Шлях до себе: 6 книг про здоровий спосіб життя, які зроблять вас краще

книги
Здоровий спосіб життя - це більше, ніж просто правильне харчування або спортзал.

Бажаєте займатись спортом, але не вистачає часу та сили волі. Читаєте безліч інформації про здорове харчування, але не виходить впорядкувати інформацію та обрати найкорисніші поради. Знайомо? Пропонуємо добірку книг, що розвантажать ваші думки та відкриють шлях до себе.

«37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи», Ольга Корнюшина

Буддійська мудрість спроможна змінити наш психологічний, а згодом і фізичний стан на краще. Ольга Корнюшина пропонує 37 кроків з буддійської практики, які допоможуть пережити бентежні часи. Авторка починає книгу з істин Будди: життя є стражданням; причина страждань — хибне уявлення про щастя й насолоду; припинення страждань можливо, якщо не перебувати під владою жаги, невідання та злості. Рівновага, гармонія, спокій — все це деякі складові здорового та впевненого життя. А от як опанувати власний розум і тіло? Чому допомога іншим покращує наш самопочуття? Відповіді та практичні поради шукайте в книзі.

«37 буддійських штук. Як пережити бентежні часи»

Безцінне людське життя може бути дуже не ідеальним та сповненим страждань і негараздів. Утім, саме людське тіло з його біологією, хімією та нейробіологією може стати опорою для зцілення від страждань і подолання негативних станів.

«Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети», Ґреґ Маккеон

Не вистачає часу на себе? Плануєте почати бігати і займатися спортом, а натомість знаходяться важливіші справи? Отже варто навчитись визначати пріоритети. Ґреґ Маккеон радить робити лише те, що справді важливо. Нас з юності вчать, що ключ до результатів — це тяжка праця. Та чи існує межа за якою працювати менше — насправді спосіб досягати кращих результатів? Автор пропонує спосіб мислення, а саме есенціалізм, який можна застосовувати для управління власним життям. Отже вам вирішувати: покірно працювати чи звільнити час для відпочинку та збереження власного здоров'я.

Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети

Існує три добре закріплених припущення, які ми маємо зламати щоби почати життя есенціаліста: «Я повинен», «Важливо все» і «Я можу зробити і те, й інше». Ці припущення, наче міфічні сирени, однаково небезпечні і звабливі. Вони притягують нас, а потім зводять на мілину.

«Сила волі. Шлях до влади над собою», Келлі Макґоніґал

Світовий бестселер відомої американської психологині, викладачки Стенфордського університету Келлі Макґоніґал. Кинути пити чи курити, почати займатися спортом, правильно харчуватися та не піддаватися спокусам можливо, якщо мати міцну силу волі. Авторка допомогла тисячам людей змінитися та узагальнила свою методику в книзі. Якщо ви прагнете не бути заручником власних думок, емоцій та бажань, то Келлі Макґоніґал дає поради як опанувати техніку самоконтролю. На її думку найкоротший шлях до результату — зрозуміти чому ви втрачаєте самоконтроль. Миттєва насолода не приносить довготривалого щастя, то чи варто їй піддаватися?

Сила волі. Шлях до влади над собою

Якщо ми намагаємося зберегти енергію, відлежуючи боки на дивані, то можемо втратити й ту дещицю сили, що в нас є. Однак і щоденні марафони для сили волі призведуть лише до цілковитого краху. Тренуватися потрібно, наче мудрий спортсмен, — розширюючи межі обережно і поступово.

«Їжа для мозку. Наука розумного харчування», Ліса Москоні

Щоб наш мозок залишався здоровим має бути повноцінний та розумний раціон. В сучасному світі різні джерела доносять безліч інформації про правильне харчування. А чим відрізняється корисний раціон для тіла та для мозку? Для цього варто знати детальніше про роботу мозку та як те, що ми споживаємо впливає на цей орган. Нейродослідниця Ліса Москоні аналізує це питання з боку науки. Клітини мозку або нейрони є незамінними в той час, як нігті та волосся може оновлюватись. Книга наповнена ретельними дослідженнями та порадами. Ви дізнаєтесь про основні відмінності між тілом та мозком в процесі харчування.

Їжа для мозку. Наука розумного харчування

Людському мозкові потрібно більше ніж 45 високоякісних поживних речовин, а способи використання цих речовин такі самі різні, як і молекули, клітини і тканини, які вони допомагають створити.

«Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров'я», Дарка Озерна

Від психічного здоров'я залежить наш фізичний стан, тому важливо “бути окей” за різних життєвих обставин. Ознакою хорошо психічного здоров'я є міцний сон, продуктивність в справах, здатність переживати складні ситуації, повноцінна робота шлунку, кишківника, серця та інших органів. Виходить для здорового тіла потрібні не лише фізичні вправи. Дарка Озерна підкаже що робити задля збереження «світлої голови й легкості в серці». Стереотипи, чужі погляди та поради часом можуть спантеличити. Авторка ж орієнтує до думок, що «окей — бути час від часу не окей» та говорить «оптимістично про здоров'я».

Бути окей. Що важливо знати про психічне здоров'я

Нам здебільшого має бути добре. Окей. Нормально. Комфортно. Спокійно. Так, щоб можна було сказати: «Щось страшне коїться, та я можу це подолати» - і справді вірити своїм словам. Бо це справді так.

«Здорове харчування у великому місті», Доктор Регіна

Доктор Регіна — практикуючий лікар-терапевт, дієтолог, засновник Школи здоров’я «Regina Doctor» і автор популярного блоґу в Instagram про здорове харчування. Під час шаленого ритму життя ми забуваємо про режим харчування. Жінці важливіше встигнути на нараду, або відвести дитину в безліч гуртків, ніж просто пообідати. При цьому здорове харчування це не тільки легкість і гарне самопочуття, а профілактика багатьох захворювань. Авторка розкриває безліч питань: як правильно вибирати продукти, який режим харчування ідеальний, чи варто приймати вітаміни, як поєднувати харчування і спорт. Крім того в книзі ви знайдете прості рецепти корисних страв.

Здорове харчування у великому місті

Як можна вилікувати без пігулок і ліків? - Просто розписавши раціон. Як зробити так, аби дитина не надто захоплювалася солодким? - Усього лише правильно розпочавши догодовування.

Фото в тексті: Наш формат

Предыдущий пост
развод и обиды
О чем могут жалеть женщины, пережившие развод?
Следующий пост
ревность
Что на самом деле вызывает ревность и как от нее избавиться

Новости партнёров

Fresh

Foodstyle

Полезные свойства голубики для детей и взрослых

Голубика в вашем рационе – преимущества и противопоказания.
Шоубиз

POSITIFF рассказал о своей новой любимой девушке

За кулисами съемок интеллектуально-развлекательного шоу «єПитання» музыкант POSITIFF рассказал о общих традициях с девушкой.
Свадьба

10 лет свадьбы: что подарить и как отметить оловянную свадьбу

Все, что вам нужно знать о десятой годовщине свадьбы.