Українська письменниця створила дитячу книгу про коронавірус

Українська письменниця
«Робі та Злюка в короні» – перша в Україні книжка про коронавірус для дітей віком від 3 років.

Під час пандемії COVID-19 дитяча письменниця Галина Буділова та художниця Ольга Реньова створила книгу про коронавірус для дітей під назвою «Робі та Злюка в Короні»

В її основі – терапевтична казка, в якій іграшковий робот-лікар Робі доступно розповідає дітям Платону та Мії про коронавірус та правила безпеки під час пандемії. До того ж, це книжка-розмальовка, а отже, і елемент арт-терапії, яка дасть дитині виплеснути емоції, почуття страху та стурбованості через творчий процес роботи з кольором.

Робі та Злюка в Короні

Яка основна місія книги?

Перш за все - зняти тривожність. Це книга, написана в позитивному ключі, її головний меседж - все буде добре. Крім того, в книзі пояснюються такі актуальні поняття, як: «вірус», «карантин», «гігієна», зрозумілі дорослим, але які напевно потребують уточнення, коли ми їх використовуємо з дітьми. Там також описані конкретні правила, які дуже просто виконувати кожен день.

Робі та Злюка в Короні

Коли у дитини є розуміння, що вона щось може контролювати, то знижується тривожність. Рішення зробити книгу розфарбовкою – не випадкове. Через творчість ми допомагаємо дитині долати страхи, адже їх можна замалювати, клаптик паперу можна порвати і викинути у смітник, тощо.

Дуже важливо заспокоїти малят і налаштувати їх на позитивний лад. Мета моєї книжки - знизити рівень тривожності та нагадати правила безпеки, яких слід дотримуватись, щоб не захворіти

- говорить авторка.

Робі та Злюка в Короні

Про авторку

Галина Буділова – це дитяча письменниця, авторка 10 книжок, в тому числі «Книги року» серед найменших читачів 2019 «Дуже ДУЖЕ зла книжка» (видавництво «Мандрівець»), а також блогерка і журналістка.

Авторка також разом із перекладачкою Іриною Сидоренко виклали англійську версію книги у вільний доступ. Завантажити її можна за посиланням https://drive.google.com

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Большая поддержка начинается с маленькой ложки
Большая поддержка начинается с маленькой ложки

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.