Марш українських матерів пройшов великими містами світу

Марш українських матерів
18, 19 та 20 березня тисячі українських матерей з дітьми, що були змушені тікати від війни в Україні, вийшли на Марш українських матерів у багатьох європейських та американських містах.

Мета ходи – привернути увагу світу до жахливих дитячих трагедій в Україні, спричинених російською агресією. Матері вийшли розповісти про страждання та смерті українських дітей, військові злочини росії та вкотре попросити закрити небо над Україною.

Марш українських матерів

Марш українських матерів із закликом «Save children of Ukraine» відбулася у Варшаві, Берліні, Нью-Йорку, Мелані, Відні, Мюнхені, Атланті, Ларнаці, Пафосі та Лімасолі. Жінки вийшли на головні площі міст із плакатами, фотографіями зруйнованих українських міст та ляльками у закривавлених простирадлах, що символізують вбитих російськими військовими українських дітей. Марші українських матерів будуть проводитися й надалі.

До трагедії в Україні почали звикати світова спільнота, світові ЗМІ та політики – люди, які приймають рішення. Зараз дуже важливо, щоб тема війни в Україні не сходила зі світового порядку денного. Їм треба нагадати, що це все може відбутися і в їхніх містах і наблизити реальність, яку важко передати через екрани. Не можна допустити згасання уваги європейської спільноти від війни в Україні. Важливо на цьому етапі робити все можливе, щоб звернути увагу на те, що відбувається в Україні – численні воєнні злочини та злочини проти людства – про це треба говорити відверто на весь світ

– розповіла ініціатор Маршу матерів українська акторка Даша Малахова.

Марш українських матерів

За 26 днів війни тільки за офіційними даними загинуло 115 дітей, більше 148 отримали поранення у результаті обстрілів з боку збройних сил Російської Федерації. Більше 1 мільйона дітей були вимушені евакуюватися. За даними ЮНІСЕФ щосекунди одна українська дитина стає біженцем.

Я не розумію чому повинні страждати чи вмирати наші діти. Шестирічна дівчинка, наприклад, померла від зневоднення під завалами у блокадному Маріуполі. Через відключення світла, води, газу малюки живуть у холодних підвалах без змоги приготувати їжу. Російські бойовики блокують гуманітарну допомогу. Дітей та жінок розстрілюють під час евакуації в авто з написом «Діти», пішки під час офіційно оголошеного зеленого коридору. Помирають ненароджені діти та вагітні від куль російської армії. Таких жахливих історій десятки щодня. Багато українських дітей на жаль вже не можуть кричати. Тепер час кричати нам - лікарям та їхнім матерям. Зупиніть вбивство дітей!

– розповідає Володимир Жовнір – генеральний директор «Охматдит».

Марш українських матерів

Чужих дітей не буває! Вбитий малюк в Україні означає те саме, що вбита дитина в Польщі, Італії, Франції чи будь-якій країни Європи. Діти України потребують захисту!

Тому Марші матерів будуть відбуватися щотижня, а їх географія буде розширюватись. З актуальний розкладом можна ознайомитись на сайті https://mothersmarch.weblium.site.

Марш українських матерів

Організатори запрошують приєднатися усіх небайдужих українок, що проживають або вимушено знаходяться за кордоном, закликають закрити небо та наголосити: воєнні злочини Росії – це злочини проти людства, порушення міжнародного гуманітарного права та Женевських конвенцій щодо звичаїв та правил ведення війни. Це тероризм та злочини проти людяності.

Предыдущий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас
Следующий пост
Відомий екстрасенс
Відомий екстрасенс розповів, коли закінчиться війна в Україні

Новости партнёров

Fresh

Психология

Что делать, когда не можешь принять решение?

Испытываете ли вы перегрузку от переизбытка мыслей, которые переплетаются и мешают сосредоточиться? Дайте возможность вашей нервной системе стабилизироваться.
Шоубиз

Наталка Денисенко рассказала об особом месте в Чернигове

Второй день Украина в скорби по погибшим в результате ракетных обстрелов Чернигова. Это очень красивый старинный город, о котором у многих из нас есть теплые воспоминания.
Свадьба

9 лет свадьбы: как отпраздновать и что подарить на фаянсовую свадьбу

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Мультфильмы для развития ребенка от 1 года

В мире, где каждый день является новым открытием, мультфильмы играют ключевую роль в развитии детей в возрасте одного года.