Увійди в новий рік без домашнього насильства: українські зірки взяли участь у соціальному проєкті #НеЗдається

Увійди в новий рік без домашнього насильства
Зірки українського шоу-бізнесу долучилися до проєкту від StarLight Media та Інституту когнітивного моделювання (ІКМ) за підтримки Товариства Червоного Хреста України #НеЗдається, що в передноворічний період озвучує важливе бажання — залишити проблему насильства в минулому.

Приблизно 2 мільйони людей в Україні страждають від домашнього насильства. Системна проблема щорічно набирає нових масштабів у період новорічних свят — саме на ці дні припадає рекордна кількість звернень від постраждалих. Кампанія #НеЗдається об’єднала 10 роликів, у яких ведучі читають реальні історії постраждалих від домашнього насильства, закликають почати новий рік з нової, світлої сторінки та звернутися по допомогу.

Історії було розміщено людьми на анонімній платформі «Мені здається», яку майже рік тому заснував ІКМ в межах кампанії з боротьби з домашнім насильством. Амбасадоркою проєкту є телеведуча, Почесний Посол Фонду ООН в галузі народонаселення Маша Єфросініна. Вона ж стала і частиною діджитал-кампанії #НеЗдається.

Новорічні свята — це момент мрій, загадування бажань та надій на позитивні зміни. Саме час для мільйонів українців розпочати світлу сторінку життя — без насильства. За 9 місяців роботи нашої платформи «Мені здається» надійшло майже 500 анонімних історій. Довгих, відвертих, надзвичайно складних, від яких іноді мороз по шкірі. Ми з іншими учасниками спецпроєкту зачитали лише кілька з них. Підтримати потерпілих, показати, що вони не одні у своїй проблемі, нагадати, куди вони можуть звернутися по допомогу — саме таку мету ми ставили перед собою в цій кампанії

— каже Маша Єфросініна.

Обличчями та важливими голосами кампанії стали відомі зірки: Надія Матвєєва, Наталія Єжова, Павло Костіцин, Сергій Костира, Юлія Зорій, Марина Боржемська, Яна Брензей та журналістка і блогерка Раміна Есхакзай.

Павло Костіцин

Павло Костіцин

Марина Боржемська

Марина Боржемська

Раміна Есхакзай

Раміна Есхакзай

За майже рік роботи просвітницької кампанії «Мені здається» було запущено анонімний щоденник It seems, сервіс безкоштовної психологічної допомоги на платформі «Розкажи мені», вайбер-канал Stop Abuse Ukraine та розповсюджено інформаційні плакати по Україні. Співпраця з StarLight Media — ще один важливий крок у межах кампанії, розповідає засновник ІКМ Віктор Березенко.

Ми бачимо помітні результати системної роботи — потерпілі стали менше боятися та починають більше звертатися по допомогу. Це важкий шлях, але він був би ще важчим, якби не надійні партнери та небайдужість інфлюенсерів. Велика повага до зірок, які спрямовують свою популярність на привернення уваги суспільства до болючої проблеми. Цим відеопроєктом ми хочемо достукатися до постраждалих та допомогти їм зрушити з місця вирішення цієї проблеми, перегорнути цю сторінку та в новому році дійсно почати нове життя

— підкреслює засновник ІКМ.

Зйомки відбулися в останній день світової акції «16 днів активізму проти гендерного насильства», в Міжнародний день прав людини (10 грудня). Це символічний прояв ключової думки — протидія домашньому насильству потребує системної роботи та регулярного залучення всіх небайдужих сторін.

Усі ролики будуть опубліковані протягом двох тижнів напередодні свята Нового року.

ЯКЩО ВИ СТРАЖДАЄТЕ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА ТА ПОТРЕБУЄТЕ ДОПОМОГИ

  • tellme.com.ua — онлайн-платформа, де можна отримати три безкоштовні консультації психолога.
  • itseems.com.ua — онлайн-платформа, де можна анонімно розповісти свою історію насильства.
  • 102 — Національна поліція України.
  • 15 47 — безкоштовна цілодобова гаряча лінія для жертв домашнього насильства.
  • 116 123 (з мобільного) та 0 800 500 335 (зі стаціонарного) — безкоштовна національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, «Ла Страда-Україна».
  • 116 111 (з мобільного) та 0 800 500 225 (зі стаціонарного) — національна дитяча гаряча лінія, «Ла Страда-Україна».
  • 0 800 213 103 — цілодобова гаряча лінія безоплатної правової допомоги.

Предыдущий пост
дизайн спальни
Как недорого обновить спальню за выходные: 16 практичных идей
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.