Як стати сироїдом: особистий досвід українського блогера

сироїдство
Важливо зрозуміти, що сироїдство ‑ це не просто харчування, а стиль життя.

В той час як для одних відмова від мяса чи риби – велика проблема, для інших – обмірковане рішення. Сироїдка Христина Пеленьо розказала нам про свій досвід.

Як прийшла до сироїдства

У мене був 8-річний досвід вегетаріанства. Я не їла мяса і риби. Але я вживала кисломолочні продукти. Рік тому приблизно мені потрібно було зрозуміти своїх клієнтів, так як я працювала з людьми які хотіли схуднути. Я не розуміла їх чому вони не можуть відмовитися від деяких продуктів – це ж так легко! Тоді я зробила для себе своєрідний челендж – сама відмовилася від того, від чого було тяжко. Так спробувала харчуватися тиждень, потім 2 тижні, потім місяць. Думала, ну, все, чаз завершувати. Але мені було так добре і легко. Коли ж спробувала їсти продукти, що вживала раніше, мій мій шлунок і організм дали зрозуміти, що вони не хочуть повертатися до старого раціону.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_26%281%29.jpg

Про самопочуття і зміни

Перші три дні сироїдства – найтяжчі. Мені було погано: крутилася голова, була нудота (виходили токсини), не могла наїстися. Було справді важко, бо я ще не знала, чим можна замінити продукти, які давали ситість. Але згодом адаптувалася.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_27%281%29.jpg

Почала помічати і зміни. Перша – мій сон. Він став суперкоротким. Раніше мені потрібно було 7-8 годин, щоб виспатися і відчувати себе бадьоро. На сироїдстві почала спати 6, потім 5 і взагалі 4 години. Спочатку це шокувало, а потім я зрозуміла, що просто сира їжа краще засвоюється і організм швидше відновлюється. Адже коли я прокидаюся, відчуваю себе бадьорою та повною енергії.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_21%281%29.jpg

Друга зміна – стан шкіри. Вона стала кращою на дотик, без висипань. І це дала відмові від кисломолочних продуктів. Зник неприємний запах з роту. Більшість людей думають, що він є у кожного – але ні, це також залежить від того, що ми  їмо.

Починаєш майже не пітніти. А ще змінилася структура волосся – спочатку воно випадало, а потім зміцніло.

Та й узагалі, я почала відчувати себе повною енергії і сил. Збільшилася працездатність, витривалість.

В ТЕМУ: Звезды, которые практикуют сыроедение

Меню

Треба зазначити, що вегетаріанство і сироїдство – це зовсім різні типи харчування. У першом випадку – це відмова від деяких продуктів, у той час як у другому легше перерахувати продукти, які вживаються.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_23%281%29.jpg

Зараз я їм сирі овочі і фрукти, горіхи і сухофрукти, насіння. Відмовилися від риби, мяса і всіх продуктів тваринного походження, борошна, кисломолочки.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_25%281%29.jpg

М'ясо у сироїдстві може замініти сир тофу, фалафель, соєві боби, сочевиця. Це дає ситність. Морепродукти замінити на норі, ламінарію, а молоко – на рослинне молоко, яке можна робити з будь-яких горіхів. Також з горіхів можна робити сири.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_24%282%29.jpg

Кожен мій день відрізняється від іншого. Інколи можу нічого не їсти, інколи можу їсти багато. Так, наприклад, на сніданок – фрукти. Через 2-3 години – горіхи, овочі, хлібці. Обід – найситніше. Це морже бути зелена гречка з водоростями, салат, сироїдський фалафель, бобові. На перекус – фреш. Увечері – смузі, овочевий салат чи сирий овочевий крем-суп.

В ТЕМУ: Как правильно перейти на сыроедение

Як стати веганом чи сироїдом

Якщо до 30 років – подбати про це лише психологічно. Можна хоч сьогодні. Відмовлятися від продуктів краще поступово - спочатку від важкого мяса, потім забирати рибу і молочку, далі яйця і морепродукти. Найважливіше розуміти для чого ти це робиш, усвідомити, що воно тобі потрібно, аби потім не було зривів.

/storage/shares/uploads/files/Screenshot_29%281%29.jpg

Сироїдом стати ще складніше – на їжі треба багато концентруватися, багато думати і експериментувати. Треба рівень обізнаності і усвідомлення, а не просто бажання. Для цього бажано спілкуватися з іншими сироїдами, багато читати.

Предыдущий пост
В чем польза батата для здоровья и красоты
В чем польза батата для здоровья и красоты
Следующий пост
Опасные продукты с высоким содержанием сахара
Опасные продукты с высоким содержанием сахара

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна