Українські митці покажуть своє сприйняття війни на віртуальній виставці «Мета-сенси»

Мета-сенси
20 травня відкривається віртуальна виставка українського мистецтва «Мета-сенси», кураторський проект Delnara El.

В проекті «Мета-сенси» прийняло участь 49 митців, в експозиції 112 творів - живопис, графіка, цифрове мистецтво, фотографія. Через власний досвід українських художників досліджується вплив війни на творчість та мистецтво.

Від початку війни кожна людина відчуває цілий спектр емоцій і художники, як найвразливіша мембрана світосприйняття не можуть залишатися осторонь від жахливих подій. Саме мистецтво не зможе залишатися таким, як було до 24 лютого 2022 року і ми знаходимося на початку цих переосмислень.

Мета-сенси

Деякі художники тільки знаходять в собі сили взагалі повернутися до своєї роботи. Більшість відзначають зміни змісту та сенсів. Навіть створене до війни набуває нових значень і вони повинні бути зафіксовані та відрефлексовані.

«Мета-сенси» вийшов дуже особистим та навіть інтимним проектом, історії художників мають не менше значення, ніж їх роботи. Взагалі, написання особистої історії впливу війни на творчість для багатьох учасників виставки виявилось терапевтичним - хтось вперше зміг описати що відчуває, хтось через біль та сльози перееосмислив свою практику. Терапевтичними ці тексти постають і для відвідувачів виставки - адже хтось зможе віднайти там себе.

Мета-сенси

Виставка створена у віртуальному просторі, який розділений на три зали. Перші дві кімнати нагадують лабіринт і в ньому можна знайти різні історії та тематичні стіни-емоції. Передчуття, осмислення, біль, віра, любовь, жага життя. Там є щоденник війни з візуалізацією в маленькій картинці кожного дня війни. Є роботи, сповнені надії. Роботи про крихкість та ніжність. Увесь спектр емоцій, які відчуває зараз кожен українець.

У третьому залі вільний простір, підбірка фотографій та експозиція ботанічного живопису. Мирні сюжети, котрі дарують спокій та надію. Адже разом з жахом війни ми отримали неймовірної сили бажання жити, насолоджуватися красою та цінити кожен момент свого життя.

Мета-сенси

Предыдущий пост
мило
Як зробити свічку з мила в домашніх умовах: прості лайфхаки
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.