Лікар-педіатр розповів, як уникнути нападів астми під час артобстрілу

астма
Чи можуть стрес і перебування в бомбосховищі, де багато пилу, спровокувати напад астми? І як його все ж таки уникнути в сьогоднішніх умовах?

Людям з астмою доводиться сьогодні або залишатися під обстрілами в своєму будинку, або чекати, що в бомбосховищі через пил може статися черговий напад зі спазмами. За словами доктора Євгена Комаровського, із двох варіантів все ж таки потрібно обирати найменше зло, тобто йти з дому в більш безпечне місце.

Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» пояснив, що астма буває контрольованою та неконтрольованою.

Якщо ви правильно лікуєтеся – повітряна тривога й знаходження в бомбосховищах не викликатимуть у вас нападів астми. Є постійне планове лікування астми. Зазвичай, гормональні препарати дозволяють людині контролювати ситуацію

– сказав Євген Комаровський.

астма

Коли ви опиняєтеся в стресовій ситуації, кандидат медичних наук радить збільшити дозу такого препарату.

Якщо вам доводиться тікати від артобстрілу або перебувати в приміщенні, де багато пилу, тоді потрібні додаткові препарати для профілактики нападу. Здебільшого це «Сальбутамол»

– порадив лікар-педіатр вищої категорії.

У будь-якому разі людям з астмою необхідно мати при собі будівельний респіратор, якщо знову доведеться ховатися в там, де багато пилу або величезна кількість людей і немає вентиляції.

Предыдущий пост
лікарні
Як росія «денацифікує» лікарні та пологові будинки України
Следующий пост
кров із носа
Лікар розповів, як зупинити кров із носа в бомбосховищі

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.