4 поради, як користуватися смартфоном та уникнути безсоння, головного болю та погіршення зору

уникнути безсоння
Сучасна людина вже не уявляє свого життя без смартфона, планшета, ноутбука.

За допомогою цих пристроїв ми отримуємо нову інформацію, читаємо книги, слухаємо музику, спілкуємося з друзями, оплачуємо рахунки, здійснюємо покупки та багато іншого. Ми проводимо в Інтернеті в середньому від 2 до 5 годин на день, а фрілансери і по 10-12 годин.

Берсенєв Володимир Андрійович

Наш експерт: Берсенєв Володимир Андрійович - Заслужений лікар України, лікар-невропатолог вищої категорії, засновник Медичного центру Берсенєва.

Ці цифри жахають, особливо якщо врахувати, в якому положенні знаходиться наша шия в цей час - ми отримали покоління людей «з похиленою донизу головою». Люди примудряються надсилати повідомлення, перебуваючи за кермом автомобіля і прогулюючись вулицею, вони спілкуються в соціальних мережах, читають новини, сидячи в метро і в черзі.

Останні медичні дослідження щодо цього зовсім невтішні - навантаження, яке відчуває наша шия, може досягати 27 кг! Поміркуйте самі: людська голова важить приблизно 5 кг. Але коли ми схиляємо голову, навантаження на шийний відділ хребта починає зростати - під кутом в 15 градусів ця вага становить близько 12 кг, в 30 градусів - 18 кг, при нахилі голови на 25 градусів вага збільшується до 22 кг, а на 60 градусів - до 27 кг!

дети и планшет

Уявіть собі, що дитина відчуває таке навантаження протягом 3-4 годин на день (приблизно стільки годин діти проводять щодня в Інтернеті, граючись в ігри). У рік це становить від 400 до 1500 годин, а у деяких старшокласників ця цифра сягає і 5000!

  • Безумовно, це не може пройти безслідно для людського організму, і рано чи пізно люди починають скаржитися на головні болі, запаморочення, підвищену стомлюваність, погіршення зору, болі в очах і шийному відділі хребта, розлад сну, депресії.
  • Намагайтеся дивитися на пристрій опустивши очі, не згинаючи шиї.
  • Підніміть планшет вище, якщо Вам незручно. Бажано, щоб він знаходився на рівні очей.
  • Кожні 30-40 хвилин намагайтеся робити вправи для шийного відділу хребта, стежте за тим, щоб не терпли м'язи.
  • Намагайтеся звести до мінімуму Ваше «спілкування» зі смартфоном і планшетом - спілкуйтеся з живими людьми.

Більше про профілактику і лікування захворювань шиї, ви можете дізнатися на консультації в медичному центрі doctorbersenev.ua.

Київ, вул. Бульварно-Кудрявська, 10-Б.

Номер контакт-центру: (044) 238-22-31

Предыдущий пост
ОРВИ
СУПЕРмама оголошує сезон без хвороб: як допомогти дитині та укріпити її захисні сили
Следующий пост
Как проводить самоосмотр груди
Как правильно проводить самообследование груди: рекомендации гинеколога Людмилы Шупенюк

Новости партнёров

Fresh

Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.
Шоубиз

Александр «Терен» – возможный новый герой шоу «Холостяк»?

Украинский защитник признался, что ждет приглашение популярной романтической ТВ-программы.
Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.