Лікар розповів, як зупинити кров із носа в бомбосховищі

кров із носа
Через погану вентиляцію та наявність пилу почастішали випадки кровотечі з носа. Особливо в дітей. Експерт порадив найпростіший та найефективніший спосіб, як покращити стан.

Коли тече кров із носа, ми зазвичай закидаємо голову або приймаємо горизонтальне положення. За словами доктора Комаровського, ці дії – найпоширеніша помилка. Якщо ви ляжете або закинете голову – кров тектиме по задній стінці горлянки.

Насправді зупинити носову кровотечу нескладно. Експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» Євген Комаровський пояснив, як це зробити.

Сядьте і трохи нахиліться вперед. При цьому не треба закидати голову, дивіться перед собою. Затисніть ніс двома пальцями та спокійно посидьте 10 хвилин. При цьому не розмовляйте, не сякайте й не підіймайтеся з місця.

Зазвичай у людини через 2-3 хвилини закінчується терпіння. По-перше, тому що набридає сидіти на одному місці. По-друге, обов’язково хочеться дізнатися, тече кров чи вона вже зупинилася.

Проте лікар-педіатр вищої категорії пояснив, що лише через 10 хвилин можна розтиснути пальці. У 99% випадків кровотечі на цей час уже немає.

Якщо кров продовжує текти – потрібно спокійно посидіти ще 10 хвилин. Це вже 100%, що кровотечі не буде

– порадив кандидат медичних наук.

кров із носа

Коли кров із носа почалася не в підвалі, а вдома – дістаньте з холодильника щось холодне і прикладіть до перенісся. Також можна випити холодну воду або з'їсти морозиво, продовжуючи затискати ніс.

Якщо у вашої дитини час від часу виникає ця проблема, стежте за тим, щоб малюк не колупався в носі, і не допускайте пересихання слизової оболонки носа. Тобто використовуйте вологу пов'язку в сухому приміщенні або будівельний респіратор у бомбосховищі, де багато пилу. Можна також зволожувати носові ходи сольовими краплями.

Предыдущий пост
астма
Лікар-педіатр розповів, як уникнути нападів астми під час артобстрілу
Следующий пост
йод
Лікар розповів, чи допоможуть біодобавки з додаванням йоду в разі ядерної катастрофи

Новости партнёров

Fresh

Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.