Лікар розповів, чи допоможуть біодобавки з додаванням йоду в разі ядерної катастрофи

йод
Які препарати повинні бути під рукою при загрозі аварії на АЕС або використанні ворогом ядерної зброї? Експерт розповів, на що саме необхідно звернути увагу.

Ворог загрожує застосувати ядерну зброю проти України, і тому ще на початку війни лікар-педіатр вищої категорії та експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна Євген Комаровський пояснив, як уберегти щитовидну залозу від ураження радіоактивним йодом.

Якщо є загроза радіоактивного зараження – потрібно прийняти внутрішньо звичайний йод. Тоді щитовидна залоза буде «зайнята» ним, і ми зможемо її вберегти. Це треба зробити тоді, коли є реальна загроза. Наприклад, за 30 хвилин до її виникнення або в перші хвилини (години) після того, як оголосили тривогу.

Доза 1 таблетки йодиду калію = 250 мг. Дорослим та дітям старше 2-х років потрібно прийняти 125 мг. Тобто ½ таблетки. Дітям віком до 2 років – 40 мг = 1/6 таблетки.

Ця інструкція дуже проста, але лікарю-педіатру вищої категорії практично щодня надсилають 2-3 фотографії упаковок препаратів, у яких є йод, і запитують: «Чи годиться цей засіб? А ось цей?»

йод

Існує безліч біодобавок, до складу яких входить калію йодид. Але ці препарати створені для запобігання йододефіциту. Кількість калію йодиду в них дозується в мікрограмах. А нам треба 125 міліграм. 1 міліграм – це 1000 мікрограмів.

Тобто жодними таблетками для профілактики йододефіциту у вигляді біодобавок неможливо допомогти собі в разі виникнення ядерної катастрофи. Лікар-педіатр вищої категорії пояснив, що ви просто не зможете з'їсти таку кількість таблеток.

Для профілактики ураження щитовидної залози під час вибуху слід прийняти зазначену вище дозу калію йодиду, а не біодобавки з додаванням йоду.

Предыдущий пост
кров із носа
Лікар розповів, як зупинити кров із носа в бомбосховищі
Следующий пост
віспи мавп
Лікар розповів, чому у поширенні віспи мавп винні не тварини, а люди

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.