Як підготувати шкіру до весни: 6 простих порад

Як підготувати шкіру до весни
P
Новий сезон – новий режим догляду за собою! Щоб перехід від зими до весни не став для шкіри стресом, спробуй наші поради.

Продовжуємо добре очищати

Дощ разом з вуличним пилом створюють для шкіри негаразди. Потрібно видалити все це разом із мертвими клітинами, щоб шкіра оновилася й засяяла. Вдома застосовуй лагідний домашній пілінг раз чи двічі на тиждень, а в косметолога можеш спробувати легку мікродермабразію. Це помірна процедура мікрошліфування шкіри, яка вирівнює її та добре працює з постакне, рубцями, стриями.

Продовжуємо добре зволожувати

Маски, що стягують, типу глиняних і плівкових – не найкращий вибір для періоду, коли шкіра переживає стрес. Якщо вони потрібні тобі для боротьби з розширеними порами, спробуй локальні продукти – гель, який наносять лише на Т-зону або корейські патчі для звуження пор.

Зараз будуть доречні альгінатні (та обов'язково під них нанеси сироватку, олійну есенцію або навіть крем) і колагенові маски. Щоб заспокоїти шкіру і позбавитися від подразнення через перепад температур, шукай в інгредієнтах алое (гель можна намащувати безпосередньо на шкіру – чудово охолоджує), ромашку, календулу. У макіяжі переходь від сухих щільних текстур до легких і зволожувальних.

 

Зводимо до мінімуму агресивні процедури

Грамотний косметолог навряд чи запропонує тобі перед активним ультрафіолету щось на кшталт глибоких пілінгів або лазерного омолодження. В усякому разі, якщо ти продовжуєш курс кислот, використовуй креми з SPF перед виходом на вулицю – сонце може й не світить яскраво, але воно активно впливає на твою шкіру.

Що зараз актуально? Як ми вже зазначали, мікродермабразія, а також біоревіталізація гіалуроновою кислотою – одна з найефективніших процедур для зволоження шкіри (ін'єкції дуже тонкою голкою). Після неї дрібні зморшки розгладжуються, шкіра зволожується, колір обличчя поліпшується. Якщо боїшся уколів, можеш спробувати «біошкіру» – у цій процедурі головну роль відіграє знову ж гіалуронова кислота, але її просто наносять разом із маскою, зробивши попередньо легкий пілінг.

Не лінуймося наносити SPF

Зима – чудова пора для відновлення шкіри. А от навесні догляд має перетворитися з відновного на профілактичний. Передусім він передбачає нанесення засобів із SPF, мінімум 30 ступеню захисту. Аби бути впевненою, що тобі не загрожують пігментні плями, перевіряй УФ-індекс у прогнозі погоди.

Даємо шкірі під очима якісний догляд

Навесні сонце стає яскравішим, і ми починаємо більше мружитися. Щоб боротися зі зморшками навколо очей, знайди крем з високою концентрацією антиоксидантів і пептидів. Такий дует працює як захист від УФ-променів (отже, не дає колагену руйнуватися), а також допомагає впоратися зі зморшками, що вже з’явилися. Й так, великі сонцезахисні окуляри у твоєму арсеналі не будуть зайвими.

 

Стежимо за вітамінним балансом

Додай до раціону паростки пшениці, мигдаль, авокадо – ці продукти багаті на вітамін Е й допоможуть боротися із сухістю шкіри. Також у цей період важливий біотин – саме він допомагає шкірі залишатися свіжою й здоровою.

Річ у тому, що якість шкіри безпосередньо залежить від колагену, а біотин стимулює його синтез в організмі. До того ж він допомагає запустити процеси природного відновлення тканин, покращує якість шкіри, волосся й нігтів.


Обираючи вітамін, звертай увагу на якість. Лікарський препарат «НатуБіотін» розробила компанія Alpen Pharma AG у Швейцарії. Він містить високоочищений біотин. Лише 1 пігулка на день протягом трьох місяців допоможе шкірі відчути себе краще. У складі вітаміну немає барвників і консервантів, він не спричиняє підвищення апетиту, поєднується з будь-якими лікарськими препаратами й практично не має протипоказань.

Реклама лікарського засобу. Перед застосуванням уважно ознайомитися з інструкцією та проконсультуйтесь з лікарем. Зберігати в недоступному для дітей місці. НатуБІОТИН: РП UA /1596/01/01 від 13.05.2017; Ексклюзивний дистриб'ютор: ПрАТ "Натурфарм", вул. Лісна, 30-А, м. Київ, Пуща-Водиця, 04075; телефон: (044) 401-81-03.

Предыдущий пост
Обезвоженная кожа
Обезвоженная кожа: как ее распознать и как за ней ухаживать
Следующий пост
Ольга Грицык
Как ухаживает за собой на карантине, оставаясь в хорошем настроении: личный опыт Ольги Грицык

Новости партнёров

Fresh

Lifestyle

Поздравления с Днем вышиванки в стихах и прозе

Поздравления с Днем вышиванки для ваших друзей и близких.
Фитнес и здоровье

Черная королева: что нужно знать о меланоме

О меланоме и причинах ее возникновения, о профилактике этого коварного заболевания, о том, как важно вовремя поставить диагноз, о правилах жизни, которые помогут беречь вашу кожу.
Шоубиз

«МастерШеф 13»: чем участники удивили судей и кто покинул шоу в 11 выпуске

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам пришлось изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.