Українські митці серед нас: хто відстоює честь і славу України на світовому рівні

Українські митці серед нас
Статья эксперта
Україна - багата на таланти країна.

Барбара Дан
Колумнистка журнала «Единственная».

Проте більшість видатних мистців і мисткинь було знищено ще у молодому віці російською владою протягом останніх кількох століть. Їх біографії приховувалися і вилучалися зі шкільних програм. Проте Україна сьогодні - це сильна духом нація, що вкотре відстоює право на існування: як фізично, так і культурно.

Отож, редакція часóпису «Єдина» запрошує вас зануритися у сучасне українське мистецтво і познайомитися із людьми, які відстоюють честь і славу України на світовому рівні.

Анатолій Кривола́п - майстер нефігуративного малярства та пейзажу (абстракціоніст), український художник міжнародного рівня, родом із міста Яготин Київської області. Попри світове визнання, членство у Національній спілці художників України та Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка, веде абсолютно відлюдницький стиль життя.

Робóти Анатолія Криволапа двічі встановлювали світові рекорди продажів сучасного українського мистецтва на міжнародному артринку.

Його картина «Степ» була продана за 98 500 доларів, а за полотно «Кінь. Ніч.» мистець отримав 124 400 умовних одиниць.

«Степ»

Анатолій Кривола́п «Степ»

Кінь. Ніч

Анатолій Кривола́п «Кінь.Ніч.»

Микола Толмачов - український художник-ілюстратор, родом із міста Бровари, Київської області. Навчався в Національній академії керівних кадрів культури та мистецтв на кафедрі графічного дизайну. У 2013 р. став переможцем конкурсу для молодих українських художників від фонду UART та отримав грант на навчання у Франції. З 2014 по 2017 рік навчався в Національній вищій школі образотворчих мистецтв (ENSBA) в Парижі. Наразі співпрацює з паризькою галереєю Da-End.

Роботи Миколи Толмачова вражають своєю незвичайністю, еротичністю; у них вбачається провокація на раніше табуйовані суспільством теми: сексуальний підтекст вбачається у картинах із тваринами та навіть квітами.

 Микола Толмачов «Близнюки»

Микола Толмачов «Близнюки», ілюстрація до гороскопу у журналі «Vogue»

Нещодавно пан Толмачов став ілюстратором до «Катерини» Тараса Шевченка видавництва «Основи». І це вмить розірвало всі існуючі до того шаблони, щодо української поезії.

Микола Толмачов

Микола Толмачов, ілюстрація до «Катерини» Тараса Шевченка 

Мистецтво йде пліч-о-пліч із молодим поколінням, мудрість Шевченка передаватиметься нащадкам у 21 столітті на хвилі сучасного арту. Цю книжку, а точніше - колаборацію Шевченка і Толмачова - можна замовити за посиланням:

https://www.yakaboo.ua/ua/kateryna.html

Володимир WaOne Манжос - український мистець-сюрреаліст, родом із містечка під Києвом. Із дитинства малював графіті у складі колективу «Геніальні діти». Згодом перейшов на «візуальне розповідання історій»: великі сюрреалістичні фрески з фантастичними історіями. У 2005-2015 роках WaOne та його колега Aec працювали у художньому дуеті - Interesni Kazki. Їх фрески сповнені казкових персонажів, тонких деталей, плавних градієнтів, символів та історій.

Нещодавно вийшла книга Володимира «Worlds of Phantasmagoria», де зображені чорно-білі роботи митця, її можна придбати на сайті митця https://www.waone.net/

Під час війни Володимир Манжос разом із фондом «Сучасна Україна» та Укрпоштою випустив поштові марки під назвою «Tîme for Change 3», що можна придбати за цим посиланням: https://www.waone.net/store-waone/time-for-change-3-stamps

Tîme for Change 3

WaOne, набір марок «Time for Change 3»

Наразі WaOne малює мурали, пише картини, створює скульптури. Проте найбільшу відзнаку поцінувателів мистецтва отримала робота пана Манжоса «Spark of Life», що була оцінена у 30 тис доларів.

Spark of Life

WaOne «Sparks of Life»

Предыдущий пост
YesHelp
З’явився простий і безпечний мобільний застосунок для зв’язку переміщених жінок з України з волонтерами
Следующий пост
Дні молодих українських талантів у Чорногорії
Мистецтво часів війни юних українських талантів покажуть у Чорногорії!

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Они рассказывали самое болезненное, а потом начинали веселый квиз»: как искали 100 украинцев для квиз-шоу «Поле»

Украинская кастинг-группа имела меньше двух месяцев на отбор 100 украинцев из всех желающих сняться в проекте «Поле».
Шоубиз

Правда ли, что умер король Великобритании Чарльз III?

Информацию о смерти короля Чарльза III опровергли.
Психология

Упражнение для заземления от психолога: 9 минут, чтобы снять стресс

Уже больше двух лет украинцы живут в постоянном стрессе, влияющем на качество нашей жизни.
Астрология

Китайский гороскоп на неделю с 18 по 24 марта 2024 года: что ждет ваш знак Зодиака

Откройте для себя тайны будущего с нашим подробным ежедневным китайским гороскопом для недели с 18 по 24 марта 2024 года.