Подорож молодіжними хабами східної України

Подорож молодіжними хабами східної України
Більше тисячі кілометрів дорогами східної України, чотири міста, вісім молодіжних просторів, неспинна хвиля корисної інформації, спілкування та натхнення – саме такий маршрут здолали молодіжні активісти із Запорізької, Донецької та Луганської областей завдяки участі в проєкті «Увімкнись».

Учасниками проєкту «Увімкнись» стали молодіжні команди, які створюють онлайн-медіа та прагнуть підвищити соціальну активність молоді, посилити інформаційний простір новинами про українські реформи, соціальні ініціативи та можливості розвитку для населення.

Цілих п’ять днів ми відвідували молодіжні центри та хаби у містах: Сєвєродонецьку, Маріуполі, Мелітополі та Запоріжжі. Там ми дізналися про їх досвід роботи з молоддю, а також про те, як створити умови для організованого дозвілля та спілкування молоді, розширення її світогляду. Всі зустрічі відбулись у дружній обстановці, кожна зних залишила на згадку про себе яскраві враження! Особливо вразили та надихнули своєю роботою Молодіжна рада Маріуполя та Запорізький обласний центр молоді

- ділиться своїми згадками учасниця проєкту Ірина Колісник, спеціалістка відділу сім’ї, молоді та спорту Селидівської міської ради, секретарка Молодіжної ради при виконкомі міської ради.

Учасники проєкту змогли на власні очі побачити, як в інших містах гуртуються молодіжні активіст поставити питання, поділитися своїм досвідом та отримати поради. Подібні заходи дуже мотивують та сприяють створенню мережі молодіжного руху у східній Україні.

Вкрай важливо, щоб молодь в кожній громаді мала потенціал для розвитку та не шукала можливості реалізувати себе в інших країнах.

Подорож молодіжними хабами східної України

Подібні заходи дійсно гуртують молодіжних активістів та надихають на нові ініціативи, тому ділимося маршрутом подорожі та контактами молодіжних хабів, які відвідали учасники проєкту «Увімкнись»:

Громадський майданчик «ХочуБуду» (https://www.facebook.com/hochubudu2016/), м. Северодонецьк - платформа для нових починань, де знаходять підтримку початківців громадської діяльності, тут розвивається потенціал активних людей, реалізуються ідеї та ініціативи.

Центр розвитку молоді «Sever Hub» (https://www.facebook.com/SeverHubYouthDevelopmentCenter), м. Сєвєродонецьк – місце, де молодь проводить дозвілля, спілкується та знаходить можливості для розширення власного світогляду.

Центр розвитку лідерства (https://www.facebook.com/ual.mariupol/), м.Маріуполь - кампус Української академії лідерства, де реалізуються програми, які допомагають молоді знайти своє призначення, усвідомлено обрати майбутню професію та розкрити лідерські якості.

Центр розвитку стартапів 1991 Mariupol (https://www.facebook.com/1991mariupol) - простір для навчання та розвитку ІТ-ініціатив, де збираються інноватори, молоді таланти, активні громадяни, місцева влада, представники бізнесу та інвестори.

Подорож молодіжними хабами східної України

Beetroot Hub (https://www.facebook.com/BeetrootHubMariupol), м.Маріуполь - хаб безкоштовної цифрового освіти в Маріуполі, спільнота якого сприяє поширенню digital-грамотності серед українців.

Креативний простір та культурно-туристичний центр Маріуполя "Вежа" (https://mistomariupol.com.ua/uk/vezha/) – центр розташований у 111-річній Водонапірній вежі, де створено цілий комплекс: коворкінг, бібліотека, сувенірна крамниця, а також регулярно проводяться різні експозиції та екскурсії.

Youth Hub "People.ua (https://www.facebook.com/people.ua.mlt/), м.Мелітополь – місце, яке об’єднує молодих активістів міста навколо соціальних ініціатив та можливостей для розвитку громади.

Запорізький обласний центр молоді (https://www.facebook.com/zapocm/) та Волонтерська організація «Свої» (https://www.facebook.com/ngo.svoi/) - місце, де збирається спільнота запорізьких волонтерів та молодіжних лідерів, тут народжуються проєкти та ініціативи, які посилюють волонтерський рух у місті.

Віжн-радіо «На дотик» (https://www.facebook.com/radionadotyk/), м. Запоріжжя - незалежне місцеве мовлення про життя Запорізької громади, присвячене суспільно-важливим темам.

Даний проєкт «Увімкнись» виконується за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.