Як швидко позбутись головного болю: дієві засоби і методи

Як швидко позбутись головного болю
P
Головний біль - примхливий і норовливий, але він має право бути вислуханим.

Про те, що головний біль - це дуже неприємно і болісно, на власному досвіді знає, напевно, практично кожен з нас. За статистикою, в наш час майже кожен третій житель Європи скаржиться на періодичний головний біль, а у 5-10% голова болить раз на тиждень, тобто досить часто.

Головний біль вибиває нас зі звичної життєвої колії, робить дратівливими, не дозволяє продуктивно працювати, вносить дискомфорт в особисті відносини.

Чи є вихід з цієї ситуації, чи можливо позбутися від головного болю? Так, можливо! Просто потрібно уважно «вислухати» біль, а це значить серйозно зайнятися пошуками причини нездужання.

Спокій, тільки спокій…

Привести до виникнення головного болю можуть будь-які надмірні психоемоційні навантаження: сімейні або робочі проблеми, занадто інтенсивний графік роботи, недосипання, постійне занепокоєння з того чи іншого приводу, схильність до педантизму, бажання все контролювати. Результатом такої екстремальної взаємодії зі світом і стане головний біль.

Такий біль можна лікувати самостійно, оскільки впоратися з ним можливо, тільки навчившись розслаблятися. Переглянь свій режим дня і відведи достатній час для відпочинку: працюючи без перерви, ти тільки підірвеш здоров'я. Важливо навчитися довіряти світові: не нервуй з кожного приводу, не перенапружуйся!

Спокійний сон, прогулянки на свіжому повітрі, заняття спортом, масаж комірцевої зони - всі ці, здавалося б, елементарні речі, дадуть відчутні результати: напруга піде, і головний біль зникне.

у девушки болит голова

Гастрономічні причини головного болю

Продукти, які ми їмо, можуть стати причиною головного болю. Витриманий сир, алкоголь, консерванти, а також занадто холодна їжа (наприклад, морозиво) можуть викликати напад мігрені.

Всілякі дієти та обмеження, нерегулярне вживання їжі, їжа всухом'ятку - все це також може спровокувати головний біль. Крім того, оскільки наш мозок на 2/3 складається з води, недостатній питний режим неодмінно викличе запаморочення і головний біль.

Доросла людина повинна випивати в день не менше 1,5 л води (маленькими порціями). В ті дні, коли тебе особливо турбують головні болі, варто включити у свій раціон продукти, які збагачені калієм та простими вуглеводами - стиглі банани, сухофрукти та картопля (бажано молода).

Стеж за поставою

Останнім часом все частіше зустрічається така категорія головних болів, як цервікогенний біль: він безпосередньо пов'язаний зі станом нашого хребта. Особливо часто до появи головного болю призводить остеохондроз шийного відділу хребта: деформовані хребці здавлюють судини, які беруть участь в кровопостачанні головного мозку.

Дуже часто такі болі виникають вранці, після пробудження. Масаж, фізіотерапевтичні процедури, спеціальні вправи для хребта повернуть тебе до нормального життя.

  • Гімнастика для шиї

Простягни праву руку до лівого вуха і повільно поверни голову вправо, поки чітко не відчуєш розтяг (але не біль!). Залишайся в цьому положенні близько 10 секунд, потім візьми лівою рукою праве вухо і повернись в ліву сторону. Повтори вправу.

Заклади руки за голову, зафіксувавши їх на потилиці, лікті відведи якнайдалі назад. Злегка натискай на голову, як би штовхаючи її вперед, і при цьому залишайся сидіти на місці. Спину тримай прямо! Коли відчуєш виразне розтягнення м'язів шиї або грудях, залишайся в такому положенні на 10 секунд. Трохи відпочинь і повтори вправу.

Руки зігни в ліктьових суглобах, пальці кистей поклади на плечі. Роби кругові рухи плечових суглобів в повільному темпі, поступово збільшуючи амплітуду руху. Зроби 5-10 рухів назад, потім вперед.

у девушки болит голова

Навчися розслаблятися

Аутогенне тренування - це своєрідна медитація, яка стане ефективною профілактикою виникнення головного болю. На першому етапі тренування досягається розслаблення (релаксація), на другому - відбувається регуляція тих чи інших функцій організму за допомогою різних технік самонавіювання.

Ляж на спину, уяви собі, що ти лежиш на березі океану (на галявинці в лісі або де тобі комфортніше). Твоє тіло зігріває ласкаве сонечко. Пройдися думкою по тілу, по черзі напружуючи, а потім розслабляючи всі м'язи (в тому числі обличчя, шиї). Вимови подумки кілька заспокійливих фраз: «Я відпочиваю ... моє серце б'ється рівно і спокійно ... моя голова легка ...» Згадай щось радісне і приємне, постарайся пережити це почуття знову, зробивши спогад про нього живим і яскравим.

Переймися цим почуттям і збережи відчуття радості та безтурботного спокою. При цьому пам'ятай, що фрази, якими ти звертаєшся до себе, повинні бути чіткими, короткими та не містити заперечення (почувши фразу «Я абсолютно не хвилююся», підсвідомість тут же зосередитися на ключовому слові «хвилююся», залишивши «не» без уваги). Вбирай всім тілом стан спокою і розслаблення. В результаті ти навчишся знімати напругу, що нагромадилася, позбавлятися від болю і перемикати функції організму у творчий режим.

Швидкий ефект

Якщо прогулянки, гімнастика чи медитація не приносять очікуваних результатів, а головний біль повторюється - без лікування ліками, спрямованих на поліпшення мікроциркуляції мозку і зниження ступеня кисневого голодування, не обійтися. Все питання полягає тільки в тому, який анальгетик обрати


Можна розчиняти шипучі таблетки у воді або пити сиропи. Але де шукати стакан, щоб розчинити таблетку? Хіба зручно носити з собою пляшку з сиропом? Все це додаткові незручності та час... Анальгетик повинен бути швидким, високоефективним і безпечним. Один з таких препарат ІМЕТ®.

Дієва речовина ІМЕТ® - ібупрофен, яка максимально безпечно й ефективно може допомогти впоратися з головним болем. В цілому швидкість настання терапевтичного ефекту від даного препарату обумовлена ​​трьома факторами - швидкістю розпаду таблетки, швидкістю вивільнення субстанції з лікарської форми та швидкістю попадання в плазму крові. У підсумку, коли рахунок йде на хвилини, пацієнт має можливість швидко повернутися до повсякденних справах. 

Суцільний головний біль? Це не про тих, у кого під рукою завжди є ІМЕТ®.

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням обов'язково прочитати інструкцію та проконсультуватись з лікарем. Зберігати в місцях недоступних для дітей. РП МОЗ України №UA /4029/01/01.

Предыдущий пост
как предупредить инфаркт
Дела сердечные: 4 основных правила, как избежать инфаркт миокарда
Следующий пост
Спасите наш ЖКТ
Расстройство пищеварения: почему происходит и как избежать неприятностей

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.