«Футбол для дівчат»: як швидко розібратися у грі

Футбол для дівчат
З одного боку, карантин обмежує наші розваги і варіанти проведення вільного часу. З іншого – це чудова можливість навчитися чомусь новому.

Якщо ти – дівчина і давно хотіла розібратися в футболі, тримай поради від ведучого спортивного тревел-шоу «Суперматч» на НЛО TV Євгена Яновича.

Примітка: далі ти можеш знайти трохи стереотипних порівнянь, але у тому і суть. Євген нікого не хотів образити.

Отже, той мінімум, який дівчина повинна (але тільки, якщо сама цього хоче) знати про футбол – для підняття настрою і щоб трохи більше розібратися у цій грі.

Що найголовнішого потрібно знати про футбол?

У футбольних вболівальників багатьох команд є схожий вираз: «Можна зрадити дружині, але не улюбленому клубу!» Власне, в цьому весь футбол. Це велика чоловіча (а буває, і жіноча) любов. Абсолютно безкорисна, зі своїми стражданнями і викидами ендорфінів.

Як розібратися, що таке АПЛ, УПЛ, Ла Ліга та ін?

Для дівчат буде хорошою аналогія з шопінгом та брендами. АПЛ – це поіздка на шопінг у Мілан: абсолютно найкраща ліга, з найдорожчими, але й найякіснішими товарами. Ла Ліга, Серія А – це щось схоже на АПЛ, але трішки простіше, нехай це буде шопінг у топових брендових магазинах Києва. Ніби те саме, що й в Мілані, але часто колекції старіші. Є ліги рівнем нижче, наприклад, Ередевізія (Нідерланди) чи Португальська Суперліга – це щось на кшталт крафтових виробників. З часом, багато таких виробників можуть розростися і стати повноцінними брендами з бутіками в Мілані. Ну, а УПЛ – це базар: не завжди красиво, не завжди модно, але зате з душею.

  • АПЛ – професійний футбольний турнір клубів з найвищого щабля системи футбольних ліг Англії.
  • Ла Ліга – професійний футбольний турнір клубів з найвищого щабля системи футбольних ліг Іспанії.
  • Серія А – професійний футбольний турнір клубів з найвищого щабля системи футбольних ліг Італії.
  • УПЛ – перша за рангом футбольна ліга в Україні.

Які слова потрібно вивчити, щоб розуміти, про що говорить коментатор?

Офсайд, пресинг, 4-3-3... Уф, їх дуже багато набереться. Давайте так. Свого часу я ніяк не міг запам‘ятати, що таке пілінг, поки не опустив руку в акваріум із рибками, що почали в прямому сенсі нею обідати. Поняття «фішпілінг» швидко запам‘яталось. А з ним і пілінг. Тому тут треба сідати, дивитись і вже в самому процесі розбиратися.

Яка різниця між FIFA і УЄФА?

Довго думав аналогію. Спробую ось так. ФІФА – це конкурс міс Світу, а УЄФА – це конкурс міс Європа, якщо він такий є взагалі. УЄФА організовує все у Європі і підпорядковується ФІФА, що організовує світові змагання. Але, як і в ситуації з конкурсами краси, футбольні організації дуже часто підозрюють у нечесних діях і підкупах.

А що потрібно знати про український футбол?

Для цього ідеально підходять рядки пісні Наталі Могилевської: «Полюби меня такой, какая я есть!» Гадаю, проблеми, які є у нас в футболі, це – не знання першої необхідності для дівчат. Але якщо хлопець запросив вас на побачення на матч української прем‘єр-ліги, знайте, що «його смаки доволі специфічні» і, можливо, він ваш особистий сорт Крістіана Грея.

Як відрізнити захисника від нападника?

Дуже просто. Захисник – це як косметика для догляду за шкірою. Нападник – це косметика декоративна. До речі, є дуже хороша футбольна цитата: «Напад виграє матчі, захист виграє трофеї!» Власне, можна легко перефразувати: «Декоративна косметика виграє хлопця на одну ніч, косметика для догляду за шкірою виграє шлюб!»

Хто головний в команді – капітан чи воротар?

Одне іншому не заважає. Воротар може бути капітаном. Але капітан не обов‘язково повинен бути воротарем.

Чому футболістів на полі 11?

Є красива історія, що одними із засновників футболу були студенти Кембриджу, а в 19-му столітті в кімнатах їхніх гуртожитків жило рівно по 11 чоловік. От вони й вирішили, що доцільніше за все грати саме кімната на кімнату. Насправді ж, це питання не має відповіді, так само як і питання, чому ви відкриваєте рот, коли фарбуєте вії.

Які найкрутіші команди в світі?

Найкрутіші – розмитий показник. Найдорожча, наприклад, «Манчестер Юнайтед», хоча останні 10 років команда вже не домінує у світовому футболі. Найтитулованіша – «Реал Мадрид». Це єдина команда, що має більше 10 кубків найпрестижнішого клубного турніру Ліги Чемпіонів. З найлегендарнішими фанами – «Ліверпуль». Найкрутіша особисто для мене римська «Рома». До базового рівню знань можете додати ще такі клуби: «Барселона», «Ювентус», «Баварія», «ПСЖ», «Динамо» і «Шахтар».

Чи можливі стосунки, якщо ви вболіваєте за різні команди?

Безперечно. Знімаючи випуск «Суперматчу» в Барселоні, ми познайомились із Марією, прекрасною власницею закладу, де люблять бувати футболісти. Так от, її чоловік палко підтримує головного ворога фаворита Марії «Барселони» – «Мадридський Реал», але це ніяк не заважає їхнім стосункам. Навіть навпаки, взаємні підколи та перепалки, додають цим стосункам свого шарму.

Фото в тексте: пресс-служба канала НЛО TV

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Чим зайняти дітей на карантині
Чим зайняти дітей на карантині: ТОП-5 саморобок від «Даринку»

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.