Адвокат розповіла, чи можна не оплачувати комунальні послуги під час війни

комунальні послуги
Статья эксперта
Зараз не всі люди мають достатньо грошей, щоб віддавати їх за світло й газ. Але як на це реагують відповідні інстанції? Чи не нарахують вони штраф за несплачені рахунки?

Инна Мирошниченко
Ведущая утреннего шоу «Ранковий.LIVE» на телеканале LIVE, блогер, мама 2 детей.

Сьогодні буденні питання, вирішення яких у мирний час не викликало ніяких проблем, дуже сильно загострились. А все через те, що в багатьох людей практично немає грошей, щоб оплатити рахунки за газ чи світло.

Як реагують відповідні інстанції на неможливість українців погасити борг, розповіла адвокат та експерт програми «Зірковий шлях» на каналі «Україна» Інна Мірошниченко.

У вас є обов’язок – вносити суму за комунальні платежі. Якщо такої змоги немає – ви не платите. Але це не означає, що вам не зарахують цей борг

– сказала Інна.

комунальні послуги

За словами експерта, поки в нашій країні йде війна – сума за комунальні послуги накопичуватиметься, її не спишуть. Коли бойові дії закінчаться – вам необхідно буде закрити суму саме за ці місяці.

Однак влада на місцях прийняла рішення, що вона не припинятиме надання комунальних послуг, якщо людина не має фінансів. Відповідні інстанції також не нараховуватимуть за цей період штрафні санкції

– сказала адвокат.

Але якщо є можливість – сплачуйте сьогодні, щоб після війни вам не нарахували шалену суму за комунальні послуги, яку необхідно погасити.

Предыдущий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас
Следующий пост
звільнення
Чи може роботодавець звільнити вас під час війни: відповідь адвоката

Новости партнёров

Fresh

Психология

Как ЯСНОСТЬ помогает сохранить равновесие в хаотическом мире

Сегодня, когда наш мир трансформируется в хаосе, важнейшим преимуществом для каждого становится возможность сохранять Ясность.
Foodstyle

Куркума: секреты здоровья и красоты для всей семьи

Куркума – не только вкусная пряность, но и мощный источник здоровья, доступный каждому.
Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.