SkinScan. Я бережу свою шкіру: відомі українки стали обличчями соціального проекту

SkinScan. Я бережу свою шкіру
Соломія Вітвіцька, Лілія Ребрик, Санта Дімопулос, Лаура Марті, Ірма Вітовська, Ілона Гвоздьова, Анна Різатдінова, Даша Квіткова, Надія Матвєєва, Даша Трегубова взяли участь у масштабній фотосесії, яка є візуальною частиною проекту «SkinScan. Я бережу свою шкіру».

Відомі телеведучі, актриси, блогери, громадські діячі, спортсменки, хореографи погодилися брати участь в акції, розділяючи цінності та цілі ініціаторів проекту. Оскільки мета проекту SkinScan – турбота про здоров'я шкіри українців, глобальне інформування про проблему меланоми в Україні, то особами проекту стали представниці прекрасної статі, які підтримують ідеї ЗСЖ.

24 травня о 19-00 у ТРЦ DREAM TOWN, атріум Голлівуд (3 поверх, біля кінотеатру Оскар) відбудеться відкриття грандіозної виставки за участю представниць проекту, працівників соціально відповідальних і профільних ЗМІ, лікарів і всіх, хто підтримує ідеї здоров'я в Україні.

Даша Трегубова

Що таке SkinScan?

SkinScan - це соціальний проект, орієнтований на профілактику меланоми та інших проявів шкірної онкології в Україні та ефективну боротьбу з ними.

SkinScan - це сотні унікальних тем, фото, відео, бекстейжів, інтерв'ю з профільними фахівцями, пацієнтами, лідерами думок з метою привернути увагу українців до питань здоров'я шкіри - органу, в якому людина проводить все життя.

Ірма Вітовська

Ірма Вітовська

SkinScan - це важливі й делікатні теми, які ніколи раніше не мали широкого спектру поширення в Україні.

SkinScan - це масштабний нон-стоп інформаційний проект, присвячений до дня меланоми у світі. Активна фаза проекту - з лютого до травня щорічно.

Чому ми це робимо?

Згідно зі статистикою, в Україні лише 5% людей, які ніколи не мали і не мають жодних проблем зі шкірою. Однак, більшість шкірних захворювань виліковні або являють собою естетичні дефекти шкіри.

Але, поза тим, не менше 5% на 100 тисяч чоловік людей у світі щорічно захворюють на рак шкіри і найагресивнішу його форму - меланому. На жаль, в Україні показник хворих в середньому на 2% вищий, ніж в Європі і США.

Анна Різатдінова

Анна Різатдінова

За статистикою, в США біля 95-97% хворих на меланому повністю одужують, відновлюються і повертаються до повноцінного життя. В Україні цей показник нижче, як мінімум, у два рази!

Меланома істотно молодшає. Якщо у віковій групі 60+ щорічна кількість хворих відносно стабільна, то у віковій групі 0-30 років спостерігається зростання пацієнтів.

Що ми хочемо донести і змінити:

  • в Україні немає культури засмаги і культури помірного перебування на сонці;
  • низька онкологічна настороженість - як серед звичайних людей, так і у середовищі професіоналів;
  • в державних клініках немає сучасної апаратури для діагностики, особливо на ранніх стадіях;
  • низька поінформованість населення щодо меланомі та її причин;
  • погіршується екологія, яка впливає на розвиток пухлинних процесів;
  • кричуща безграмотність, часом на рівні забобонів, щодо відношення до родимок і новоутворень на шкірі;
  • величезна кількість випадків самолікування, які часто призводять до фатальних наслідків;
  • немає культури регулярного профілактичного відвідування дерматолога;
  • низька поінформованість, обмежені знання щодо лазерних технологій як найефективніших для лікування меланоми, недовіра до лазерних технологій (як у середовищі пацієнтів, так і медичних працівників).

Надія Матвєєва

Надія Матвєєва

Для кого ми це робимо

Для пацієнтів, яким потрібна допомога, і для тих, хто у зоні ризику (за спадковим чинником): інформування про сучасні можливості діагностики та лікування;

Для широкої аудиторії: прищеплення культури поведінки на сонці, культури регулярного відвідування дерматолога з профілактичною метоюх (мінімум раз на рік, бажано після поїздки на південь), освітня програма широкого спектру про здоров'я шкіри;

Для журналістів: формування розуміння важливості теми й освітлення, усвідомлена співпраця;

Для фахівців: просвітницькі проекти, спрямовані на підвищення кваліфікації, розширення знань щодо можливостей лазерних технологій.

Ілона Гвоздьова

Ілона Гвоздьова

Ми попросили відомих людей і лідерів думок підтримати проект а також найважливіші тези проекту «SkinScan. Я бережу свою шкіру».

#Шкіра - орган, у якому людина живе усе життя. Але нерідко піклується про неї значно менше, ніж про одяг.

95% американців повністю виліковуються від меланоми і повертаються до повноцінного життя, натомість, в Україні, цей показник майже вдвічі менший. Головна причина високої смертності від меланоми - брак інформації про меланому, неуважне ставлення до родимок на своєму тілі.

  • Як це змінити? Варто лише раз на рік, бажано після відвідування південних країн або після закінчення літнього сезону відвідувати дерматолога!

#Просто прийди до дерматолога і покажи свої родимки!

Ми віримо, що завдяки підтримці зірок і лідерів думок інформація щодо профілактик, своєчасної діагностики та ефективного лікування дійде до кожного мешканця України, врятує тисячі життів!

Лаура Марті

Лаура Марті

«Бережіть свою шкіру, як це роблю я!» – із таким меседжем приєдналися до проекту «SkinScan. Я бережу свою шкіру» публічні люди й лідери думок.

  • Галерея осіб проекту буде поповнюватися щорічно.
  • Статус проекту: нон-стоп щорічно.
  • Активна фаза проекту: Дні меланоми в травні, щорічно.
  • Продюсери проекту: Іванна Слабошпицька, Олена Скачко
  • Партнери проекту: провідний дерматоонколог Андрій Лисецький, мережа клінік CALM (на базі яких у Дні меланоми буде здійснюватися безкоштовна діагностика усіх, хто бажає), ТРЦ DREAM TOWN (організаційний партнер, на території якого відкрито виставку і розміщено пункт діагностики).
  • Інформаційний партнер: Viva! Перший журнал про відомих людей.
  • Офіційний фотограф проекту: Олег Богдан, арт-директор журналу Viva!, фотограф провідних глянцевих медіа світу.
  • Місце проведення заходу: ТРЦ DREAM TOWN, атріум Голлівуд (3-й поверх, поблизу кінотеатра «Оскар).
Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.