Як розмовляти з підлітком, якщо він не хоче вчити мову в іншій країні?

вчити мову
Ви вимушено опинилися за кордоном, але у вашої дитини немає бажання ходити до школи, спілкуватися з однолітками та розмовляти іноземною мовою.

Адаптація до нових умов не у всіх проходить легко й безболісно. Багатьом людям важко було виїхати навіть за межі України, не кажучи вже про те, щоб залишитись в іншій країні. І хоча діти простіше ставляться до змін, деякі підлітки все ж таки переживають і не готові прийняти нову реальність.

За словами експерта програми «Ранок з Україною» на каналі «Україна» доктор Євгена Комаровського, основна проблема полягає в тому, що вони вважають ситуацію тимчасовою, тому не вчать мову, а весь вільний час проводять у соцмережах чи в комп'ютерних іграх. Коли мама або інша близька людина намагається витягнути дітей з чатів та соцмереж, вони зазвичай говорять: «У мене там усі друзі».

Доктор Комаровський порадив підліткам інакше подивитися на те, що зараз відбувається.

Сподіватимемося, що ситуація «Я за кордоном ненадовго» – правильна, але розраховувати на неї не треба. Варто бути готовим до того, що перебування в іншій країні може затягтися

– сказав експерт.

дети учат язык

Щодо нових контактів – друзів багато не буває.

Якщо за той час, поки ви перебуваєте в іншій країні, у вас з'являться нові знайомства, це допоможе у житті. Поготів, у 14-16 років подружитися дуже легко

– пояснив підліткам доктор Комаровський.

А якщо говорити про знання – ви опинилися в країні носія іншої мови. Що може бути краще?

Це дуже крута можливість – вивчити мову за короткий час. Перед вами відкривається весь світ, якщо ви знаєте кілька мов. Чому не використати цю ситуацію – вимушене перебування за кордоном – зі знаком «плюс» для себе? Тобто прийняти її не в стражданнях, а з користю

– сказав доктор Комаровський.

учить язык

Предыдущий пост
апатія
Психологиня розповіла, що таке апатія до власної безпеки і як від неї позбутись
Следующий пост
тривога
Як побороти тривогу за допомогою практики усвідомленості: 5 порад від психологині

Новости партнёров

Fresh

Шоубиз

«МастерШеф 13»: смотреть онлайн 11 выпуск от 20.04.2024

В новом выпуске шоу «МастерШеф 13» участникам придется изучить кодекс кулинарных правонарушений, чтобы не нести ответственности на битве черных.
Foodstyle

Бренд Fiorelli – переможець номінації «Ігристе вино року 2023»

Fiorelli – бренд ігристих вин та напоїв отримав престижну нагороду «Ігристе вино року 2023» за результатами аналізу експертів Аналітичного центру «Вибір Країни».
Lifestyle

Великая суббота: традиции и главные запреты перед Пасхой

Суббота перед Пасхой - это святой день, который предоставляет уникальную возможность для размышления и духовного обновления.