Лікар пояснив, чому стрес може спричинити біль у спині

біль у спині
Якщо у вас останнім часом почала хворіти спина, доктор Євген Комаровський пояснив, чому сьогодні ця проблема особливо актуальна.

Якщо у вас немає проблем зі спиною, вони обов’язково виникнуть. І однією з причин появи болю у спині може бути стрес без застосування фізичної активності.

Кандидат медичних наук Євген Комаровський пояснив, що природа так пристосувала реакцію організму на стрес, що коли викидається адреналін, на нього реагують усі органи й тканини. Тобто, м'язи готові до руху, а ми нікуди не біжимо. І на цю бездіяльність організм реагує спазмом м'язів.

Наприклад, водій через нашу «культуру водіння» постійно отримує стрес, а відреагувати на нього в людини немає можливості, тому що вона за кермом.

Або сьогодні, коли в країні йде війна, ми найчастіше проводимо час удома чи в бомбосховищі. Тому багатьом із нас точно не до пробіжок вранці або занять спортом у фітнес-клубі.

Ми отримуємо стрес, психуємо, але не рухаємось. Стрес без фізичного навантаження – найпростіше пояснення, чому в нас з'являється біль у спині

– сказав експерт програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна».

Проте кандидат медичних наук наголосив, що активні вправи, коли ми робимо їх через силу, хірургічне втручання й постільний режим категорично протипоказані.

у девушки болит спина

За словами доктора Комаровського, біль у спині може бути гострим і хронічним. Гострий проходить сам собою, але його все одно лікують за допомогою нестероїдних протизапальних засобів. Наприклад, це може бути «Ібупрофен». Також використовуються препарати, що розслаблюють м'язи – міорелаксанти. Крім них застосовують місцеву анестезію – знеболювальні пластирі.

Якщо виник гострий біль, і вам кажуть, що потрібно терміново оперувати, тільки тоді ваша спина пройде – здебільшого це спроба заробити на вас гроші

– попередив лікар-педіатр вищої категорії.

Експерт пояснив, що при болю у спині потрібна гімнастика, а надалі варто серйозно зайнятися фізичними навантаженнями для зміцнення м'язів спини й черевного преса.

Оскільки майже 6-8 годин ми проводимо в ліжку, подбайте про те, щоб у вас був жорсткий та твердий матрац.

Ідеальна поза для сну – на боці в позі ембріона. Це положення максимально розслаблює м'язи спини й зменшує навантаження на хребет

- порадив експерт.

Завдяки порадам доктора Комаровського ви можете заздалегідь запобігти виникненню тривожних симптомів і зміцнити м'язи спини.

Предыдущий пост
Дієтологиня
Дієтологиня розповіла, які продукти допоможуть побороти стрес
Следующий пост
холера
Лікар розповів, як уберегти себе від холери та інших кишкових інфекцій в умовах війни

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.