Не квап час менопаузи: як пережити клімакс без проблем

клімакс без проблем
P
Менопауза застає зненацька та здається, змушує призвичаїтися. Проте повноцінне життя можливе. Клімакс не такий страшний, як здається - потрібно лише знати, до чого готуватися.

Організм жінки у віці 45-55 років переживає значні зміни. У ньому протікає природний процес - менопауза. Хтось в цей період жаліється на недуже приємні симптоми, а хтось з острахом чекає на появу перших проявів.

Невже це старість? Зовсім ні! До старості ще далеко! Просто починається нова фаза життя, яка ніяк не гірша за попередні. Але для того, щоб менопауза не завдала шкоди здоров'ю і самопочуттю, жінці необхідно задовго до настання цього періоду навчитися правильно піклуватися про свій організм.

Всьому свій час

Клімакс - це перехідний період в житті жінки від репродуктивної фази з регулярними овуляторними менструальними циклами до стану після припинення менструації.

«Золотий» вік настання менопаузи - це 50 років. Клімакс, який наступив своєчасно, переноситься набагато легше і не несе серйозних руйнівних наслідків для організму (особливо, якщо подбати про профілактику).

Але зараз все частіше виникають випадки настання ранньої (після 40 років) і навіть передчасної (до 35 років) менопаузи. Причиною може стати - спадковість, порушення імунітету, результат втручання лікарів, або перебування в стані постійного стресу.

А стрес - це перший ворог жіночої репродуктивної системи. Постійна напруга, відсутність правильного харчування і повноцінного відпочинку - все це передчасно виснажує ресурси яєчників і призводить до ранньої менопаузи. Але ж усього цього можна уникнути.

Небажані наслідки

При настанні менопаузи першим починає знижуватися рівень естрогену - статевих гормонів, які забезпечують жіночому організму надійний захист від багатьох неприємностей зі здоров'ям.

Падіння рівня естрогенів призводить до погіршення стану кісткової системи (розвивається остеопороз), порушень в роботі серцево-судинної та сечовидільної систем, з'являються зміни шкіри, урогенітальні розлади, підвищується ризик розвитку грибкових та інших неспецифічних інфекцій статевої сфери, жінки стають дуже уразливі перед розвитком усіляких гінекологічних патологій.

  • Варто звернути увагу! Зміни стану шкіри та волосся часто не отримують достатньої уваги, в порівнянні з іншими симптомами, не зважаючи на те, що мають значний влив на психологічний стан жінки в період менопаузи.

клімакс без проблем

Приймай заходи

Менопаузальний період складається з декількох фаз: пременопауза, перименопауза, менопауза і постменопауза. Пременопауза починається в середньому у віці 45 років і триває до періоду повного припинення менструацій. Перименопауза включає в себе пременопаузу і два роки після останньої самостійної менструації. Менопауза - настає через один рік від останньої менструації.

Саме в період перименопаузи і слід починати вживати заходів для підтримання жіночого здоров'я. Перша ознака настання перименопаузи - зміни менструального циклу як за тривалістю, так і за кількістю втрати крові: цикл подовжується, а місячні стають менш рясними. Жінка починає також відчувати симптоми естрогендефіціта: кидає в жар, в холод, спостерігається підвищена пітливість, виникає емоційна нестійкість.

Варто прислухатися до свого організму і вже на ранніх етапах займатися профілактикою всіх можливих наслідків менопаузи. Змінюйте свій спосіб життя. Особливості жіночого організму вимагають, щоб у тебе була можливість повноцінно відпочивати, правильно харчуватися, займатися помірними фізичними навантаженнями. І, звичайно ж, перебувати в гарному настрої, доглядати за собою та своєю шкірою.

клімакс без проблем

Цю аксіому розділяє компанія Vichy, яка протягом 15 років проводить дослідження в області менопаузи, щоб створити ефективні косметичні засоби для догляду за шкірою.

Що відбувається зі шкірою під час менопаузи?

В період менопаузи шкіра обличчя зазнає істотних змін, які поділяються на три етапи: атрофія, в'янення, сухість.

Відновлення кератиноцитів стає повільнішим, що призводить до накопичення старих клітин. Синтез ліпідів зменшується, в результаті чого змінюється бар'єрна функція та з'являється сухість шкіри, лущення та тьмяний, трохи жовтуватий відтінок обличчя.

У процесі старіння, дермоепідермальне з'єднання стає тонким та втрачає свою хвилястість. Вплив гена колагену VII знижується, і його кількість в організмі стає меншою.

Якщо шкірний бар'єр піддавався значному впливу сонячних променів, цей процес прискорюється та може призвести до втрати зчеплення всіх шарів шкіри. Внаслідок цього зменшуються зв'язок та обмін поживними речовинами між епідермісом і дермою, що змінює вигляд та механічні властивості шкіри.

клімакс без проблем

З віком також зростає кількість ферментів у організмі, що розщеплюють колаген (колагенази й еластази). Це супроводжується погіршенням розчинності молекул колагену та змінами їхніх механічних властивостей. Через старіння фібробластів знижується синтез колагену, однак синтез неколагенових білків залишається незмінним.

Еластичні волокна також зазнають змін: розріджуються, втрачають орієнтацію, а відсутність гідратації погіршує їхні властивості. Крім цього, в дермі зменшується кількість гіалуронової кислоти через вплив певних ферментів.

клімакс без проблем

Саме тому компанія Vichy створила крем-догляд Vichy Neovadiol, який містить в собі унікальну синергію активних інгредієнтів для відновлення механізмів шкіри.

Догляд створений для жінок в період менопаузи Neovadiol

Денний антивіковий крем для збільшення щільності та пружності шкіри обличчя

Крем створений на основі вулканічної води, Проксилану та екстракту Касії. Ці інгредієнти активізують процеси відновлення клітин, що призводять до підвищення пружності та щільності шкіри

Нічний антивіковий крем з охолоджуючим ефектом для збільшення щільності та відновлення тонусу шкіри обличчя

Під час менопаузи жінки досить часто відчувають приливи, від чого шкіра страждає. Цей крем допоже охолодити шкіру, та надасть сяйва та щільності шкірі обличчя.

клімакс без проблем

Догляд створений для жінок в після менопаузи Neovadiol

Під час менопаузи втрата естрогену та кортизолу прискорюють старіння шкіри, що посилює втрату еластичності та викликає чутливість шкіри. Зморшки стають глибшими, та з'являються вікові пігментні плями.

Лабораторія Vichy розробили легкий та освіжаючий крем, який поєднує в собі інгредієнти природного походження:

  • вулканічну воду Vichy, збагачену 15 мінералами;
  • Проксилан;
  • Екстракт Касії.

Ці інгредієнти розробленні для компенсації впливу менопаузи на шкірі. Вітамін В3 та ліпідовідновлюючі Омега 3-6-9 спрямованні на дію проти глибоких зморшок та втрату ліпідів.

клімакс без проблем

Продовжіть молодість своєї шкіри з доглядом від Vichy Neovadiol! Будьте, красиві, щасливі та здорові!

Предыдущий пост
Діти і солодощі
Діти і солодощі: що, коли і скільки можна їсти?
Следующий пост
зрение
11 продуктов, которые помогут сохранить зрение

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.