Локони як у рекламі: 12 порад, які допоможуть волоссю рости швидше

волосы
P
Іноді твоєму волоссю потрібно трохи більше уваги. Хочеш, щоб воно росло швидше? Надати йому сили та об'єму? Зберегти здоров'я та блиск? Є добра новина: додавши до свого догляду лише кілька ритуалів, ти можеш вдихнути в локони нове життя.

Спробуй масаж голови

Масаж посилює кровообіг і допомагає відновити ріст волосся, особливо якщо застосовувати його разом з оліями та масками для волосся. До того ж це чудовий спосіб зняти стрес і напруження. Щоб максимально розслабитися, вибирай спокійні години, наприклад перед сном. Сядь у зручне крісло чи на стілець з твердою спинкою, вимкни звук на смартфоні та яскраве світло, можеш увімкнути улюблену музику. Розпусти й розчеши волосся. Роби масаж кінчиками пальців, злегка натискаючи на шкіру голову й рухаючись зверху вниз. На YouTube повно відео з масажем, підбирай той, що сподобається, і вперед.

Використовуй ефірні олії

Додай кілька крапель ефірної олії до шампуню – ніколи не намащуй її безпосередньо на шкіру. Згідно з дослідженнями, найкраще себе зарекомендували олії гарбузового насіння {1}, розмарину {2} та м’яти {3}, щоправда, дію двох останніх перевіряли лише на тваринах. Також можеш розбавляти їх у базових оліях, які захищають волосся від ушкодження: кокосовій, соняшниковій, рициновій.

Споживай правильну їжу

Гарне здорове волосся залежить не лише від того, що ти намащуєш на нього, а й від того, що ти їси. Збільш вміст білка в раціоні: споживай більше риби, бобових, горіхів. Якщо ти не їси м’яса, все одно намагайся дотримувати дієту з високим вмістом білка, а також вітамінів А, С, Е, цинку, заліза, омега-3 жирних кислот.

девушка готовит рыбу

Додай до раціону біотин

Як впливає біотин (коензим R, вітамін Н, вітамін В7) на волосся? Він стимулює синтез колагену й кератину та запускає процеси природного відновлення.


«НатуБІОТИН», розроблений у Швейцарії компанією Alpen Pharma AG, містить високоочищений біотин у дозах 5 та 10 мг. Така доза допомагає покрити дефіцит вітаміну в організмі й оздоровити волосся, прискорити його ріст.

Переваги:

  • Лікарський препарат.
  • Не підвищує апетит на противагу полівітамінним препаратам.
  • Поєднується з іншими лікарськими препаратами.
  • Практично відсутні протипоказання й побічна дія.
  • Мінімальний ризик розвитку алергії.
  • Зручне дозування – 1 пігулка на добу.
  • Бонус: за час приймання вітаміну твої шкіра й нігті стануть гарними!

Коли приймаєш вітаміни й добавки для волосся, не чекай миттєвого результату. Щоб оцінити ефективність препарату, знадобиться 3–6 місяців.

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням уважно ознайомитися з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем. Зберігати в недоступному для дітей місці. НатуБІОТИН: РП UA /1596/01/01 від 13.05.2017; Ексклюзивний дистриб'ютор: ПрАТ "Натурфарм", вул. Лісна, 30-А, м. Київ, Пуща-Водиця, 04075; телефон: (044) 401-81-03


Регулярно оновлюй зачіску

Це може здаватися нелогічним, та якщо ти хочеш, щоб довге волосся було здоровим, треба його регулярно підстригати. Перукар не змусить пасмо рости швидше, проте позбавить локони від посічених кінчиків. Посічене волосся ламке, і це може призвести до втрати довжини, а що вже казати про блиск, об’єм та гладкість.

Придбай шовкову пошивку на подушку

Шовк дуже гладенький, тому не дає волоссю ламатися, куйовдитися й пушитися. До того ж він добре впливає на шкіру. Проте це все працює лише на збереження здорового волосся – шовкова пошивка не може склеїти посічені кінчики (якщо бути чесним, ніщо не може).

Припини знебарвлювати волосся

Якою б модною не була платина, перехід з брюнетки на блондинку може спричинити втрату частини волосся. Коли окислювач ушкоджує кутикулу, волосся стає слабким і ламким. Усе просто: чим менше хімічного оброблення, тим здоровіше волосся.

  • Які чинники впливають на ріст волосся?
  1. Генетика.
  2. Гормональні зміни.
  3. Неправильне харчування.
  4. Ліки.
  5. Стрес. 
  6. Травми, що ушкоджують фолікули.
  7. Захворювання.

Спробуй спеціальні мазі 

Такі мазі призначені для людей з алопецією. Однак пам’ятай: якщо тебе турбує випадіння волосся без причини, слід передусім звернутися до лікаря. Згідно з дослідженнями стимулювати ріст волосся допомагають такі засоби, як мазь з меланіном {4}, мазь з 5 %-м міноксидилом {5}, продукти з пропецією, шампунь з кетоконазолом.

Розчісуйся перед сном

Коли ти втомилася й хочеш якомога швидше лягти спати, то про розчіску часто забуваєш. Та кілька швидких рухів можуть бути корисними для здоров’я волосся. Розчісуючись, ти розподіляєш природні олії від кореня по усій довжині волосини, таким чином зволожуючи волосся.

девушка расчесывает волосы

Ополіскуй волосся прохолодною водою

Дуже гаряча вода шкодить шкірі й волоссю. Коли приймаєш душ, використовуй теплу воду, а волосся ополіскуй прохолодною, щоб герметизувати кутикулу й захистити пасма перед їхнім укладанням.

Звісно, ти знаєш, що застосування фену, плойки й прасочки щодня погано впливає на стан волосся. Якщо не можеш відмовитися від гарячого стайлінгу, застосовуй термозахист проти ушкодження волосся.

Обережно розчісуй мокре волосся

Волосину дуже легко зламати, коли вона волога. Та якщо тобі потрібно розплутати  волосся чи позбавитися від вузликів  після душу, застосовуй м’які пластикові щітки чи гребінець із широкими зубцями. Починай обережно з кінчиків, поступово рухаючись вгору.

Спробуй професійні процедури

Косметолог чи дерматолог може порекомендувати тобі мезотерапію – це одна з найпопулярніших б’юті-процедур. Під час сеансу у волосисту частину голови уводять вітамінні коктейлі, що стимулюють кровопостачання, живлять й зміцнюють фолікули та волосся і зменшують його жирність.

{1} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4017725/
{2} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22517595
{3} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4289931/
{4} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3681103/
{5} https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3262531/

Предыдущий пост
синяки
50 оттенков синего: как избавиться от кругов под глазами?
Следующий пост
гель-лак
Как самостоятельно снять гель-лак и не лишиться ногтей: правила и табу

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.
Lifestyle

«Тримай спину!»: лікарі-невропатологи – про неврологічне здоров’я українців під час війни

Як змінилися запити українців у галузі неврології за минулі два роки, які зараз у лікарів-невропатологів пріоритети, чому неврологія стала стратегічною галуззю під час війни.