Історії про кохання: 5 любовних романів в різні часи за різних обставин

книги
Кохання є незмінною складовою життєвих історій, попри час, роки й цілі століття.

Любов надихає бути в моменті, відчувати тепло стосунків та «зростаючі крила» за плечима. До вашої уваги пропонуємо добірку сентиментальних романів про кохання в різні часи за різних обставин.

«Пальці поміж піском», Степан Процюк

Історичний любовний роман про долі кількох людей в радянські часи, а саме 50-ті роки минулого століття. Несамовите кохання, потреба в прийнятті важливого рішення між «зручним» життям і справедливістю, шлюб по розрахунку. Драми, які розгортаються на тлі диктатури пролетаріату, культу Сталіна. Доля кожного героя в чомусь трагічна, але переплетена з прекрасним почуттям кохання. Все це в романі «Пальці поміж піском».

Композитор Федір має зробити вибір між коханням всього життя та шлюбом з нелюбою жінкою заради кар'єри. Він має дочку, живе з дружиною, батько якої має матеріальні статки й може допомогти з кар'єрою музиканта. Але його серце належить іншій дівчині — Оксані. Таємні перемовини, страхи й ризики заради довгоочікуваної зустрічі з коханою. Вона його і любить і ненавидить водночас, але почувши його голос втрачає відчуття реальності. Оксана розуміє, що любить одруженого і їхні зустрічі — це не спільне життя, а пристрасні любощі, прихований страх і біль. Вона не хотіла того, але через любов ламає свою долю. Це одна з історій, про які йдеться в романі. Кожен з героїв несе свою ношу і тільки час просипається крізь пальці як пісок, рівняючи всіх в кінці життя.

«Пальці поміж піском», Степан Процюк

Був ще третій вихід. Але Федір навіть не насмілювався про це думати. Серед письменників таки було незрівнянно більше самогубців, ніж серед композиторів. Можливо, тому, що письменники більш не врівноважені. Слова несуть більше неспокою. Там значно більше профанації й зради, ніж у звуках.

«До зустрічі з тобою (кінообкладинка)», Джоджо Мойєс

Уже через кілька тижнів після видання книга стала хітом, яку прочитали понад 5 млн поціновувачів літератури в усьому світі. Роман увійшов до списку бестселерів The New York Times, перекладений понад 30 мовами та екранізований.

Авторка Джоджо Мойєс письменниця та журналістка, яка двічі здобула премію Асоціації любовних романістів у номінації «Любовний роман року» та володарка нагороди «Книга року» від Galaxy Book Award.

«До зустрічі з тобою (кінообкладинка)», Джоджо Мойєс

В романі ви зустрінетесь зі зворушливою історією кохання наперекір усім перешкодам. Головна героїня Луїза Кларк точно знає, що любить свою роботу в маленькій кав'ярні й не кохає свого хлопця Патріка. Але дівчина не могла навіть уявити, що звільнення з роботи та зустріч з хлопцем в інвалідному візку змінить її життя. Після жахливої аварії він втратив сенс буття. Але Луїза настільки позитивна, що хлопець переймається до неї симпатією, яка переростає в кохання. Це історія про маленьке життя і велику надію, яка може витримати удари долі.

Кімната була обставлена затишно, зі смаком — типова парубоцька оселя в скандинавському стилі. Посеред кімнати стояв чорний інвалідний візок, сидіння та спинка якого були встелені смухом. Дебелий чоловік у білій медичній формі без комірця, присівши, поправляв іншому чоловікові ноги на підніжках інвалідного візка. Коли ми увійшли до кімнати, чоловік в інвалідному візку поглянув на нас із-під кошлатої кучми волосся. Наші очі зустрілися, й за мить він застогнав так, що в мене кров застигла в жилах.

«Розшифровка», Кейт Аткінсон

Детективний роман «Розшифровка» перенесе вас у часи Другої світової війни. Британська авторка Кейт Аткінсон в книзі відтворює історичні події та долю шпигунки Джульєтти Армстронґ у воєнні часи.

Зовсім молодою дівчиною 18-річна Джульєтта Армстронґ вступає до шпигунських лав. Її обовязок: розшифровувати розмови британських розвідників і фашистських прибічників. Таким чином героїня стає свідком таємниць, злочинів, обману. Коли війна скінчилася, дівчина почала кар'єру на радіо. Не оминули Джульєтту і любовні стосунки. Старші від неї чоловіки завжди проявляють до неї увагу.

«Розшифровка», Кейт Аткінсон

Джульєтта любить слухати іноземців, щоб вгадати звідки походить той чи інший акцент. Має звичку дослухатися до приглушених розмов. Вже будучи дорослою міс Армстронґ, жінка несе свою ношу минулого та має бути відповідальною за необережні вчинки молодості.

Джульєтта ставилася до нього тепло, але, можливо вона така була одна. Старші чоловіки певного типажу завжди до неї тягнулися. Вони прагнули її вдосконалити. Джульєтті було майже тридцять, і вона думала, що не потребує вдосконалення. Війна вже зробила для її вдосконалення все, що могла.

«Сага про маєток», Сельма Лаґерлеф

Одна лише назва цього роману налаштовує на якісь таємничі історії та цікаві сюжети. Книга вперше була надрукована в 1899 році. Згодом перекладена багатьма мовами й лише нині роман дійшов до українського читача рідною мовою. Книга відзначається непередбачуваними поворотами сюжету, описом реалій Швеції ХІХ століття, поетичністю, філософськими та в чомусь психологічними відтінками.

У романі шведської письменниці Сельми Лаґерлеф йдеться про маєток який знаходиться у скрутному становищі на межі між занепадом та виживанням. Основний сюжет роману про кохання спадкоємця цього маєтку і простої дівчини. Їхні почуття розвиваються упродовж усієї оповіді, які наштовхують головного героя на рішучі дії. Спадкоємець живе у своєму світі мрій та фантазій. Він байдикує, не хоче вчитися, працює, коли заманеться. Налаштований на одне — стати поміщиком і при цьому нічого не робити для розвитку маєтку. Але згодом все зміниться.

«Сага про маєток», Сельма Лаґерлеф

Це діялося погожої осінньої днини, наприкінці тридцятих років дев'ятнадцятого століття. На той час у передмісті Упсали, посеред невеликого лужка, стояв самотній двоповерховий будинок. Його, доволі понурого і не привабливого, прикрашав густий дикий виноград, який із сонячного боку так високо розрісся по жовтому фасаді.

«Знайди мене», Зоряна Лешко

Іван та Марія — щаслива закохана пара. Романтика побачень, подружнє життя, бажання мати дітей. І ось, будучи при надії, Марія отримує відеоповідомлення, в якому її коханий цілується з іншою. Жінка втрачає дитину та віру в своє кохання. Вона не знаходить іншого способу як просто зникнути з життя Івана. Чоловік залишився лише зі спогадами про свою Марію, без права на пояснення щодо помилок, яких не скоював. Від кожної згадки про кохану, про дитину, від думок про те, що втратив, у чоловіка невгамовно болить душа. Класична історія з непростими випробуваннями кохання.

«Знайди мене», Зоряна Лешко

Де шукати Марію, яка заховалася якнайдалі від усіх? Чи зможе пара відновити стосунки? Про це все розповідає авторка Зоряна Лешко. Вас чекає непередбачуваний сюжет, що змусить дочитати до кінця.

Іванові здавалося, що Барселона вилікує рани, допоможе почати все спочатку, однак минали дні, тижні, місяці, а біль нікуди не зникав. Лише змінювався, став ниючим, тягучим, майже непомітним, але постійним. Іван знав, чому так відбувається: він почувався винним у тому, що сталося.

Фотов тексте: Наш Формат

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Бизнес книги
ТОП-3 книги о бизнесе, которые помогут выдерживать «удары» во время перемен

Новости партнёров

Fresh

Lifestyle

В Києві пройде масштабний жіночий форум про інвестиції в цінні папери, в Україну та в себе

Які плани на 2024 рік? Перемога України, поїздка на море, підвищення доходу?
Шоубиз

«Они рассказывали самое болезненное, а потом начинали веселый квиз»: как искали 100 украинцев для квиз-шоу «Поле»

Украинская кастинг-группа имела меньше двух месяцев на отбор 100 украинцев из всех желающих сняться в проекте «Поле».
Шоубиз

Правда ли, что умер король Великобритании Чарльз III?

Информацию о смерти короля Чарльза III опровергли.
Психология

Упражнение для заземления от психолога: 9 минут, чтобы снять стресс

Уже больше двух лет украинцы живут в постоянном стрессе, влияющем на качество нашей жизни.