Як росія «денацифікує» лікарні та пологові будинки України

лікарні
З початку повномасштабної війни в Україні російські війська взяли за одну із цілей медичні заклади. Ворог зухвало здійснює обстріли лікарень та пологових будинків, відверто порушуючи Женевську конвенцію.

Як ще в перший день війни зазначив міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, «такі дії окупантів становлять пряму загрозу життю й здоров'ю мирного населення та суперечать нормам міжнародного гуманітарного права. Заклади охорони здоров'я та медичні працівники повинні рятувати життя, а не гинути».

Медичні заклади – одна з цілей рашистів

За даними МОЗ України*, від початку війни російські окупанти атакували 273 українські лікарні, 18 з яких зрівняли із землею, 14 дитячих лікарень зруйнували, обстріляли понад 60 бригад швидкої, вбили 6 лікарів…

Нині вже стало очевидно всьому цивілізованому світу: для армії росії жодні міжнародні норми чи договори не важливі. Ба більше, вороже військо діє підло та підступно.

Обстріли лікарень – це ганебний та низький вчинок слабаків!

- написав у Фейсбук Віктор Ляшко.

Лікарі пологового будинку рятували поранених

Місія будь-якого пологового будинку – допомога в народженні нового життя. Проте, повномасштабна війна, яку росія розв’язала проти України 24 лютого, внесла зміни в життя всіх українців, відкоригувала звичну роботу багатьох установ, зокрема, й з галузі медицини.

Одним із медзакладів, який виявився найближчим до зони бойових дій поблизу Києва, виявися пологовий будинок «Лелека», розташований у Пущі Водиці. Тому з першого дня війни «Лелека» почала надавати допомогу всім, хто її потребував в цій точці. Продовжуючи звичну роботу з прийому вагітних та породіль, значна частина персоналу почала лікувати людей з іншими медичними запитами, особливо поранених цивільних та військовослужбовців.

лікарні

лікарні

лікарні

Так, з 24 лютого по 9 березня в «Лелеці» народилось 26 прекрасних діток: 13 хлопчиків і 13 дівчаток. Разом з тим, невідкладну медичну допомогу отримали понад 500 місцевих мешканців та солдатів з пораненнями різної ступені важкості. А також тут проводився прийом жителів Пущі Водиці, яким необхідна була екстрена та поточна допомога, не пов’язана із пораненнями. Послуги з різних галузей медицини отримали більше, ніж 200 містян. Окрім того, для десятків людей заклад на деякий час став тимчасовим притулком та укриттям від ворожих снарядів.

Це відео від британського телеканалу Skynews про звірства російської армії та про героїчну боротьбу українців за свою свободу, яке було відзняте ще на початку березня.

Обстріляний пологовий будинок

Пологовий будинок працював до того часу, поки це було умовно безпечно для пацієнтів та персоналу. Проте, ворог почав цілеспрямовано обстрілювати будівлю медичного закладу, що ставило життя та здоров’я усіх присутніх в ньому під загрозу. Тому 9 березня «Лелека» вимушена була евакуювати пацієнтів і персонал та тимчасово призупинити прийом.

лікарні

лікарні

лікарні

Будівля зазнала значних пошкоджень, через що безпечний прийом пацієнтів тут поки що неможливий.

Українки повинні отримувати якісні медичні послуги

Нині команда «Лелеки» не опускає руки – команда закладу працює та робить все можливе задля допомоги своїм пацієнтам та захисникам України.

Так, з 8 квітня заклад відновив прийом породіль на базі столичного пологового будинку №5, який надав частину своїх приміщень в тимчасове користування «Лелеки». Сюди перевезене обладнання із обстріляної будівлі в Пущі Водиці, а прийом веде лікарський склад закладу. Працює жіноча консультація у Києві на Печерську. Окрім того, прийом ведеться у жіночій консультації Львову – небайдужі надали приміщення, куди також вдалося перевезти необхідне обладнання з Пущі Водиці та перебазувати частину персоналу.

Разом з тим, незважаючи на складну ситуацію, у «Лелеці» сподіваються, щоб вже незабаром зможуть відновити прийом в Пущі Водиці.

Лише об‘єднавшись ми переможемо – все буде Україна!

Предыдущий пост
ефект магнезії
Хто може виписати ліки проти постковідної депресії, якщо ви не знайшли психотерапевта
Следующий пост
астма
Лікар-педіатр розповів, як уникнути нападів астми під час артобстрілу

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.