10 найпоширеніших міфів про ботокс, які давно пора розвінчати

ботокс
Статья эксперта
Ботокс – чудовий нехірургічний засіб для лікування зморшок. Але що це таке?

Екатерина Панасенко
Врач-дерматолог, косметолог

Ботокс є похідним Clostridium Botulinum. Спочатку він був створений для лікування пацієнтів із м’язовими спазмами. Точніше, використовувався в офтальмології. Однак незабаром лікарі помітили, як ін’єкції також зменшили тонкі зморшки навколо очей.

Зараз ботулінотерапія є однією з найпоширеніших процедур проти старіння. Тим не менш, існує багато міфів щодо його безпеки та побічних ефектів.

Міф 1. Ботокс миттєвий

На жаль, ботокс не дає миттєвих результатів. Ефекти є поступовими, і незначні результати зазвичай стають очевидними протягом перших 3-5 днів. Повні результати зазвичай помітні через 10 -14 днів. Це тому, що ботокс зменшує м’язову активність, цим самим зменшує вираженість дермальних заломів. У деяких випадках може знадобитися додаткова корекція, щоб побачити повний результат і повне розслаблення.

Міф 2. Ботокс є постійним

Ботокс не є постійним рішенням для зменшення появи зморшок. Це лікування дає лише тимчасові результати, зазвичай від 3 до 6 місяців. Тривалість дії ботокса залежить від особливостей організму пацієнтів, швидкості обміну речовин. Як тільки дія ботулотоксину завершиться - вираженість зморшок стане такою ж, як і була до ін’єкції ботулотоксину. Даний метод лікування зморшок не дає постійних результатів, тому м’язи відновлять звичайну активність, якщо пацієнт вирішить припинити лікування.

Міф 3. Ботокс тільки для жінок

Це одна із найпоширеніших помилок щодо більшості косметичних процедур. Чоловіки також старіють, хочуть мати більш доглянутіший зовнішній вигляд. І чоловіки, і жінки можуть отримати користь від результатів, які дає ботулотоксин. Багато чоловіків, які хочуть зробити ботулінотерапію, прагнуть пом’якшити свої зморшки, оскільки вважають, що їхні зморшки не тільки роблять їх старішими, але й суровішими.

Через сильніші м’язи обличчя у чоловіків, для досягнення бажаних результатів зазвичай потрібна більша доза ботулотоксину.

ботокс

Міф 4. Ботокс позбавляє ваше обличчя виразності

Можливо, ви бачили кілька облич із тим «замороженим» виглядом, який, як усі думають, можна простежити лише до лікування ботоксом. Правда в тому, що якщо ботокс вводиться правильно і кваліфікованим фахівцем, у вас не виникне проблем з мімікою. Можливо, застиглі обличчя, які ви бачите, викликані надмірним введенням токсину. Це може бути навіть результатом невдалої хірургічної підтяжки обличчя!

Міф 5. Ботокс небезпечний

Ботокс використовується в косметичних цілях понад 20 років і є абсолютно безпечним лікарським засобом. Ця помилкова думка про те, що ботокс небезпечний, походить від того факту, що вважається, що він є похідним від захворювання ботулізм.

Ботулотоксин, який косметологи використовують у практиці, вироблений штучно і дози які вводиться - недостатньо високі , щоб вважатися токсичними. Доза ботулотоксину, яка вводиться в м’язи з косметичною ціллю, не здатна потрапити в центральну нервову систему і завдати шкоди. Як і для будь-яких інших ліків, тільки надмірна кількість може виявитися небезпечною.

Міф 6. Ботокс можна використовувати тільки тоді, коли починають з'являтися зморшки

Насправді може бути корисно почати ін'єкції ботокса як метод профілактики, замість того, щоб чекати, поки з'являться глибокі зморшки. Пацієнти все частіше використовують ці ін’єкції в якості профілактичного лікування. Якщо чекати, поки з’являться ознаки старіння, знову розгладити шкіру може бути складніше. Профілактичне використання ботокса також може допомогти тренувати м’язи не робити певних виразів, зменшуючи кількість зморшок, які можуть з’явитися через гіперактивність міміки.

Міф 7. Ботокс тільки для зморшок

В сучасному косметологічному використанні- Ботокс має більш широкий спектр дії. .Наприклад: лікування ясневої усмішки, підняття брів, лікування ямок на підборідді, пом’якшення лінії щелепи та підняття кутів рота, які почали обвисати, профілактика старіння шиї.

Ботулінотерапія є найефективнішою у лікуванні «рухових» зморшок – гусячих лапок, які з’являються в куточках ваших очей, коли ви посміхаєтеся, складок між ними, коли ви хмуритесь, або зморшок на лобі, коли ви піднімаєте брови.

Ботокс використовується для лікування мігрені, зменшуючи напругу м’язів і зменшуючи навантаження на нервову систему. Його також можна використовувати для лікування надмірного потовиділення шляхом ін’єкцій в пахви, долоні та стопи.

ботокс

Міф 8. Після пластичної операції ботокс більше не потрібен

Хоча пластична хірургія обличчя допомагає надати більш молодий вигляд, вона не зупиняє процес утворення зморшок за рахунок гіперактивності м'язів. Ось чому такі процедура, як ботокс після пластичних операцій, є чудовою профілактичною процедурою.

Міф 9. Ботокс болючий

Багато пацієнтів дивуються тому, який невеликий дискомфорт насправді є.
Для введення ботокса використовується дуже тонка голка, і, звісно, найкращий результат дає кваліфікований фахівець – лікар-дерматолог. Вся процедура зазвичай займає близько 20 хвилин, і більшість пацієнтів відзначають, що ледве відчувають ін’єкції.

Міф 10. Ботокс може викликати надмірний набряк, почервоніння та синці

Реакції окремих пацієнтів на ін’єкції ботокса відрізняються, але правда в тому, що побічні ефекти незначні та тимчасові.

Місце кожної ін’єкції може виглядати трохи гіперемованим і набряклим протягом приблизно 15-20 хвилин, перш ніж зменшитися. Іноді у пацієнта може з’явитися синець від лікування – можливо, щоразу, коли голка вводиться в шкіру – тому бажано припинити прийом аспірину або інших засобів для розрідження крові за кілька днів до лікування. У більшості випадків пацієнти відновлюють свій звичайний графік одразу після введення.

Фото в тексте: Стоковые изображения от Depositphotos

Предыдущий пост
зима косметология
5 бьюти-процедур, которые стоит сделать зимой
Следующий пост
новогодний макияж
Макияж на Новый год: 6 идей с блестками

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.