L'Oréal Paris запускає освітню програму Stand Up — запобігання домаганням у громадських місцях

L'Oréal Paris
P
8 березня, у Міжнародний день боротьби за права жінок і міжнародний мир, бренд L'Oréal Paris спільно з неурядовою компанією Hollaback! запустив в Україні освітню програму Stand Up, спрямовану на запобігання домагань у громадських місцях.

Багато з нас зазнавали домагань або принаймні ставали свідками цього. Це може статися будь-де: у навчальному закладі, у громадському транспорті, на фестивалі й концерті, в інтернет-просторі. Ми бачимо це, але відводимо погляд. Ми прагнемо щось зробити, але не знаємо що. І найгірше — ми продовжуємо думати, що це неважливо. Домагання у громадських місцях впливають на впевненість та гідність осіб, що їх зазнали, позбавляючи почуття безпеки. Саме тому домаганням треба протистояти.

UNFPA — агенція ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров’я

У кожній країні програму Stand Up підтримують неурядові партнерські організації, які спеціалізуються на питаннях гендерної рівності та запобігання домаганням у кожній країні.

Генеральний партнер Stand Up в Україні — UNFPA, працює в 150 країнах світу, в Україні з 1997 року. UNFPA — це агенція ООН з питань сексуального та репродуктивного здоров'я. Місія агенції — створити світ, де кожна вагітність бажана, пологи безпечні та реалізований потенціал кожної молодої людини. UNFPA працює, щоб досягти трьох нулів: нуль ґендерно зумовленого насильства, нуль незадоволених потреб у плануванні сім'ї та нульова материнська смертність, яку можна було запобігти.

L'Oréal Paris

Попереду ще багато справ має бути зроблено для того, щоб створити світ, у якому кожен і кожна користується своїми основними правами людини. Ось чому програма Stand Up є настільки важливою. Ми в UNFPA підтримуємо цю ініціативу, щоб усі, особливо молоді жінки та дівчата, почувались у безпеці на вулицях, у громадських місцях та вдома

- Хайме Надаль, представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні.

Дослідження: 78 % жінок зазнавали домагань

На замовлення бренду L'Oréal Paris компанія IPSOS та експерти з Корнелльського університету провели масштабне дослідження у 8 країнах світу щодо сексуальних домагань. Загалом в опитуванні взяли участь близько 15 500 жінок та чоловіків.

І ось деякі з результатів:

  • 78 % жінок зазнавали домагань у громадських місцях.
  • 25 % осіб, що зазнавали домагань у громадських місцях, зазначили, що хтось втрутився у ситуацію і допоміг.
  • 79 % зазначили, що ситуація поліпшилася після втручання свідків.
  • 86 % свідків домагань у громадських місцях зазначили, що не знають, як діяти в такій ситуації.

L'Oréal Paris

*Згідно з дослідженням, проведеним компанією IPSOS на замовлення бренду L'Oreal Paris щодо сексуальних домагань у громадських місцях у 8 країнах (США, Канада, Мексика, Франція, Італія, Іспанія, Великобританія) у квітні 2019 року. У процесі дослідження в кожній країні було проведено по 2000 онлайн-опитувань (серед 1250 жінок та 750 чоловіків), за винятком Індії, де було проведено 1500 особистих інтерв'ю (серед 850 жінок та 650 чоловіків). Загалом з 5 по 27 лютого було проведено 15 500 опитувань. Україна не входить у список країн, у яких проводились опитування.

Мета програми Stand Up — підвищити рівень обізнаності щодо проблеми домагань у громадських місцях і навчити людей, як протидіяти домаганням, якщо вони їх зазнали або стали свідками.

На глобальному рівні мета Stand Up — навчити 1 000 000 осіб у всьому світі, як протистояти домаганням у громадських місцях.

Методологія «5Д»

Навчальна програма Stand Up створена організацією Hollaback! Вона базується на методології «5Д», набору перевірених тактик:

  • «Direct» — Діяти прямим втручанням;
  • «Distract» — Діяти на відволікання;
  • «Delegate» — Долучати інших;
  • «Document» — Документувати;
  • «Delay» — Допомогти згодом.

L'Oréal Paris

Ми співпрацюємо з L'Oréal Paris, щоб навчити людей в усьому світі — чоловіків і жінок різного віку та соціального статусу — методології «5Д». Це набір простих перевірених тактик, які стануть у пригоді в повсякденному житті, щоб спочатку ідентифікувати домагання, а потім безпечно й ефективно протидіяти їм

- Емілі Мей, співзасновниця й виконавча директорка Hollaback.

Stand Up в Україні

В Україні програма «Stand Up — запобігання домаганням у громадських місцях» стартувала 8 березня. Водночас запустилася нова українська версія вебсайту standup-ukraine.com. Протягом року українські жінки та чоловіки зможуть пройти навчання з протидії домаганням у громадських місцях.

Навчальна програма доступна для всіх і представлена 15-хвилинним тренінгом на вебсайті програми або одногодинним вебінаром від кваліфікованих тренерів Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA), партнерів програми в Україні. Будь-хто охочий може вибрати слушний варіант навчання.

L'Oréal Paris

Амбасадорки L'Oréal Paris у всьому світі — Селін Діон, Віола Девіс, Гелен Міррен, Єва Лонґорія, Енді Макдавелл, Луїз Бурґуан та інші — підтримали Stand Up та поділилися тим, як програма допомогла їм захистити свою гідність і цінності.

Приєднуйтеся й ви. Пройдіть навчання на сайті standup-ukraine.com.

Протидіймо домаганням разом. Адже ми цього варті!

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Психология

Путь к самодостаточности: формирование самоуважения и границ у девочек

Как научить девочек уважать себя и строить собственные границы?
Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна