергли.
Психология

Упражнение для заземления от психолога: 9 минут, чтобы снять стресс

Уже больше двух лет украинцы живут в постоянном стрессе, влияющем на качество нашей жизни.
Астрология

Китайский гороскоп на неделю с 18 по 24 марта 2024 года: что ждет ваш знак Зодиака

Откройте для себя тайны будущего с нашим подробным ежедневным китайским гороскопом для недели с 18 по 24 марта 2024 года.