Лікар розповів, коли саме потрібно робити вакцину від вірусу віспи мавп

віспа мавп
Відомо, що щеплення від натуральної віспи також є чудовою профілактикою від вірусу віспи мавп.

За даними ВООЗ, поки що зафіксовано не менше 250 випадків захворювання на віспу мавп у 16 країнах світу, але люди миттєво переключилися на цю проблему. За словами експерта програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» доктора Євгена Комаровського, з появою перших новин про вірус розпочалася масова істерика.

Хоча причин для хвилювання немає. Адже не потрібно місяцями чекати на вакцину від цього вірусу. Її створили багато років тому, і вона захищає як від натуральної віспи, так і від віспи мавп.

До того ж ця недуга передається тільки після дуже тривалого контакту з хворим.

Але, по-перше, ніхто не хоче чергового закриття всіх кордонів, як це було через коронавірус.

По-друге, багато людей не готові чи вже втомилися приймати жахи війни в Україні, тому відволікаються на щось менш небезпечне.

Чому менш небезпечне? Тому що летальність при цьому захворюванні дуже низька. Експерт зазначив, що вона становить лише 1% у бідного сільського населення Африки.

лікар робить щеплення

Тобто ризик захворіти й померти від вірусу віспи мавп є у тих людей, які не дотримуються правил гігієни, голодують і несвоєчасно отримують медичну допомогу, оскільки живуть у сільській місцевості далеко від цивілізації.

Але якщо ви боїтеся за своє здоров'я або контактували з людиною, якій поставили цей діагноз – вакцинуйтесь.

Якщо щеплення від натуральної віспи вводиться у перші чотири доби після контакту з хворим на віспу мавп – вакцина захищає від вірусу. Якщо з 4 по 14 день – людина перехворіє у легшій формі

– пояснив Євген Комаровський.

Предыдущий пост
Профілактика меланоми в Україні
Профілактика меланоми в Україні: соціальний проєкт Skinscan. Я бережу свою шкіру в режимі воєнного часу
Следующий пост
Дієтологиня
Дієтологиня розповіла, які продукти допоможуть побороти стрес

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.