В школу – як на свято! 10 порад батькам, як мотивувати школяра вчитися із задоволенням

дети
P
Сучасна українська школа з кожним роком стає цікавішою. Інтерактивні уроки, захоплюючі навчальні ігри, перегляд наукових фільмів. Додайте до цього ще й смачні булочки на перервах та компанію друзів.

Але чому ж школярі часто збираються на навчання з неохотою? Вірогідно, причина криється у втомі від щоденної рутини. Такий собі суцільний «день бабака», приправлений звичками, які заважають бути щасливими.

Але все можна виправити! Разом з експертами бренду Kite ми підготували низку корисних порад, які допоможуть привити дитині інтерес до навчання.

Приємні ранкові ритуали

Як важко відірватися вранці від м’якенької подушечки. Хочеться, щоб час зупинився. А він, наче навмисне – летить як скажений, вмикаючи будильник за будильником. Дотягнувши до критичного часу, ми кулею летимо на навчання чи на роботу, як торнадо, змітаючи все на своєму шляху.

Такий початок дня навряд спонукатиме досягати успіху та радіти життю. Але ж саме ранок задає ритм на увесь день. Прислухайтесь до себе та своїх дітей і вигадайте власні приємні ритуали: плейлист з улюбленими піснями, смаколики на сніданок, приємна дрібничка-сюрприз та ін. Малеча буде прокидатися з радістю!

рюкзак

Готуймося звечора

Як би не кортіло ввечері розслабитися, є речі, які потрібно себе примусити виконати. Принцип «Подумаю про це вранці» не варто розповсюджувати на такі справи, як вивчення уроків та збирання портфеля. Обов’язково приготуйте рюкзак та одяг звечора. Згадайте про пункт 1, залиште на ранок лише натхнення та задоволення.

Сам собі стиліст

Ми завжди знаємо, що потрібно нашому дитяти та стараємося обрати усе найкраще. Але інколи не помічаємо, як робимо вибір за дитину, не залишаючи їй простору для власного волевиявлення. Дозвольте дитині самостійно обрати свій шкільний лук. Делікатно допоможіть підібрати вбрання за стилем та погодою.

рюкзак

Зручність та комфорт – найголовніше

Коли щось постійно заважає, муляє або тисне – не до прикладів та задач. Хочеться якнайшвидше звільни себе від джерела незручності. Згадайте відчуття, коли у взуття потрапляє малесенький камінчик. А тепер уявіть, що відчуває дитина, коли в неї на плечах важкий рюкзак.

Щоб зберегти здорову поставу змалечку, обирайте лише ортопедичні моделі. Шкільні рюкзаки Kite схвалені ортопедами, мають зручну конструкцію. Анатомічна спинка, м’які широкі лямки та продуманий функціонал – далеко не всі переваги ранців німецького бренду.

Смачно підкріпитися протягом дня

Вчитися набагато легше та веселіше, коли на уроці в животику не співають голодні «кити». Попіклуйтеся про дитину, поклавши в рюкзак ланчбокс Kite зі смачненьким перекусом.

рюкзак

Чергуйте працю з відпочинком

У навчанні важливо вчасно знайти момент для перепочинку. Слідкуйте за регулярною зміною діяльності, щоб процес отримання навичок та знань не перетворювався на виснажливий марафон.

З улюбленими героями – веселіше навчатися

Коли рюкзак та канцелярія прикрашені зображеннями улюблених персонажів – маленькі школярі почуваються спокійніше та впевненіше. Перші труднощі навчального процесу та адаптація в новому колективі проходять легше, коли дитина відчуває, що вона не одна, а з дорогим казковим другом. Kite приділяє особливу увагу дизайну. Широкий пакет ліцензій дозволяє кожній дитині обрати рюкзак з її улюбленим персонажем.

рюкзак

Спочатку – найважчі завдання

Привчіть дитину починати виконання домашнього завдання з найважчих предметів. З новими силами та свіжим розумом з ними набагато простіше впоратися. А найлегші та найулюбленіші уроки залишайте на десерт.

Більше рухайтеся та гуляйте на свіжому повітрі

Малорухомий спосіб життя може нашкодити і здоров’ю, і настрою. Для натхнення та доброго гумору нам фізично необхідний рух та свіже повітря. Коли немає можливості вийти на вулицю, влаштуйте затишний перепочинок на лоджії з пледом та філіжанкою чаю. Для домашніх занять спортом пошукайте цікаві відеоуроки та виконуйте вправи разом з дітьми.

рюкзак

Любіть дитину якомога сильніше

Коли дитина росте в люблячій сім’ї, вона відчуває міцний фундамент, на якому будуватиме власне майбутнє. Коли її розуміють, мотивують добрими словами та дарують тепло, малеча росте впевненою в собі, життєрадісною та успішною. Коли робите уроки, разом прибираєте чи просто гуляєте, робіть це з любов’ю. Тоді кожна справа перетвориться з сухого обов’язку в цікаву та приємну подію.

Даруйте дітям ласку та любов. А про комфорт потурбується Kite.

Kite – першокласні рюкзаки!

Предыдущий пост
Мотивация
Мотивация или как заставить себя не опускать руки
Следующий пост
книги
Что почитать в отпуске: 5 книг для летней перезагрузки

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«Крашанка»: у Києві відбувся допрем’єрний показ сімейної комедії

Комедія, заряджена на перемогу – у кіно з 25 квітня. Стрічка, яка візуалізує бажання кожного українця – запуск ракети на кремль, обʼєднала українських зірок, сімейні цінності та відбірний гумор! Поспішайте у кіно і запрошуйте всю родину, адже #перемогасправасімейна
Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.