Співачка alyona alyona вийшла на Марш Матерів у Чехії

alyona alyona
У Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії українські жінки-біженки знову вийшли на Марш Матерів одночасно у восьми європейських містах.

Сотні українок прошлись мирною ходою вулицями та головними площами Риму, Амстердаму, Парижу, Мюнхена, Абердіну, Глазго та Лондону. До мирної ходи у місті Брно (Чехія) приєдналася відома українська співачка alyona alyona.

На сьогодні російськими загарбниками вбито понад 260 українських дітей, а також 463 зазнали поранень. Ще 3 мільйони маленьких українців переміщені в Україні, 2,2 мільйона є біженцями, а 238 329 дітей насильно депортовані до Росії.

Марш Матерів

Вже три місяці поспіль рух Марш Матерів обʼєднує тисячі українських жінок, що з дітьми вимушені були тікати від жахів війни. Щотижня по всьому світу активістки розказують особисто та через світові ЗМІ про звірства агресора, про страждання та смерті українських дітей, щоб тема війни не сходила зі світового порядку денного та перших шпальт, щоб не згасав вогонь підтримки України.

Марш Матерів

Цими вихідними вперше Марш Матерів пройшов у місті Брно, в Чехії. До руху приєднались представники місцевої влади – мерка міста JUDr. Markéta Vaňkova розказала, що розуміє страх матері за свою дитину та запевнила у підтримці. З офіційною промовою та словами підтримки також виступив проректор Університету Менделя пан Сватоплук Калоунек, він заявив, що особисто вважає війну страшним злом, наголосивши на необхідності підтримки України. Підтримати українських жінок завітала Консулка України у Брно пані Анна Прошко та відома українська співачка alyona alyona, яка заспівала з учасницями Маршу “Ой у лузі червона калина” і пройшла ходою центром міста. До речі, alyona alyona вже вдруге приєднується до руху Марш Матерів. 19 травня вона відвідала марш в Німеччині, долучившись до вишиванкової ходи.

Для мене була велика честь бути поруч із жінками, що забрали своїх дітей від обстрілів і працюють на фронті, де вони мають дарувати їм щасливе дитинство, і навчати їх правильних цінностей на майбутнє життя. Ми співали разом українські пісні, від яких постійно були мурашки по тілі, прохожі просто зупинялися і фотографували нас, знімали нас на відео і підспівували разом з нами. Цей мирний марш ще раз підтверджує те, що українці зараз єдині, як ніколи. Було дуже приємно, що на марш завітала меркиня міста Брно, щоб висловити слова підтримки та співчуття українським сімʼям, і ще раз протягнути руку допомоги для всіх хто її потребує

- поділилася враженнями співачка.

На площі Piazza Garibaldi у Римі дівчата з руху Марш Матерів представили перфоманс для місцевих жителів та туристів – мовчазну живу інсталяцію у вигляді закривавлених привидів жінок і дітей в пам’ять про постраждалих, зґвалтованих та померлих дітей України. До руху також приєдналися співробітники Посольства України в Італії.

Марш Матерів

Марш Матерів в Амстердамі відбувся на Музейній площі біля меморіалу “Women of Ravensbrück”, що вшановує памʼять понад 90000 жінок та дітей, більшість з яких за 6 років загинуло від голоду, медичних експериментів та у газових камерах. Учасницями Маршу Матерів також була зроблена жива інсталяція у пам’ять про загиблих у війні з Росією українських дітей. Метою акції стало вшанування пам’яті, привернення уваги європейців до нашого спільного горя. Також були оформлені стенди з інформацією щодо постраждалих дітей в Україні, короткими уривками з воєнних дитячих щоденників.

Марш Матерів у Лондоні, вже вкотре проходить у партнерстві з Support Ukraine Coordination Hub, що вже 8 років, майже з перших днів вторгнення Росії в Україну, організовує в Лондоні потужний суспільний рух. Так 24 травня до Маршу в Лондоні долучилася співачка Тіна Кароль.

Найвразливіше серце на світі – це материнське серце, яке сьогодні плаче щодня за усіма дітьми, бо чужих дітей не буває!

– сказала Тіна у своїй промові на Марші.

Марш Матерів

Рух зібрав тисячі українців, а на наступний день після заходу Борис Джонсон написав листа дітям України.

Марш Матерів

Предыдущий пост
Коперник
Програми Центру «Коперник» у Польщі будуть перекладені українською завдяки МАН України
Следующий пост
Единственная
Стать экспертом «Единственная» прямо сейчас

Новости партнёров

Fresh

Психология

Группы поддержки – что это такое и почему они полезны? Рассказывает психологиня

Меткое сказанное доброе слово, объятия, сообщения «Я в тебя верю», и даже улыбка незнакомца или незнакомки влияют на наше эмоциональное состояние.
Свадьба

Фаянсовая свадьба: как отпраздновать 9 лет со дня свадьбы

Узнайте, как сделать фаянсовую свадьбу запоминающейся и особенной.
Психология

Страх перемен: что это и как не дать ему повлиять на вашу жизнь?

Психологический подход к преодолению страха перемен.
Шоубиз

«В кожаной куртке и боди»: Лилия Ребрик продемонстрировала смелый образ после третьих родов

Ведущая проектов на телеканале «Дім», актриса Лилия Ребрик поделилась пикантным фото.