Книжкова полиця Сергія Притули: 5 захоплюючих книг, які скрасять твій вечір

Сергей Притула
Ведучий декількох проектів на Новому каналі Сергій Притула поділився на своїй сторінці в Facebook вмістом власної книжкової полиці.

Якщо ти знаходишся в пошуках цікавої книги про історію, саморозвиток або любов, дивись список самих захопливих книги від ведучого Сергія Притули, які стали його улюбленими. 

Рубен Давид Гонсалес Гальєго. "Біле на Чорному" 

10 років тому читав цю книгу. Вирішив ще раз перечитати. Онук генсека компартії Іспанії, народжений з вадами рук та ніг, описує усі "радощі" від перебування у дитбудинках та інтернатах радянського союзу. 

/storage/shares/uploads/files/%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%BE%D0%BD.jpg

Книга – ще один вирок системі. В неї хочеться зі всієї сили потикати лицем тих, хто по сьогоднішній день повторює мантру "какую страну просрали"! Занадто чутливим до дитячого болю та страждань не рекомендую. Там реально серце рветься від прочитаного. 

В ТЕМУ: Анита Луценко, Оля Цибульская и другие звезды, пострадавшие от автоугонщиков

Любомир Гузар. "Де скарб твій…" 

Витяги з діалогів владики Гузара із підприємцями на дискусійних клубах під егідою УКУ. Багато чудових думок самого владики і щедро цитовано митрополита Андрея Шептицького, який, як ніхто інший, намагався прививати підприємництво українцям на західних теренах. У книзі багато говориться про те, як "мало б бути". 

/storage/shares/uploads/files/%D0%BB%D1%8E%D0%B1.jpg

Проте, мушу визнати, що на ряд запитань, які там пролунали, я для себе, як підприємець, відповідей не побачив. Ну, себто вони є. Але радше в теоретичній площині, аніж для практичного застосування. Або ж я ще просто не доріс, щоб пізнати усі мудрості. 

Роман Шпорлюк. "У пошуках майбутнього часу" 

Не так багато є українців у яких за спиною Оксфорд, Стенфорд і Гарвард. Моєму земляку з тернопільщини, пану Шпорлюку, вдалося побудувати блискучу кар’єру. Книга цікава багатьма моментами що стосуються, власне, становлення України, як держави на пострадянському просторі. 

/storage/shares/uploads/files/%D0%BF%D0%BE%D1%88.jpg

Багато уваги приділено українському націоналізму (як в позитивному ключі так і щодо недоліків), чому саме Чорнобильська катастрофа стала поштовхом до пробудження національної свідомості і політичних процесів, логічним наслідком яких стало здобуття Незалежності. 

Петер Енґлунд. "Полтава"

Що цікавило мене насамперед у книзі? Роль козаків з обох сторін. Кому що, а мені своє пече. Спойлерити не буду, зазначу тільки, що козакам аж занадто багато уваги в книзі приділено не було. А в тих місцях де й було – я отримував радше сумні емоції ніж радісні. 

/storage/shares/uploads/files/%D0%BF%D0%B5%D1%82.png

Почитайте, зрозумієте чому. Особливо, коли в кінці книги дійдете до 5-го пункту угоди про капітуляцію шведського війська. Думаю, що дівчаткам книга не дуже "зайде", позаяк, 70% чтива – це, власне, опис битви. Жодного сексизму, просто не впевнений, що такі сцени та описи жінкам будуть до вподоби. 

В ТЕМУ: С семьей принца Гарри и Меган Маркл произошло ЧП

Айн Ренд. "Атлант" 

Спочатку трішки розчарувався, щось не заходило… Але потім, десь вже коли четверта частина книги була за спиною, закрутилось, понеслось. Само-собою що рекомендую до прочитання. Кожен винесе для себе якісь позитивні враження та думки від цього твору.

/storage/shares/uploads/files/%D0%B0%D1%82.jpeg

Хтось оцінить стиль автора, хтось почерпне щось в контексті економіки. Для мене ж найцікавішою цитатою з книги є слова Франциско д’Анконія на 186-ій сторінці: 

Розкажіть мені, що певний чоловік вважає сексуальною привабливістю, – і я викладу вам усю його життєву філософію. Покажіть мені жінку з якою він спить, і я розповім вам, наскільки він себе цінує.

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
11 гениальных вещей для дома, которые облегчат нашу жизнь
11 гениальных вещей для дома, которые облегчат нашу жизнь

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.